Bugetul pe anul viitor: Decizii din culisele PNL

Liderii PNL au avut o întâlnire pe tema bugetului de stat pentru anul 2024, în urma căreia s-a decis susţinerea creşterii salariilor profesorilor cu 20 la sută, majorarea bugetului Educaţiei să ajungă la 57 la sută şi a bugetului de la Dezvoltare la 60 la sută, au precizat, miercuri, pentru AGERPRES, surse liberale.

Conform surselor citate, la întâlnirea care a avut loc marţi seara au participat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi Grupul fiscal al partidului.

„În urma discuţiei, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, ministrul Educaţiei şi ministrul de Finanţe au decis să susţină pentru 2024 o creştere de 20 la sută a salariilor profesorilor. Aceasta se adaugă la majorarea de 30 la sută promisă şi îndeplinită de la finalul mandatului de premier al lui Nicolae Ciucă”, arată sursele menţionate.

Potrivit calculelor liberalilor, majorarea bugetului Educaţiei va fi una „record, per ansamblu”, fiind „o creştere istorică de 57 la sută”.

Banii vor merge în cea mai mare parte pentru investiţii în creşterea calităţii Educaţiei, salarizare, burse şi masă sănătoasă pentru copiii în nevoie, mai arată sursele liberale.

Sursele citate au mai precizat că bugetul pentru Dezvoltare, convenit de PNL cu Marcel Boloş, va cuprinde o majorare de aproximativ 60 la sută.

De asemenea, conform propunerilor PNL, şi Ministerul Transporturilor şi Ministerul Mediului trebuie să primească „fonduri importante pentru modernizarea României”, menţionează sursele liberale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. Daca de abia acum au inceput sa discute ,sigur bugetul pe urmatorul an ,se va finaliza prin luna ianuarie daca nu februarie.Sint tari in Europa unde dejea bugetul pt. anul urmator a fost dejea terminat si se stie exact .La noi este mai greu de atins aceasta performanta .

 2. Romania este condusa de Burghezia Comunista ! De care s-a ferit Lenin ! Burghezia Comunista este mai Rea decât Capitalismul !

 3. orice pentru banii lor de sifonat. distrugerea Tarii si saracirea romanilor la pas.

 4. Acum discutați bugetul româniei?…
  Păi cum creșteți pensile și salarile de la 1 ianuarie?…
  Ați mințit poporul cu televizorul!

 5. efactura inchide firmele mici pe capete. este un abuz si o restrangere a dreptului la munca, prin conditionarea de tehnologie. oamenii nu stiu sa foloseasca, iar cei care muncesc, oricum u au timp. NU ACCEPTATI ACESTE MIZERII DE DIGITALIZARE SI DE CONTROL SUB EXPLICATIA „EVAZIUNII”. EVAZIUNEA, TALHARIA O FAC CEI CATARATI IN FUNCTII BUGETARE! de 33 de ani!

 6. Cresterea finantarii educatiei. Cred ca este in vant pentru ca este vorba doar de cresterea salariilor profilor. Profi care au devenit niste puturosi ce se ascund in spatele „metodelor moderne” pentru a nu mai face carte ! Fara disciplina atat la cadre cat si la elevi; fara clase cu max.15 elevi la stat, fara gradinite multe, bune si pana la orele 17 la stat; fara after scool la scolile primare si gimnaziale de stat….va fi greu, foarte greu

 7. Prof., fiind o categorie numeroasa de bugetari, pot sa asigure destule voturi pt ca un numar suficient dintre personajele „importante”din PNL(PDL) sa obtina urmatorul mandat, adica miza este realegerea in 2004. Realegerea este critica, niciunii dintre politicieni nu vor sa ramana fara privilegii, avantajele sunt fara numar, li se deschid peste tot toate usile , vor sa duca o viata la standarde de lux, cu vacante lungi, sa locuiasca in Capitala, nu concep sa se mai intoarca la ce faceau inainte.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.