Bugetul nu-i pentru căței

Economia face pluta, oamenii se chinuie cu prețurile, energia electrică și gazele îngroapă firme cu istorie, iar serviciile secrete românești prosperă. Fără logică, fără argumente, fără performanțe. Pur și simplu, cu fundamentarea banală și agresivă că au nevoie. Trebuie să plătească salariați, operațiuni, investiții (SRI își face un alt spital) pensii gogonate, mai plătesc și fără acte, recompensează colaboratori și Dracu mai știe ce fac cu banii. Nimeni nu cercetează. Şi nici nu are cum. Nu-i de nasul Curții de Conturi decît din avion, nu-i de nasul comisiei de Control, nu-i la dispoziția Fiscului. Dar bugetele lor cresc anual.

Serviciul Român de Informații: cresc creditele bugetare cu 8,3%, la 3,1 miliarde lei și cu 1,44% creditele de angajament, la 3,25 miliarde lei.

Serviciul de Informații Externe: cresc creditele bugetare cu 44%, la 604 milioane lei, și scad creditele de angajament cu 9%, la 519 milioane lei.

Serviciul de Protectie și Pază: Creștere cu 27$ a creditelor bugetare, la 373 milioane lei, și cădere cu 43% a creditelor de angajament, la 277 milioane lei.

Serviciul de Telecomunicații Speciale: cresc creditele bugetare cu 36%, la 938 milioane lei și scad creditele de angajament cu 13,8% la 740 milioane lei. (Mediafax, despre proiectul de buget pe 2022).

Puteți să cercetați pe net. De ani de zile, la întocmirea bugetelor și la adoptarea rectificărilor, bugetele serviciilor secrete se umflă. Știe cineva care sunt argumentele acestor creșteri? Ce au la bază? La revizuiri, bugetele lor cresc de fiecare dată cu o explicație banală. Sunt banii necesari pentru pensii! Cîți oameni cu ce pensii? Vă surprinde faptul că Florin Cîțu tace, că Marcel Ciolacu nu are nici o obiecție, că președintele României nu are nicio părere?

Singurii care fac gălăgie sunt cei de la AUR. Şi argumentele lor sunt de ordin general. N-au de unde să știe unde se duc banii! Pe ce operațiuni, pe ce personal, pe ce lefuri și pe ce pensii!

România cu iz democratic ține pînă la poarta serviciilor secrete și pînă la Palatul Cotroceni. Dincolo de porțile acestora se întinde uriașul dispreț pentru cetățean. Ca să nu se înfurie și ca să să nu iasă pe străzi, cheltuielile serviciilor secrete sunt vîndute compatrioților drept griji față de țară și popor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 44

50 de Comentarii

 1. Traiasca Republica Securista Romanika!
  Popor de prosti!
  Inainte nomenklatura si securitatea aveau gospodaria de partid!
  Acum, cica in democratie, au tot bugetul la dispozitie!
  O sa ajungeti sa platiti si aerulu securitatii!
  Vai de curu acestei natii !
  In loc sa dea bani la amarati, invatamant, sanatate dau bani vanzatorilor de tara!
  Ca doar dezastrul asta de tara e rezultatul muncii securitatii!
  Nu mai pui ca toata economia e capusata de securitate!
  Tara e condusa colectiv de securitate!
  Joian ,parlament, guvern, justitie sunt VAX !
  Sa stea si sa rabde ca prostii!

  Aista-i o opinie!

 2. Ceausescu a murit, traiasca ceausismul impreuna cu toate bratele sale inarmate.
  Toti au tras in popor in ’89, vor trage din nou ca sa-i apere pe cei ce le semneaza numirile si transferurile de bani.
  Si romania nu este democratie, niciunui conducator nu-i pasa ce cred romanii sau ce vor. V. Orban isi intreaba sistematic poporul pe teme actuale. Conducatorul romanesc primeste ordine de la Bruxelle si Washington, pe care le executa intocmai, la timp si fara cracnire. Intre opinia poporului roman neintrebat si ordinele cancelariilor, politicantu’ romanesc a ales de mult.

 3. Dle Charlie! Să vă dea Dumnezeul cel Viu și Etern Sănătate! România Este condusă Este papusata de Securitate! Parlamentul și Guvernul „pute” de ei. Președinția și Banca Națională a României, unde substantivul Național Este terfelit este desconsiderat de Manole timp de 32 de ani, sunt „papusate” sunt conduse de cei cu șorțuleț și echer in 33 de grade alcoolice de la Davos și Clubul de la Roma; vin vârtos din urmă Frații Muraru cu nota 9.94 la Facultatea de Istorie și Filozofie chipurile cum că românii Este cei mai toxici Antisemiți din Europa și trebuie Muzeul Holocaustului European la București și patrule publice în căutare de antisemiți români de 87 de ani cu pamperși la cur și proteză coclită in gură. România țara normală? Asta nici veceu public nu este, ca în Berna Elveția…Dl Nistorescu se miră, se tot miră! Bă frate! Suntem în căcat până la gât și matale vrei miros de roze? Cu cine? Cu Doru Buscu, Dinescu Mircea in Media? Cu Popescu Piedone și Diana Tușa in Parlament? Cu cine? Cu cine?

 4. Majoritatea preturilor din Romania erau peste veloarea celor din UE, ca sa nu mai vorbim de calitate, net în favoarea UE, iar acum avem și preturile la energie și gaze la fel sau chiar mai mari.
  Cum sa nu ceri indexari ale veniturilor în sistemul bugetar? Numai ca tot cei favorizați sunt cei mai vocali, pe regula „obraznicul mănâncă praznicu” sau în varianta mai cuminte, „copilul care nu plânge nu-i da ma-sa tița”.
  Ce-i de făcut cu astfel de obraznici, cu astfel de parlamentari și cu un președinte absent? Un singur raspuns: … Hiroshima.

