Burleanu poate fi fericit, minifotbalul lui a făcut România Campioană Mondială!

Actualul președinte al FRF, Răzvan Burleanu, ar trebui să fie acum în al nouălea cer după ce echipa națională a României de minifotbal a devenit pentru prima dată campioană mondială!

Tricolorii dominau de ani buni acest tip de fotbal la nivel european, unde au șase titliuri în palmares, dar niciodată nu reușiseră să câștige medalia de aur la un turneu final de CM. S-a întâmplat acum, în Emiratele Arabe Unite, iar finala a fost unul de un dramatism greu de egalat, succesul României venind când nimeni nu mai credea.

Răzvan Burleanu a fost ani de zile președintele Federației de minifotbal, din această postură candidând și câștigând alegerile pentru FRF. În finală, România a întâlnit Kazahstan și era considerată mare favorită. Dar cu doar două minute înainte de final, deși dominaseră și rataseră o mulțime de ocazii tricolorii erau conduși cu 2-0. S-a petrecut însă o minune.

Mai întâi un jucător român a fost faultat de portarul advers și Marius Balogh a marcat sigur de la 7 metri. Pentru ca exact în ultimele zece secunde ale prelungirilor timpului regulamentar același Marius Balogh a inventat un gol venit din cer, cu o o execuție fabuloasă și titlul a rămas să se decidă la lovituri de departajare. Unde s-au tras nu mai puțin de 30 de lovituri, ai noștri având de patru ori ocazia de a închide, dar de fiecare dată au ratat.

La a cincea tentativă, visul a devenit realitate și Alex Bourceanu, fostul mijlocaș al FCSB și al Oțelului Galați și colegii lui care nu au jucat fotbal profesionist, au declanșat sărbătoarea bucuriei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. O miniţară de minioameni campioană la minifotbal! 👍

    Totul e mini în românika, mai puţin pensiile speciale şi ceauşismul de la FRF!

  2. Traiasca FRF, traiasca Burleanu ! E meritul lor ! Sub conducerea lor glorioasa (sic!), fotbalul romanesc straluceste pe firmamentul lumii! Traiasca fotbalul „extraordinar” din Romania, arta, stiinta si precizie! ( Vai de mama noastra!)

  3. Foarte tare. Asta a fost campionatul mondial organizat de BRICS , nu?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.