Bulgaria insistă în fața Austriei: Aderare completă

La o întâlnire cu omologii săi din Austria şi România, ministrul de interne bulgar Kalin Stoianov a spus că Bulgaria insistă asupra aderării complete la spaţiul Schengen de circulaţie fără frontiere, nu doar pentru călătoriile aeriene, a declarat marţi biroul de presă al Ministerului de Interne. Cei trei miniştri s-au întâlnit luni la Kranj, în Slovenia, în cadrul conferinţei ministeriale Forumul Salzburg.

Stoianov a declarat: „Bulgaria şi România au îndeplinit toate criteriile pentru apartenenţa completă la Schengen, iar rezultatele ultimei misiuni în Bulgaria efectuate de experţi ai statelor membre, inclusiv Austria şi Olanda, au dovedit din nou acest lucru”.

Între cele trei ţări sunt în curs discuţii intense, se fac progrese, iar dialogul va continua, a comunicat ministerul.

Ministrul Stoianov a argumentat că extinderea Schengen în Bulgaria şi România va contribui la întărirea zonei fără frontiere şi va ameliora modul de funcţionare a acesteia. El a adăugat că Bulgaria contribuie deja la securitatea în spaţiul Schengen prin implementarea mai multor măsuri şi a tuturor instrumentelor disponibile pentru un control ferm la frontiere şi cooperarea poliţienească.

Bulgaria face de asemenea eforturi substanţiale împotriva traficului ilegal de persoane şi a grupărilor de trafic cu fiinţe umane şi a susţinut iniţiativele legislative publicate recent de CE pentru întărirea rolului Europol şi armonizarea sancţiunilor pentru traficul cu fiinţe umane, a comunicat Ministerul de Interne.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

23 de Comentarii

 1. rectificare,
  „Bulgaria insistă în fața Austriei: Ardere completă!”

  holo2,
  cum ar veni.

 2. Gurile rele spun că Mutul nostru va deschide sesiunea consiliului europei cu cererea de aderare a Moldovei și Ukrainei!…
  Asta ne bagă în război fără știrea noastră!…
  Poate salvarea ne va veni de la ungaria,italia și spania…

 3. Bulgarii insistă iar Căciulacu si Johanis stau capră!!Ja,ja,ja,bitte,bitte,gut,gut !!

 4. Bravo lor ! Au coloana vertebrala. Ne amagim crezand ca Austria vai, se opune pentru motivatii tehnice . NU ! Motivatiile Austriei de coniventa cu Ungaria si cercuri importante din Germania sunt din ratiuni politice ce curg din istorie ! Ei nu pot admite ca „iobagii olahi” stau cu capul ridicat. Olahii trebuiesc indoiti !

 5. @Panfil Fleicaru
  -bălgărschi nărod;
  uite d-aia au sintagma „mămălitţchi”,
  cine e mămăligar este mămăligar!

  ni se pare caCiuca a batut-o pa bunica-sa
  pt. 1 cana cu lapte de capra
  da’ asta e o ipoteza in alta teorie,
  nu-i priveste pe bulgari.

 6. La cum a ajuns Cherecheshi in Germania ma intreb ca austru cate nu trebuue facut pt un Shenghen perfect? Daca ajungea la Bari sa vedeiti ce frigidere cu carne isi lua Shenghen fiecare eram un Nemhamer in case.
  Iata o nota cu 10 imbunatatirii din 100 ce trebuie aduse spatiului Shengen in special Ro.
  1. Camere inteligente recunoastere faciala.
  2. Scanere inteligente brevetate de romani.
  3. Supervizori din spatiu Shengan.
  4. Caini antidrog.
  5. Drone infratermo.
  6. O legislatie comuna de extradare de max 24 h.
  7. Un Europol digitalizat f comunicativ si operativ.
  8. Un servici antiteror f mobil si rapid.
  9. O paza mai moderna la frontiere camere masini detector miscare etc.
  10.O rotatie eficienta a sefilor de frontiera.
  11.Integrare digitala comuna in Shengan a celor cu cazier

 7. Bulgarul sta demn in fata nazistului.
  Al nostru sta capra.
  Nici nu putem pretinde ca aia sa se coboare la nivelul nostru sa discute de la egal la egal.
  Ne trateaza dupa cum cerem noi sa fim tratati !

 8. Pun si eu o intrebare , desigur, retorica: in Tratatul de Preaderare a Romaniei la Spatiul Schengen, exista vreo conditie, impusa de UE, care sa stipuleze ca,, candidtii(Romania) trebuie sa primeasca pe teritoriul national emigranti? Raspunsul il stim toti : Nu exista! Deci Austria pune conditii Romaniei , altele decat cele stipulate in tratat! Si Romania stat esuat, stat colonie , stat obedient , accepta ! De ce ? Totusi… sa ne bucuram ca Austria nu ne-a cerut sa stam si capra ! Guvernantii nosti ar fi fost de acord si cu asta ! Nu au nicio mandrie nu-i doare, nu le pasa; lor sa le fie bine ! Bravo bulgarilor!

 9. …si terminat cu Rusine Ciolacu !! Care Ciolacu o sa vrea sa fie ales presedintele Romaniei. De ce ? Ca s-o ingenunche mai bine ??

 10. CUM este cu Constitutia Romaniei care INTERZICE expres, Venirea pe teritoriul TARII a Maselor de Straini de ORICE Fel ?

  SE pipilica pre Dansa, Alde Ciolacu, Ciuca si CeiDinSpateleLor, astia DOI fiind SLUGI ?

 11. CUM este cu Constitutia Romaniei care INTERZICE expres, Venirea pe teritoriul TARII a Maselor de Straini de ORICE Fel ?
  SE pipilica pre Dansa, Alde Ciolacu, Ciuca si CeiDinSpateleLor, astia DOI fiind SLUGI ?

 12. Vreau să am capitala la Sofia.Sau Budapesta.Vreau președinte adevărat, nu șirul de rebuturi pe care l-am avut până acum.

 13. Dorel face ce-i ordona Ficusul Blond, el n-are nici o parere, opinie, e doar sluga

 14. Vreau sa-i multumesc d-nului ministru Stoianov pentru apararea demna a intereselor Romaniei si poporului roman !
  Despre sluga aia fonfaita de asa-zis ministru ma abtin cu greu sa nu spun ceva, un obedient, o sluga a intereselor altora in detrimentul propriei sale tari.
  Sper ca intr-o buna zi toti cei ce au tradat Romania sa primeasca ce merita.

 15. Noi avem carpe putrede. Acceptam orice f_cala livrata de Austria……[Rumburak]

 16. @Postakel daca vrei alti presedinti, ai nevoie de alti alegatori.

 17. Deja bulgarii sunt pomeniti cu refuzul (laudativ) in presa straina (daily express). Romania nu e mentionata. Nici nu merita, nu ea, aia care o conduc.

 18. Buna seara!
  Nu va mai umiliți in fața Austriei!
  Dati afsra firmele ausyriece din Bulgaria si din Romania!
  Tradatorii care au condus si cei csre conduc România ne-au facut țara
  COLONIE

 19. ba eu pun pariu ca daca trimite petitie Moscova sa adere la UE – Austria va insista sa intre 😀
  cetateanul Adolf Hitler si cei doi ciupaci nazisti ai Austriei = poza de familie

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.