 5. Banii astia sunt de maruntis, grosul banetului ce intra in conturile sefilor si sefutilor SRI provin din operatiunile financiaro-economice ale firmelor legale pe care SRI le detine. Firme care nu pot fi controlate de nici o entitate financiara din aceasta tara. SRI e stat in stat care nu da socoteala nimanui in Romania.

 6. Ca să se înțeleagă și mai clar de cine este condusă Rom#nia :
  În zece ani de zile bugetul SRI s-a triplat !
  De la 222 mil.E în 2012, la 643 în 2022 !!!!
  Iar ca să fie și mai clar :Scăderi față de anii precedenți au fost în tot acest timp doar de două X :
  Odată în 2017 ( 374 față de 412 în 2016) când imediat a început să fie scoasă lumea-n stradă,dar a intervenit energic Mihai Tudose în scurtul timp cât a fost premier și le-a mărit bugetul cu 120 de mil. de la 374 la 494 pentru 2018 !
  Următoarea sincopă a fost în 2021 când tembelul de Câțu a încurcat borcanele și de la 554 în 2020, le-a alocat doar 546 pentru acest an .
  Dar a intervenit din nou energic Ciucă și pentru 2022 din nou o creștere de 100 milioane în plus, adică 643 !!
  Nu cred că trebuie o demonstrație mai clară referitor la cine conduce de facto România.
  Aici la noi , că și ăștia la rândul lor depind de alții din afară !
  P.S.
  Nu se poate ca toate realizările lor să fie atât de învăluite de mister, că altfel ne duce gândul la cine știe ce fapte abominabile , care pentru a fi comise, trebuie bănet la greu și încă imposibil de desecretizat. Probabil că doar securiștii lui Ceaușescu când puneau la cale aruncarea în aer a unui sediu de la Europa liberă, sau asasinarea vreunui redactor șef mai făceau asemenea plăți învăluite de mister. Dar poate că și postacii lor, iau mai mult decât ne închipuim noi. Și-s câtă frunză și iarbă nu doar în pliculețele lui Câțu și a celorlați rezistenți la guvernare cu orice preț.

 7. Si pe vremea lui Carlo al II-lea tot serviciile dictau!In Pakistan care are cel mai bun serviciu de informatii(topurile o spun) pana acum erati si impait daca va luati de finantarea lor!
  In Romania inca suntem favorizati ca SIE/SRI raporteaza Parlamentului de Uschiti si spitalului 9
  No mercy!

 8. Tică se folosește probabil de biografia și cariera profesională a unui prieten, necontenind să ne arate ce mult și cu folos muncește el cu echipa lui și ce de bănet varsă el la buget, dar stă toată ziua pe bloguri, la pupat și la mușcat de fund după cum primește ordinul pe unitate.
  Cea mai caraghioasă postură în care a fost pus, probabil în bătaie de joc de către cei care-l plătesc pe amărât, a fost cea vis-a-vis de celălalt agent cu lipsuri la gramaj ( și sus, dar și pe la mijloc ), iar ce-a ieșit e de râsul coorului. Halal !
  Sau tachal, după el…..

 9. Bugetul este numai pentru câinii-polițiști!Aveți obligații! Iar poporul de contribuabili e bun doar să plătească borfașilor taxele și impozitele pentru ca ei să-și încaseze salariile babane și pensiile speciale! Populația dresată din comunism s-a resemnat cu manipularea, trăiește in minciună,s-a obișnuit cu ideea că „securiștii” și-au bătut joc de România! Majoritatea tăcută a acceptat să fie parte la crimă, la distrugerea societății, la distrugerea economiei, a libertăților cetățenești garantate in Constituție. Tăcând și suportând bugetofagii borfași de lux!

 10. jumatate din cele scrise sunt adevarate, atunci ne-a luat dracu. Si pe noi si pe ei.

 11. Scrii, dar nu spui nimic. Te-ai molipsit de la Cristoiu. Multe vorbe, dar niciun rezultat, chiar și literar.

 12. „iar serviciile secrete românești prosperă”…serviciile secrete ANTI-ROMANESTI. aceste institutii sunt formate din TRADATORI SI CRIMINALI CARE ACTIONEAZA CONCERTAT IMPOTRIVA NOASTRA SI A ROMANIEI. de 32 de ani pe somnul nostru….

 13. Securitatea e-n toate/ e-n cele ce sunt/ si-n cele ce mâine vor rade la soare. Creșterea bugetului serviciilor nu deranjează decât o mana de oameni. Existenta binomului în justiție, n-a deranjat și nu deranjează decât o mana de oameni. Jocurile Securiștilor infiltrati in toate structurile partidelor nu deranjează decât aceeași mana de oameni. Antinationalismul Securiștilor nu deranjează decât o mana de cetățeni. Scoaterea la mezat a tarii, nu deranjează decât o mana de oameni. Distrugerea economiei naționale, nu deranjează decât aceeași mana de oameni. Contributia securității la transformarea tarii in colonie nu deranjează decat o mana de oameni. Distrugerea viitorului tarii și terorizarea copiilor prin interpuși securității, nu-i deranjează decat pe aceeași cetățeni. Statul Securist sanitar nu deranjează decât o mana de oameni. Stau și ma intreb: ce-i deranjează pe marea majoritate a romanilor? Și răspunsul nu poate și decât unul: pe marea majoritate a romanilor nu-i deranjează deloc securitatea și jocurile ei. Tot ceea ce-i deranjează sunt vecinii și ideile lor tampite. Si-i mai deranjează teama de moarte care le-a fost înloculată cu consecventa de către aceeași securiști și fiii lor adoptivi. Si-i mai interesează ca fiii lor sa între în politie, securitate, armata și în slujba penitenciarelor. Acolo se câștigă bine, nu e nevoie de spiritualitate și te pensioneze repede și cu pensie speciala sau de serviciu care sa-ti asigure un trai liniștit. A se vedea concurenta la examene în urma cu 6 ani și acum ca sa realizati cât de mult își doresc cetățenii sa contribuie la consolidarea statului totalitar securist și la fericirea fiilor lor.

