Bulgaria refuză condițiile Austriei: „Ar fi o greşeală”

Premierul bulgar Nikolai Denkov a precizat luni că negocierile aflate în desfăşurare cu Austria încă nu au condus la un acord final cu privire la aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen deocamdată cu aeroporturile, relatează agenţia Novinite.

Vorbind la postul bTV, Denkov a respins posibilitatea ca Bulgaria să accepte în mod exclusiv anumite reguli specifice, făcând referire la cererea guvernului austriac ca România şi Bulgaria să preia migranţi sosiţi în Austria. Premierul bulgar a subliniat că Bulgaria va aplica protocoalele europene stabilite în ce priveşte primirea migranţilor.

Reacţia sa survine după ce ministrul austriac de interne Gerhard Karner a confirmat luni că ţara sa şi-ar putea ridica veto-ul faţă de aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen deocamdată prin acceptarea lor într-un aşa-numit „Air Schengen”, respectiv eliminarea controalelor doar în aeroporturi, nu şi la frontierele terestre, dar a pus o serie de condiţii acestor ţări şi Comisiei Europene.

Austria cere astfel consolidarea protecţiei frontierelor externe ale UE pentru a opri valul de migranţi, inclusiv prin alocarea în acest scop de finanţări europene suplimentare, şi preluarea de către România şi Bulgaria a solicitanţilor de azil sosiţi în Austria, în special afgani şi sirieni.

Fostul ministru bulgar de externe Nadejda Neinski a descris această ultimă condiţie pusă de Austria ca fiind „ilogică, întrucât Bulgaria şi România nu au de ce să îndeplinească vreo condiţie în plus pentru acceptarea lor în Schengen”. „Ar fi o greşeală să legăm subiectul migraţiei şi refugiaţilor cu subiectul Schengen. Legătura între cele două există doar în ce priveşte controlul frontierei, ceea ce este normal”, a explicat fosta titulară a MAE bulgar.

În acest timp, ministrul bulgar al justiţiei, Atanas Slavov, a confirmat poziţia exprimată de premierul Denkov, reafirmând angajamentul Bulgariei numai faţă de regulile europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

22 de Comentarii

 1. se pare ca doar Bulgaria are politicieni.
  sa angajam politicieni bulgari si sa ii votam ?
  care ai refuzat din Bulgaria iti meriti postul !!!

 2. … asta în timp ce Ciolacu spune că solicitările Austriei „nu mi se par unele exagerate” și leagă cererile Austriei de trecerea frauduloasă a frontierei de ăla de la Baia Mare. Ce treabă are trecerea lui Cherecheș care a reușit să treacă frontiera cu un buletin al unui văr cu acceptarea cererilor Austriei? Manipulare și prostire pe față a românilor. Pervers trădător …

 3. trei culori cumosc pe Lume
  amintind de-un brav Popor:
  -alb,verde si rosu!

 4. Politica de a baga emigranti in lagar inseamna fascism. E treaba Aystriei dar de ce Romania trebuie sa accepte o politica fascista . Daca Aystria nu vrea emigranti sa-i trimita inapoi de unde au venit.Austria a schimbat politica la indicatia Rysiei. Cu conditia pusa granita Romaniei cu Moldova fosta ocupata de rusi va ramane. Adica adio unire….Dar in Romania nu avem strategie si strategi. Avem diar spioni evvrei infiltrati care fac politica lor de Imperiu globalist.

 5. Bravo bulgarilor!Mamaligile Ciuca,Ciolacu si Johanis ar vinde-o pe ma-sa pentru o functie, ne-au nenorocit pe veci.

 6. Croația câți emigranți a primit! Se lucrează cu 2 unități de măsură! Sub nici o forma nu trebuie acceptat! Regulile trebuie respectate! Succes!

 7. Bre, Austria, tu care te pupi in bot cu rusii si ne refuzi pe noi care suntem sklavetii fruntasi ai Americii? Voteaza cum vrem noi, ca te reclamam la Biden !

 8. nu intelegeti? Romanii sunt goniti din Romania si in locul lor sa se aduca mana ieftina de lucru.
  Sii, noii stapani ai Romaniei, fac misto de iobagi.

 9. Ce mai sta `Manelistanul cel drogat` capra si la austrieci si UE, si la orisicine.
  Accepta cirucurile slugilor instalate chiar de ei.
  Presedintele neamt face jocurile celor de aceiasi limba cu el. La fel si guvernele lui si partidele lui.

 10. E consiliat de Ponta acest ciolache, fante de Buzau, vanzator de varuri si vopsele policolor. Nu i-a reusit cu geamia in Bucale incearca s-o repare cu nazistii austroungari.

 11. Până și FratZii Castraveciori ne dau clasă !
  Vrem TZarat Vlaho-Bulgar !
  măRog…😜

 12. Pai toate tarile au migranti, noi de ce nu? Am vrut in ue, nu se poate sa luam numai ce ne convine de la ue! Asa se mai descongestioneaza in alte tari , ca e naspa!

 13. Este cazul si-i bagam pe politicienii Austrieci in ORIGINE (gen sau sex), cu tot cu imigrantii!.

 14. Bulgarii au sange in instalatie. Noi ne pastram pozitia sociala si fizica istorica: CU CACIULA IN MAINI SI CAPUL PLECAT.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.