Burleanu pregătește regula care îl va duce la război cu cluburile

Președintele FRF are intenții serioase de a veni concret în sprijinul dezvoltării și afirmării tinerelor talente autohtone, din rândul cărora ar urma să apară o arie de selecție pentru loturile naționale mult mai vastă decât există în prezent. Și pentru aceasta este total dispus să își asume să intre în război cu cluburile, de fapt cu finanțatorii acestora, care nu vor accepta să se supună unei noi reguli ce ar urma să intre în vigoare la nivelul primelor două ligi chiar din sezonul viitor. Concret, se introduce obligatoriu regula ca fiecare club din primele două eșaloane să trimită pe teren de la începutul meciului minim cinci jucători crescuți la nivel național sau care să fie eligibili pentru loturile naționale. Asta ar lovi foarte dur în politica actuală a cluburilor, care își construiesc loturile în special prin aducerea de jucători străini, motivând decizia că fotbaliștii autohtoni costă mult mai mult. Burleanu avertizează că toată lumea va trebui să aplice această regulă, cei care nu vor accepta urmând a fi sancționați. Evident, măsura este anunțată pentru a veni în prijinul seleționerilor de la loturile naționale.

„Trebuie să fie pe teren minimum 5 jucători formați la nivel național și/sau eligibili pentru naționalele României. Conceptul de format la nivel național înseamnă să fi petrecut 3 ani în cadrul unui club din România, între vârstele de 15 și 21 de ani. Ca să mărim baza de selecție a cluburilor, ne vom adresa inclusiv copiilor români din străinătate.

Astfel încât să întărim procesul de repatriere a jucătorilor români tineri formați în străinătate, care nu sunt formați la nivel național, dar sunt eligibili pentru naționalele României.

Toate cluburile care nu participă în grupele competițiilor europene primesc niște plăți de solidaritate. Mecanismul din România este mai sofisticat. Nu ne uităm doar la cluburile care nu participă în cupele europene. Am legat aceste plăți de solidaritate cu clasificarea academiilor.

Ne raportăm la cele mai bune 20 de cluburi profesioniste care sunt clasificate în această ierarhie. Dacă un club profesionist se află în primele 20 de pe această listă, dar nu aplică această regulă, să aibă 5 jucători formați la nivel național pe teren în același timp, pe tot parcursul meciului, va fi sancționat financiar.

În momentul de față, nu am mers atât de departe. Ne-am uitat către plățile de solidaritate, care să se ducă în academii. A doua sursă de venit, pe care sperăm să o deblocăm alături de guvern, se referă la niște fonduri guvernamentale. Atunci, cluburile care nu îndeplinesc aceste condiții nu se pot conecta la aceste fonduri guvernamentale pentru propriile academii”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Mno, acu’ să vezi tot felu’ de ciolaci, ciuci, grindeni, boci crescuți pe la “academiile” autohtone…

  2. & Sunteți de părere că, printre frustrările importante ale lui Ion Crăciunescu, un fel de ”Victor Pițurcă” al arbitrajului, ar putea fi și că nu s-au dat și arbitrilor ”Ghete de Aur” pentru golurile acordate cadou , ca arbitrii, un trofeu care îi lipsește din palmares, ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.