 14. In primul rand sunt banii suplimentari pentru pensiile aleea babane. Cand ii pensionezi pe securisti la patruj’ de ani si in locul unui plecat angajezi unu’ jumate normal sa creasca suma totala de la an la an. Cu un parlament 90% format din securisti si turnatori este normal sa li se dea colegilor bani in prostie. Doar nu dau de la ei.

 15. Îmi spunea șeful de Gară Suceava, nu spui numele Gării, că i-au plecat 80% dintre angajați la Grup Feroviar Român condus nu de Gruia Stoica ci de Securiștii jegoși din spate care vor da cea Măi Mare țeapă din istoria Romaniei după cea dată tot poporului Român cu înstrăinarea Petrom de Homosexualul ratat de Adrian Năstase! Căi Ferate va fi ” canibalizat” de GFR dar cui ii mai pasă? Dacă Diana Tușa aia cu ochii de pește congelat, Nevasta lu’Iosif Buble vidanjorul Varanului, râde și dansează de la 19 ani in Parlament eu de ce îmi fac sânge rău, de ce? Am Rude care au iești la 49 de ani pensionari din „sistem” cu sută de milioane pensionara și care mă privesc cu milă, cu mare milă! Pe toți Dracii!!! Parcă ești blestemat să muncești cinstit in România! Este de neimaginat… Sunt sute de vagoane, chiar mii, abandonate pe te miri unde, înțesate de fier vechi de sute de milioane de Euro și de cupru la 35 de lei kilul tot de sute de milioane de Euro care abia așteaptă să fie „valorificate” de GFR. Adrian Năstase distrugătorul de țară e reabilitat, poate să recandideze ca Parlamentar PSD! Dacă scoate capul și Sergiu Cunescu cu Miron Mitrea și Nicolae Vacaroiu zici că suntem frate in 1990 cu Frontul Salvării Naționale…

 16. Ii explicam, la articolul precedent al lui nea Cornel, lui „Tica”-losu’ primit in CUIB-ar pecum un OU de CUC, ca Sica Mandolina si-a indeplinit misiunile de etapa,consfintirea in Parlament a Loviturii de Stat parlamentare prin scoaterea din CONSERVARE a deplin conspiratilor legendati in PSD care l-au tradat pe Dragnea in prima etapa si apoi au votat in cor trecerea ilegitima a puterii de la detinatorii legitimi la „Tica”-losii stalinisti baso-yoha-nisti!!!E o realitate
  pe care marxistoizii/bolsevico-covidzi o ignora numai pentru ca o spune…”Charlie”!!!Urmatoarea etapa fiind preluarea
  asupra lui, a lui Sica a operatiunii de plasare a MARXISTILOR/BOLSEVICILOR SÖROSISTI din USr in mini sterele destinate
  distrugerii ultimelor redute democratice SIIJ si Inspectia Judiciara, respectiv blocarea banilor europeni si mai ales As asinarea cat mai multor bastinasi dupa importul armei bio logice din China BOLSEVICA si blocarea eco nomiei…
  Cantandu-si partitura funerara la sacrificiu prin asa-zisul TROC personal, sefia Odaii contra mini stere ale terorii,
  Sica a scos PDNL de sub responsabilitatea principala-executarea ordinului Seku transmis de Statia din Deal ca agentii cominternisti-sörosisti sa joace rolul calailor…Facaturile politice de sacrificiu USr si Sica pot parasi scena pt a se duce acolo de unde au venit, de PDNL neputandu-se dispensa pe moment si astfel ramanem cu Cutzu-Cutzu cum am ramas
  in 2014 cu Alogenu’, atunci fiind sacrificat agentul basoist Del Ponte!!!

 17. Si a fost 22 Decembrie:

  ”Dreptate, ochii plânşi vor să te vadă”
  „Sloganul, scris pe un zid al Universităţii din Bucureşti (şi ulterior şters) a fost, mulţi ani, pe frontispiciul ziarului ”România liberă”, cea mai importantă tribună de presă a opoziţei anticomuniste faţă de regimul neocomunist al lui Ion Iliescu. Aşa cum şi lozinca a fost ştearsă, a dispărut treptat şi sensul.

  Ion Iliescu şi echipa sa au dat o lovitură de stat revoluţiei anticomuniste, instalîndu-se ei înşişi la putere.

  În după-amiaza zilei de 22 decembrie 1989 s-a dat o lovitură de stat revouţiei anticomuniste, începută la Timişoara în 16 decembrie. Avem o represiune comunistă cu vinovaţi şi victime, avem o lovitură de stat militaro-securistă, cu asistenţa şi sub organizarea unor activişti din interiorul PCR, numai cu victime şi fără vinovaţi. La finalul ei, după lichidarea Ceauşeştilor, se instala la putere un grup comunist reformator, condus de Ion Iliescu.

  Revoluţia eşuată: comunismul n-a dispărut, s-a privatizat.
  Ion Iliescu şi echipa sa au creat ei înşişi milioane de victime. Poporul român este victima acestei lovituri de stat. Iliescu este cel care a girat şi a asigurat continuitatea regimului comunist si a urmat procesului de ”privatizare a comunismului”. O privatizare care n-a fost decît trecerera avuţiei naţionale în buzunarele foştilor privilegiaţi şi birocraţi ai regimului comunist şi celor care le-au oferit securitatea, prin instituţiile de forţă ale statului.

  ”Tranziţia” a fost numai în folosul fostei nomenclaturi şi a fostei Securităţi” Marius Oprea

  Atunci a inceput totul,

 18. Bestiile astea securiste si sunt 120.000 de securisti in cele 6-7 servicii de securitate din Romania mananca 3,5 milarde de euro anual dar ele servesc interesele stapanilor occidentali. Sfanta Noastra Romanie arata in halul care arata astazi la 32 de ani dupa ce securistii au tradat tara, poporul si s-au impuscat conducatorul datorita lor. Daca aceste bestii serveau poporul si nu NATO, UE si pe Soros alta era situatia astazi. Si ele n-ar mai fi fost bestii si patrioti adevarati platiti de popor care s-ar fi servit cu abnegatie poporul si tara.

