Bursa de la Bucureşti a închis în creştere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere şedinţa de miercuri, iar valoarea tranzacţiilor a urcat la 55,86 de milioane de lei, respectiv 11,23 milioane de euro.

Indicele principal BET a consemnat o apreciere de 0,21%, până la 16.239,24 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la Bursă, a înregistrat un avans de 0,19%.

De asemenea, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,12%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis şedinţa în scădere cu 1,12%.

Pe de altă parte, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat cu 0,14%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a închis în urcare cu 0,24%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a consemnat un declin de 0,16%.

Acţiunile Transport Trade Services au fost cele mai tranzacţionate pe Piaţa Reglementată a Bursei de la Bucureşti, valoarea schimburilor înregistrate cu aceste titluri fiind de 11,33 milioane de lei. În topul celor mai tranzacţionate acţiuni s-au mai aflat cele ale Băncii Transilvania – cu un rulaj de 5,7 milioane de lei, şi ale Romgaz, cu 5,54 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Casa de Bucovina-Club de Munte (+14,29%), Condmag (+7,69%) şi Prebet (+5,98%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Societăţii de Construcţii Napoca (-14,83%), Romcab (-12,73%) şi COMCM Constanţa (-12,28%). 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.