Burduja. Semnal pentru furnizorii de energie, asigurări pentru români

Îngrijorarea românilor rămâne prețul la facturile de energie și gaze. Neîncrezători sunt cetățenii și în ceea ce privește corectitudinea companiilor privind facturarea.

La toate acestea a răspuns Sebastian Burduja (PNL), ministrul Energiei, într-o intervenție la  Antena 3 CNN.

Burduja dă ca sigură menținerea prețului la facturi și a schemei de plafonare-compensare.

În ceea ce privește respectarea legislației, ministrul a precizat că în prezent sunt în desfășurare 170 de acțiuni de control la companii din domeniu.

„Cu siguranță schema de plafonare-compensare nu se va schimba și facturile românilor nu se vor modifica. Eventual se pot ieftini.

De ce spun asta?

Pentru că pe piața liberă, în special la gaze, prețurile au scăzut.

Plafonul este un nivel maxim, 0,31 lei Megawatt/oră și pot constata românii și astăzi că sunt furnizori care deja facturează sub acest plafon în jur de 0,24 – 0,26”, a declarat ministrul.

Acesta a mai precizat că românii nemulțumiți au la dispoziție „o procedură foarte simplă de schimbare a furnizorului”.

Sebastian Burduja a mai susținut că amenzile aplicate de ANRE anumitor furnizori de energie reprezintă un semnal pentru întreaga piață și că verificările continuă.

„Eu am salutat faptul că au fost aplicate amenzi usturătoare.

Sunt și acum în desfășoare peste 170 de acțiuni de control, deci mă aștept ca sancțiunile să vină și în noul an pentru cei care nu respectă legea. ANRE aplicat corect aceste amenzi și cred că e un semnal pentru întreaga piață. Cine nu respectă regulile jocului plătește foarte scump”, a mai declarat ministrul Energiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. in extrem
  va puteti incalzi cu facturile-făcăturile-
  ca fetitza cu chibriturile din Danemarca!

  In the cold and gloom a poor little girl, bareheaded and barefoot, was walking through the streets.
  Of course when she had left her house she’d had slippers on, …

 2. Cum sa scada valoarea facturilor cand ele sunt platite de care guvern ? Burdujel care cozi de patrunjel in cap ?

 3. pe piata europeana gazele se vand cu jumatate de pret!
  Adica, 1,5 lei/mc, nu 3,1lei/mc.
  Stii unde merge PLUSUL?
  Lasa vrajala pentru campania electorala, ca dupa rezultate va vedem la cules de capsuni!

 4. Burduja ăsta minte cum respiră, vorba lui Băse fiind aceiași plămadă.Individul nu poate garanta nimic în ceea ce-i privește pe români, doar minciuni la greu, la asta se pricepe de minune , lecție învățată cu sârg peste ocean…

 5. @tomlin „Cum sa scada valoarea facturilor cand ele sunt platite de care guvern ?”

  -adica Guvernul- o banda tziganeasca-
  alimenteaza parazitii,
  nu uitati de „cere si oferta”!

 6. Maniera insistentă în care e promovat Burduja Jr. amintește de promovarea lu’ Bocănete…
  PăZea, Burdujel, să nu cazi si tu în cap pe platou, că ajungi Prim-ministru.
  măRog…😪

 7. Burduja e reincarnarea dr.Plusica, tot ce face sau spune e de domeniul supranaturalului

 8. Cum sa aiba bani un buget cand ce trebuie colectat de la companii se compenseaza si se achita inapoi de catre guvern. Daca imi spuneti ca asta-i gandirea lui Burdujel coada de patrunjel, va cred ! Nu exista un barbat in UE s-o dea afara in suturi pe Ursula de la Ojdula cu liberalizarea care va scadea preturile in 100 de ani ?

 9. Dacă fesenisti spun că plafoneaza inseamna ca facturile vor fi mărite. Exact ca la radio Erevan. Asta nu-i urmașul lui vergelica omv? Dar mafia anre ce spune ?

 10. Platite de guvern din banii nostri. Statul plateste in plus fata de ce platim noi, adica diferenta dintre limita legala de 31 bani si cat stabileste muschiul furnizorului. C-asai in tenis.

 11. Jaful peneleului din energie continua, după ce firmele securiste peneliste din energie au făcut miliarde de euro profit, Dna nu se autosesizează? E un jaf mai mare decât ăla cu vaccinurile care tor de penelu e facut

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.