 19. Cei 4 milioane de „comunisti”, membri PCR, au fost ingroziti de lozinca „jos comunismul”. Ceilalți, oameni simpli, speriați de noul ce venea, s-au simțit protejați de sfătosul tătuc Iliescu. O femeie simplă după vorbă, după port, mărturisea „mie mi se potrivește Iliescu”. Așa se face că Iliescu a câștigat alegerile cu 87%. Și Iliescu își dorea numai înlăturarea „celui care a întinat idealurile comuniste”.

 20. Și acum ce se mai poate face? Cine are bani, are putere. Cine are bani, putere si este vaccinat împotriva oricăror sentimente, idealuri, patriotism va lupta cu înversunare pentru si mai mult.
  Ceilalti, fie se vor supune dacă nu de bună voie, constrânși cu represiune (vezi jurnalista Iosefina Pascal) sau vor pleca unde vad cu ochii. Până la urmă vor rămâne ei între ei.

 21. In Romania si de fapt in toata Europa nu se va schimba nimic daca America nu se va scutura rapid de cei care acum par a fi la butoanele puterii nevazute. Europa a ajuns o cloaca mafiota iar mafiotii securisti care conduc la modul real Romania sunt mana in mana cu cei europeni de la varful uniunii.

 22. Ați văzut piesa „Cheile orașului Breda” de Ștefan Berceanu la tnb, premiera 29 12 1981, acum 40 de ani?

  Evul mediu spaniol dominat de atotputernicia absolutismului regal și de bunul plac al inchiziției, prezintă fundalul unor grave și pasionante dezbateri despre împilare și justiție socială, frică și libertate, limitele, perspectivele și datoriile actului în istorie, despre condiția inteligenței care se implică în bătăliile timpului.

  M-a impresionat ultima replică: până la urmă, veți rămâne voi între voi.

 23. Comentariul postat de un lim bric seku in numele meu, „Charlie”, la 08:54, imi apartine in intregime, dar nu l-am scris eu
  personal !Pasaretul CUIB-ului unde a fost plasat OUL DE CUC „Tica” s-a panicat stiind ca le tulbur procesul de incubatie, iar puisorul de cuc fiind crud si usor de imbrobodit asa cum arata evolutia sa embrionara din ultimii 32 de ani, putand sa-mi cada in plasa realitatilor pe care ei i le ascund…

 24. Mulțimea banilor calcă aproape totul în picioare: ideologii, convingeri, principii, conștiințe, dreptate, justiție, vieți de oameni, etc. și îi supune chiar orbește pe cei plătiți și obedienți, celor ce-i plătesc. Cei ce plătesc: oameni, servicii, armate, războaie etc., și-au agonisit asset-uri (media, bani, aur, pietre scumpe, acțiuni, companii, teritorii, politicieni executanți orbi, etc) de ne imaginat, și prin minciuni, țin sub control prin falsificații politicieni, aproape întreaga populație GLOBALĂ. Faptul că Bugetul nu-i pentru căței, arată că vârfurile de de comandă ale structurilor de informații – represiune sub toate formele ei, vor a fi întărite pentru un control tot mai strict al populației, control care se va nărui nu peste mult timp. Încă din anii ”86 le spuneam prietenilor despre Ceaușescu: ”Bă, vine vremea pentru ăsta să cadă, și să vedeți ce trântitură o sa aibă, de o să se cutremure toată Europa” …. Să vedeți ce-o să fie nu peste mult timp! Pentru ca nouă, românilor să nu ne fie tot atât de rău ca celor din jurul nostru, bine ne este nouă să ne întoarcem, BULUC la tradiția națională salvatoare: la Dumnezeu și Biserică, și ne întârziat să punem semnul Crucii pe steag.

 25. Analogic vorbind suntem in Japonia medievala.
  Casta militara a samurailor face legea. Toate celelalte categorii sociale (caste) sunt subordonate insidios si discretionar. Cine vorbeste impotriva este taiat cu sabia sau luat cu noaptea n cap la sectie de militieni. Pana si imparatul este pe post de maimuta si de yesman. Asta se petrece!
  La asta am ajuns. Si avem asteptari la onoare si sacrificiu din partea lor, le permitem privilegii peste privilegii. Constatam de fapt ca s au cocotat in varful piramidei trofice si ne considera sclavi – cel mult iobagi.
  Patria, onoarea, sacrificiul, vorbe n vant! Tot ce se petrece in societatea romaneasca devoaleaza aceasta realitate.

 26. core, ai tu habar unde și când s-a scandat prima oară în România, ”noi muncim, noi nu gândim!”?
  Eu cred că anumiți comentatori muncesc fără pauză de gândire, ca stahanoviștii de pripas condamnați la locul de muncă, trolli în solda pielenilor ce lansează sondaje de opinie prin intermediul acestui site și valorifică fără cheltuială, opiniile prea cinstiților comentatauri.
  ȘARTICĂ de pildă, are două jumătăți de jumătăți de creier: un sfertuț dreapta impregnat cu gudronul unei gândiri capitaliste opace , sfertuț numit TICĂ și boțul altui sfertuț în partea stângă a găoazei cerebrale numită ȘAR, în care fleșcăie maioneza tăiată a marxismului cominternist, având o ”protecție” pe site numită CHARLIE.
  ȘARTICĂ avortează subiectele, funcție de urechea pe care se culcă seara și pe care se scoală.
  Dimineața, ȘARTICĂ are o dilemă: cu ce mână va manipula cucul flasc pentru a picura ce are de picurat.
  Pentru că fărâmele de creier stânga/dreapta au contractat o formă gravă de septicemie mentală, apare creierul mic de tot alintat doru popescu, deshămat de la ”Carul cu Bou” pictat de N. Grigorescu, să care plosca sub formă de damigeană, salvând prețiosul pampers moștenit de pe vremea lui BUREK PIȘTA.
  Printre sughițuri, ȘARTICĂ râgăie două comentarii de auto apreciere reciporcă între fracturile de creier, bate cuba cu reprezentantul Wikipedia pe forum și pleacă la băltit comentarii, sub deviza ”ȘARTICĂ MUNCEȘTE, ȘARTICĂ NU GÂNDEȘTE!”
  Trinitatea ȘARTICĂ-doru popescu, această unitate de memorie exterior-parazitară a sitului, este așteptat pentru reprezentația diurnă.

