Buldozerele intră în Groapa din Ștefan cel Mare

Problema stadionului Dinamo, care inițial trebuia demolat, la fel ca Steaua și Rapid, încă dinainte de startul lui EURO 2020, a fost una extrem de controversată și de lungă durată.

 

Dacă lucrările nu s-au putut realiza atunci, pentru ca acum noua bijuterie arhitectonică să fi fost deja funcțională, au existat anumite motivații și mai multe interese. Cel acuzat mai mereu a fost Nicolae Badea, care deține și el o copie a echipei Dinamo în Liga a 4-a, dar care urmare a imensei sume în valoare de 9,4 milioane euro către creditorii societății este ca și falimentată.

Probabil, acesta este și motivul pentru care fostul șef al câinilor, care are și 7 la sută din acțiunile grupării din SuperLiga, nu a mai avut nici un fel de opoziție față de proiectul de demolare a vechii arene care se află în custodia sa și ridicarea celei noi. S-a ajuns pânâ într-acolo încât stadionul Dinamo a devenit și subiect electoral, Nicușor Dan fiind acuzat de total dezinteres față de această problemă, iar candidații de la primăria generală Gabriela Firea și respectiv sectorul 2, Rareș Hopincă, întrecându-se în promisiuni privind viitorul arenei.

Lucrurile au intrat însă brusc pe făgașul dorit. Partida din barajul de promovare pentru Liga 2 dintre CS Dinamo, echipa Ministerului de Interne, și Ghiroda a fost ultima găzduită de vechiul stadion, în Groapă, cum era denumită arena din Ștefan cel Mare. De săptămâna viitoare, buldozerele vor transforma în istorie un stadion unde s-au scris multe pagini glorioase. Se spune că în maxim doi ani va fi gata noul stadion, după toate cerințele impuse de UEFA.

Iar până atunci Ionuț Popa, omul de la cârma clubului ce este aproape de promovare în Liga 2, este foarte optimist că se va reuși unificarea cu clubul din SuperLigă în  scopul creaării unui Dinamo foarte puternic, primul pas fiind deja făcut, unirea celor două academii de fotbal.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Rușine!
    Ultimul stadion mare din București cu pista de atletism.
    Făcut cadou săracilor din fotbal
    Rușine Elisabeta lipa kdin păcate!) ca a fost de acord cu asa ceva.

  2. Face stadion dar stadion frumos probabil ca arena nationala

  3. O sa arate frumos stadionul la fel ca arena nationala dar va avea decât 25 de mii de locuri .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.