 27. Romania are urgenta nevoie de o Mare Resetare. Dar nu in sensul gandit de globalisti.

 28. De peste opt ani descriu eveniment cu eveniment/diversiune a Securitatii si nu cedati, Humor s-a infiltrat intre mitingistii din 1990 de la Universitate ca sa-i depisteze pe anticomunistii care-i periclitau IDILA SANGEROASA lui Ilici-Genocid!!! cine a luat PUTEREA ?, COMINTERNISTII! Deci, am dreptate cand spun ca tot PCR/Securitatea conduce Romania si totul e o parodie, democratia, capitalismul, dar o parodie costisitoare in vieti omenesti si suferinte neinchipuite. Marxistii nazificati ne ingradesc libertatile si ne asasineaza. „rene/core”, fatuca dogmatizata, ai impresia ca-mi pot permite sa ma las atacat, jignit de voi, complicii genocidarilor arxisti/bolsevici/nazisti/legionari ce singuri v-ati impartit in categorii, ba chiar in „subcategorii”(am evitat sa spun
  categorii inferioare cum meritati!) gen cei patru muschetari demobilizati ai Securitatii! Cine ataca persoane cu marsavie
  daca nu voi? Cine m-a fortat de ani de zile sa raspund cu aceeasi moneda? Cine a demontat toate diversiunile criminale ale
  Securitatii devenindu-va dusman de moarte? Sunt cel mai cenzurat comentator . Comentariile mele nu apar deloc sau mult prea tarziu ca sa aiba efect, ati incercat sa ma tineti de vorba la articole vechi de o saptamana, va stiu toate trucurile scabroase, inclusiv sa ma declarati disperati ba securist, ba bolsevic, ba rus, ma plimbati prin antichitate pe la Burebista sau Euridice care si-a dedicat viata cainilor vagabonzi. „rene”, ai lasat alba-neagra si te-ai apucat de „BARBUT”? Rau ai decazut put oare mica! Tartacutza unei best-ii psihopate iar delireaza. S-a sculat cu perfuzii in cap si este acum preocupat sa isi spele nadragii murdariti in timpul noptii.

 29. Mă uit acum la burtoșii care protestează: învățământul o f…a de 2 ani online (nu că înainte avuseră rezultate remarcabile) amenință că nu încheie mediile și cu plecarea din învățământ ????. Bine, e nevoie de multă forță de muncă, vă așteptăm să vedem ce știți să faceți. În ce sunteți buni, nerușinaților!
  Și ăilalți din sănătate, au cele mai mari venituri,tot v-ați plâns că nu vă plătim și d-aia plecați, v-am plătit, avem morți cât nu putem îngropa, murim cu zile, ce mai vreți, cât?!
  Ok, atât putem noi fraierii vostrii dar să ai tupeul să vii să ceri în halul ăsta…
  Poate ne gândim și noi să nu mai producem nimic, copiii oricum nu învață nimic, a fost doar o invenție de a vă face că munciți. Eu abia aștept să vină certificatul ăla de interzice munca, m-am săturat să dau bani și să nu primesc nimic!

 30. Jigodiile ăstea de politicieni își bat joc de noi, de unde scot ei bani pt finanțarea serviciilor care numai pt țară nus.

 31. Ma intreb de ce TOTI contestatarii mei folosesc doar:
  „nume neromanesti” (de feluri de mancare/BUDINCI strainesti), sau
  „invocatii biblice” folosite insa in mod IMPROPRIU (de catre CALATORI care URASC crestinismul ortodox romanesc), sau
  „nume impersonale” (de taste de calculator folosite in limba ROMANEASCA doar dupa 1948), sau
  „nume de animale si fructe EXOTICE” (de prin zone uigure, turcesti, tataresti, ungaroide, germanoide), sau
  „nume de comici” (ai ecranului) ???

  VAI de VOI … TOTI cei MIGRATORI si CALATORI … aflati doar VREMELNIC … pe TARAMUL cel ROMANESC !!!
  VAI de VOI … TOTI cei MIGRATORI si CALATORI … care nu IUBITI … ISTORIA si SPIRITUALITATEA cea straveche ROMANEASCA !!!
  IMI este doar MILA de VOI – MILOGII cei MINORITARI – de la POARTA … RAIULUI MAICII DOMNULUI !!!
  VOUA, DETRACTORILOR mei … POATE vreti sa va dau ceva de POMANA ??? Din BUGETUL meu de umil pensionar MAIDANEZ (a se vedea titlul articolului) !
  POATE … unele CARTI (despre ISTORIA TARAMULUI nostru, a lumii si a LUMII) din BIBLIOTECA MEA !!!
  Sau daca va par prea GREU de CITIT cartile MELE … poate ceva INFORMATII utile SCRISE … de pe WIKIPEDIA pentru neTOTI (cei tolomaci) !!!

  Deoarece, PENTRU a INTRA in RAIUL Maicii Domnului … VETI avea NEVOIE de inca ceva mai MULTA … INALTARE in SPIRITUALITATE!
  INALTARE in SPIRITUALITATEA de pe TARAMUL … RAIULUI cel ROMANESC !!!

 32. Ciuca al nostru cum s/a inchinat la madam laiam penibil sijegos

 33. Charlie 12.34 – v-am citit cu foarte mare atenție eseul închinat frumuseții, milostenie și adevărului Suprem. Expresiile domnie tale sunt pline de miez de nuca și exprima toți sâmburii de adevăr care s-au perindat prin România în anii post decembristi. Regretam faptul ca ești cel mai cenzurat comentator de pe forum și ca autocenzura nu funcționează la parametri la care ar trebui ca să funcționeze morile de vânt și de apa, dar oricum faptul ca sunteți supus și cenzurii și unor forte care va presează ca să nu scrieți decât adevărul de la 1789 și pana la data de 23.XII. 2021 cu extensie in anul viitor va conferă un as în maneca stânga pe care suntem convinși ca o urâți din toată inima domnie voastre fiindcă întruchipează marxismul și neomarxismul corectitudinii politice. Expresia: s-a sculat cu perfuzii în cap” este de o profunzime metatarsiana și metacarpiana care atinge prin însăși înșiruirea literelor sublimul, iar prin conținut natura iluminata care va indruma pașii prin universul cunoașterii necunoscutului. Va mulțumesc din suflet pentru acest exercițiu de spiritualitate și închei cu un salut emblematic, care sper ca să va satisfacă mintea pe Calea pe care Lao Tze a conturat-o : spiritualitatea din mine recunoaște spiritualitatea din tine și i se inchina.

 34. Râdeți de vă cocoșați! Nu, nu este Măgurele Fizică Atomică ci Este grajdul lui Marius din Brăila! Nu este Marie Curie cu șorț de plumb cu Radiu radioactiv in mâna ci este Marius cu șorț de piele și cu furca de bălegar tot în mână! Ciclotron, Betatron, Quarci, Mezoni, Leptoni, Neutrini, Marius nu și-i ia din Vidul Cosmic ci de la Flatulența Vacii! Îi ține isonul cu nările deschise ca la boii de prăsilă rene cu r mic! rene când erai tânăr, aveai ” cucul” de nu puteai ca să îl ții cu doua mâini! Acum ” cucul” lu’ matale rene îl înfășori pe deget ca pe ață de cârpit izmene! Te duci Rene la Core numai cu degetul și cu limba ca Băsescu la Blondă? Rusinica rene cu r mic! Tu Mariuse caută particulele elementare de la Timpul lui Planck in bășini de vacă; atata știi, atâta faci… De câți bani atâta pește Mariuse; Atomistule de Brăila ce ești? In ce grupă este Radiul Nătărăule? Are perioada de înjumătățire? Îți place și ție cartea ca și lu’ Rene! Doi analfabeți…

 35. Radu Umor ii susura la ureche Corei —” Sartica are o dilema , cu ce mina va apuca cucul flasc ca sa picure ce are de picurat in ureche lui Rene ” . Core isi da ochii spalaciti peste cap si pt. prima oara si intiia-si data realiza ca Rene nu a facut-o nicioadata sa se infioare asa . Si pe loc lua o hotarire … ii pune coarne lui rene , dar ii pune coarne si lui radu umor … cu marius si cu bugetaru ! Astfel ca acum RENE + RADU + MARIUS +BUGETARU + CORE = LOVE ! Dragostea vrajitoarelor pesdiste cuprinde intregul glob . Adica se face psdbalizarea .

 36. Tica- radiumul, din câte știu, nu este în grupa mica. As inclina să afirm ca este în grupa operativa a securității, alături de tine și are ca principal domeniu de activitate naveta și abonamentele pe văile patriei, precum și studiul emanatilor vacilor nebune. Namaste. Spiritualitatea din tine recunoaște spiritualitatea din mine și drept urmare ii face un raport amănunțit șefului ierarfic, precum și o plângere la Zidul Plângerii. PS. Cu siguranta ești mult, mult mai elevat decât Charlie. Felicitări.

 37. Prin miliarde de pseudonime cât oi fi fost EU drăcuit, blestemat, dat răilor eu „contribuabil” amărât de Rene, Core, Radu Humor, Marius & comp… Și eu mă scol de la 4 dimineața ca să îmi câștig colțul de pâine! Indivizi ăștia nu intră în furtună Neurovegetativă? Nu fac Neoplasm pulmonar? Nu fac Neoplasm Pancreatic? Ce vor dânșii de la viață? Nu își dau seama că bucata, colțul de pâine băgat în gură de dânșii miroase a căcat? Cum de se pot uita in oglinda? Am postările dânșilor frumos aranjate în PDF, XL..
  VECEURI, nimic de Varan Voiculescu și pensii speciale! Să mai zic ce? Să mă lupt cu idioții, cu penalii, cu securiștii, cu Catavencii?
  Să Trăiți bine dle Buscu Doru! Ionuț Cristache mai mănâncă 80 de sarmale odată? Magraonul Buzat de Dinescu mai bea 8 litri de vin alb odata? Mai fumează trabuc ca Ernest Hamingway? Bătrânul și Marea! Doru Buscu și 52000 de Euro lunar, bani luați de la gura copiilor bolnavi de cancer..Dinescu și căpățâni de porc unse cu ulei de măsline! Rasurilor…..

 38. Dle Justinianus dvs sau familia dvs când se îmbolnăvește de Cancer dvse nu vă duceți la Antena1 sau Antena3 ci sunați la 112! Stimate domn dvs știți cine contribuie în spatele lui 112? Ieri am plătit TVA de 211 000 lei firmă de 2 oameni? Știți cât mă scol la 4 dimineața și pun salopeta pe mine? Știți că dle Justinianus din banii mei vă apar viața dvs, familiei dvs, lui Rene, Core, Radu Humor, Marius? Știți cât Varan Voiculescu are de dat statului romanț 60 de milioane de Euro dar nu a plătit? I-au fost dați 400 de milioane de Euro pe antena3 dar a refuzat! Plătea României 60 de milioane și rămânea cu 340 de milioane dar a REFUZAT… DLE Justinianus! Varan Voiculescu vrea bani publici finanțare propriul partid care a luat 1% din alegeri? Vrea dat fure bani publici el care are de dat României 60 de milioane de Euro? Dle Justinianus? De ce „prăpădiți” banii mei când vă îmbolnăviți de Cancer și nu Banii Varanului? Dle Justinianus! Dacă eu nu mai contribui la această infecție numită România matale ce faci? Te tratezi cu pișat pe rană?

 39. Naș de cununie! Ești inimitabil! Esti The Best! Comedie, veselie la Cotidianul! Râde dl Nistorescu de se crăcănează! Tot la 2 metri ne ducem cu toții cum zice Ecleziastul! Știi că te naști dintr-un uter și te duci la 2 metri; Marius este „frecventabil” are inimă bună, nu urăște, apreciază umorul, dar persoana din spatele pseudonimului RENE este îndrăcit, vrea moarte, vrea nonexistența! Mă infioarat acest „ratat” biologic, mă înfioară.. I-am citit comentariile, citez: cu picioarele ambe înainte maaaarș… Moarte, cosciug! Și noi suntem „abia” comentatori care nu am distrus România! Și Rene dorește moarte? Core ai grija! Ăsta cu care te „pupi” in bot să nu îți aducă ȚIE moartea, suferința veșnică; De experimentul lui Young ai aflat Core? Observatorul poate „influența” evenimentul… Doamnă dragă! Sunt peste fecaloidul lu’ Matale cu miliarde de ani de evoluție… Uită de maimuță Core, uita-l pe Rene….

 40. Tică, bați apropo la Varan, să înțeleagă Iohannis că are de plătit la ANAF 300.000 de euro?
  Am ghicit? Nesimțiți, patroane, nesimțiți, mănâncă pâine ce miroase a căcat, se crede presedinte și îl doare în cur că te trezești la patru dimineața ca vatmanii.
  Nu știu de ce îi mai plătești salariul, poate din patriotism, așa cred.

 41. Tica- te ascunzi sub atat de multe haine încât pana la urma o sa mori sufocat de greutatea lor. PS. Postezi și postezi. Apoi îți apreciezi postările. Denigreze și consideri ironiile la adresa ta drept bunătate. Teatru absurd cu scenarii din laboratoarele securității. Kafka ar fi invidios pe multitudinea de personaje cu care te prezinți pe acest forum. Chiar nu realizezi cât ești absurd si de ridicol. Piate ești convins xa absurdul și ridicolul tău pot confuziona mințile lucide ale celor pe care eu ii apreciez: Rene, Radu, core, Ilean, marin, justitiaru, etc. Charlie, spre exemplu, este un personaj cât se poate de frecventabil când face comentarii referitoare la isteria plandemica. Apoi, suferă o transformare radicala. Cred ca sunteți parte a unei piese de teatru pe care va străduiți ca să o duceți, spre satisfacția șefilor vostri, la bun sfârșit. Ați ajuns ca să va îndrăgostiți de personajele pe care le interpretați. Consecventa da dovada caracterului. Consecventa în principii, adevăr, frumos, dreptate, dragoste și credinta. Cine dansează cu Satana o sa ajungă asemenea lui.ps. Core este o doamna. O doamna la fel de frumoasa si bună precum zilele de Crăciun.

 42. Dl Johannis este pentru mine „catindat” la viermele cel neadormit și scrâșnirea dinților in în IAD! Să știi matale care m-ai provocat că Ingerul Morții îți va cere socoteală și ceea ce „puteai” să faci bine și nu ai făcut și nu ai „vrut”… Dl Johannis este pentru mine pe treapta cea mai de jos a Societății umane! CEVA intre șobolani și tenii, viermi intestinali! Inert, amorf, zero Kelvin, Entropie spre infinit! Un vierme care duce România în somn profund și icre de Manciuria mâncate cu lingură de lemn, spre Groapă de Gunoi Glina! Ăsta e Mihai Viteazul? Ăsta care se ducea la Ski la Azuga in timp ce bolnavii de la Balș se transformau in elemente primare din Tabelul lui Mendeleev la 1500 de grade? Iadul lui Dante, pistol cu apă! Și dl Johannis râde, doarme, râde, doarme…

 43. Alții sunt Șobolanii, alții sunt Șobolanii! Rene este un șobolan mic, chiar șoarece sau vierme! Varan Voiculescu fecalizeaza România la proporții gigantice și nu molia, viermele de mătase persoana din spatele lui „rene” ăsta e gunoi față de Varan! Varanul dă 2% din venit la Viitori Varani mancatori de căcat uman varanesc prin susținerea burselor copiilor săraci la Facultatea de Jurnalism Varanesc, jurnalism de veceul Gării de Nord! Vicleană reptila securistă! Investește în viitor! Cine Dracu din seria de absolvenți de Veceu Varanist de Jurnalism îl va „mai” trage de urechile clăpăuge și păroase pe Varan când fură din banii publici? Vă spui eu! Nici Dracu…

 44. @marius, boala lui ȘARTICĂ se numește ”sindromul Stockolm!”, o boală netratabilă.
  Tu, marius, ești bun în comentarii, ai spirit, măsură și bun simț, atitudine și ești direct, vobești pe înțelesuul tuturor, dar ascultă-mă: tembelii ”ăia doi” e UNUL mare și lat cu numele nici cal, nici măgar de ȘARTICĂ: au acelaș tipar verbal, atacă același grup de comentatori pentru a putea contoriza ulterior multe răspunsuri și a se prezenta la casierie cu ”extrasele” cometariilor de răspuns generat la o singură injurie colectivă.
  Îl/Îi ajută doru popescu și Bogdan Giuseppe, în demersul de a deturna comentariile de pe acest site.
  Nu au/are jenă, străfulgerări de rațiune, inteligență proprie: sunt subsumați misiunii de a perturba comentariile din Cotidianul.
  Este limpede că nu poți înșela pe toți, mereuu și tot timpul…
  Charlie mă ”identifică” drept scriitorul Liviu Antonesei din Iași, provocator la revoluție, Tică, drept unul din Balconul Revoluției din Timisoara…, alteori snt Doru Bușcu…
  Radu și core, provocatori la Universitate…
  Amândoi sunt misogini, scârbiți de România care le pute, se dau credincioși, dar comit, ca orice ateu asumat, blasfemii la adresa morților neîngropați, patrioți români.
  Teatrul cu participarea amândurora privind antisemitismul este edificator.
  Am înțeles jocul lui ȘARTICĂ cu antisemitismul și i-am sugerat lui Radu să nu potențeze dispute care nu sunt acceptabile pentru România în care trăim.
  Am fost dur și agresiv cu RADU, dar îmi cer scuze cu toată sinceritatea, sper să înțeleagă și să mă ierte.
  Disperat, ȘARTICĂ îl invocă pe justinianus, core și Radu nu-i răspund la provocări…,ce să fie?
  Soluția e una: indiferent de provocări, ignorați-l sau jucați bâza cu ȘARTICĂ, doar așa va rămâne simplu vatman sau taximetrist cu ifose de inginer și derbedeu în vorbă, sculat/trezit la patru dimineața.

 45. Poate afla si securistul-ceausist „marius”legendat LEGIONAR in CUIB-ul generalului rezervist „Humoroid” despre facaturile
  legendatelor in PSD Fierea si Olgutza Tanda a securiciului Maanda! Cum l-au crosetat pe Dragnea ca pereche amoroasa care
  a primit binecuvantarea Securitatii dupa priponirea acestuia si cu contributia lor. Madam Tanda a amanat mai ceva caKapo
  cresterea veniturilor si pensiilor, nu a dat indexarile anuale, iar Tanda pus de Securitate la comisie ca sa o apere de
  PATRIOTI a fost rasplatit ca toti agentii care si-au indeplinit datoria in tara fiind trimis la Colhozul Bolsevic european
  stergandu-i-se urmele! Frumusetea e cacominternista Danceala a luat-o de la munca crezand ca e „omul lui Dragnea”, deh, regulile aspre ale conspirativitatii cerusera sa nu fie informata… Te pomenesti,
  ca faci parte de fapt din noua FALANGA LEGIONARA care ma ataca zi si noapte. Scarnavie sppista, Dl Nistprescu va permite
  voua, tuturor extremistilor Securitatii sa va deversati ura, amenintarile cu lichidarea celor care va spun adevarul in fatza si nu vibreaza nimic uman in voi. Ura de toate coloraturile, antisemitismul, anticapitalismul/antiamericanismul, ateismul, tradarea Romaniei sunt in varfurile degetelor voastre care apasa pe taste, degete de asasini si complici ai asasinilor contra umanitatii si sunteti tolerati, iar eu care va blasfemiez pe toti sunt „satanist”? V-ati intalnit toti
  securistii rezervisti infami la capatul cercului, extremisti de „stanga/dreapta”…In sfarsit puteti vorbi aceeasi limba!

 46. Dragii mei, este ajunul Crăciunului. Vă doresc tuturor să aveți acea stare de pace ca să puteți simți bucuria sărbătorii.
  Îți mulțumesc marius pentru cadoul atât de frumos pe care mi l-ai făcut, cadou pentru ca aici, vorbele pot bucura sau pot întrista.

  Am și eu un cadou pentru voi, cei pe care v-am simțit prietenii mei datorită ideilor comune pe care ni le-am împărtășit:

  Astăzi s-a născut Hristos,
  Mesia chip luminos.
  Lăudaţi şi cântaţi, şi vă bucuraţi!

  Mititel şi-nfăşăţel,
  În scutec de bumbăcel.
  Lăudaţi şi cântaţi, şi vă bucuraţi!

  Vântul bate nu-L răzbate,
  Neaua ninge nu-L atinge.
  Lăudaţi şi cântaţi, şi vă bucuraţi!

  Şi de-acum până-n vecie,
  Mila Domnului să fie.
  Lăudaţi şi cântaţi, şi vă bucuraţi!
  Lăudaţi şi cântaţi, şi vă bucuraţi!

  Crăciun fericit!
  Merry Christmas! Happy Christmas! Joyeux Noel! Buon Natale! Feliz Natal! Feliz Navidad!

 47. Dle Tica, nu te astimperi de loc, nici in Ajunul Sfantului Craciun! Lauda este fara rost, fiecare om da societatii dupa puterile sale! Am dat si eu statului mult, chiar in valuta, dar nu fac caz de asta, precum nedomnia voastra! Cit priveste A3 si varanul, nedomnia voastra ati asimilat total teza lui Basel Scaraoscchi si va afisati cu ea zilnic! Sigur, A3 si varanul nu sunt sfinti si nici „sponsori” pe gratis ai politicii, dar „datoria” la care va referiti este ca urmare a unui dosar cu cintec pentru o privatizare, ca multe altele (dar fara consecinte penale si financiare)! Asa ca, mai linisteste-te un pic, sa-ti priasca sarmaua si carnatul! Craciun Fericit! PS. Sper sa ma pazeasca Domnul de urgente medicale, asta pentru a nu consuma din banii nedomniei voastre!!

 48. Niciunul din comentariile de ieri si de azi nu au fost postate de mine, fiind comentarii vechi ce-mi apartin care au fost prelucrate pentru „aducerea la zi”!!! Se vrea intaratarea lui „Tica” si mai nou readucerea la HAITA a lui „marius”
  care se ratacise blasfemiind Secu care i-a deformat ca neoameni pe Humoroid si rene/core, ceausistii-anticeausisti care au combatut ca poieti-teroristi la Timisoara si la Bucuresti…

 49. E o for,ma de tribut.Pt ca scarbiciile noastre lcreaz pt.Metropole
  Posibil insa ca respectivii sa incarce la factura pt folos direct.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.