Buzatu i-a convins pe judecători

Tribunalul Vaslui a decis, luni, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat până acum în arest la Penitenciarul Vaslui.

„În temeiul art. 242 raportat la art. 218, 220 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestului preventiv dispus prin Încheierea 70/DLF din data de 23.09.2023 pronunţată în dosarul nr. 1886/89/2023 al Tribunalului Vaslui (…) cu măsura arestului la domiciliu. În baza art. 221 alin. (1) Cod procedură penală, impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din sat Zăpodeni, com. Zăpodeni, jud.Vaslui, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”, se arată în decizia instanţei.

Dumitru Buzatu are obligaţia de a se prezenta în faţa judecătorului de cameră preliminară ori de câte ori este chemat şi să nu ia legătura cu expertul Radu Judele precum şi cu o serie de martori.

În cursul săptămânii trecute, avocatul Kristian Winzer, care îl reprezintă pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că acesta a fost prezent pe data de 9 aprilie la DNA Iaşi ca martor denunţător într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie.

Apărătorul lui Buzatu a subliniat că denunţul clientului său nu vizează pretinse infracţiuni de corupţie sau asimilate faptelor de corupţie din Consiliul Judeţean Vaslui, din anumite instituţii aflate în subordinea acestuia sau din cadrul organizaţiei judeţene sau centrale a PSD, aşa cum s-a prezentat în spaţiul public, ci doar o infracţiune împotriva intereselor financiare ale UE, săvârşită exclusiv de către o entitate privată şi de către reprezentanţii în drept şi în fapt ai acesteia.

Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie 2023, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mită, însă acesta a contestat soluţia. Ulterior, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins contestaţia depusă de avocatul lui Dumitru Buzatu.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. GATA JUSTITIA ROMANA! LA UN ASA FLAGRANT MEDIATIZAT SE PREGATESTE DE UN VERDICT COMASAT OBISNUIT IN ISTORIA D.N.A. ” FAPTA NU EXISTA”…A VENIT CALDURA SI INCEP SA SE EVAPORE BANII FLAGRANTULUI…CATI CA NOI! CATI CA NOI! STRIGA COMASATII PRIN PAPUSOI!
    DUPA ALEGERI O SA VA ZBORSITI LA POPOR CA SUNT VINOVATI CA AU ALES! ATI ALINIAT O GARNITURA DE MUHAIELE SI LE ZICETI PROPUSI, APOI ALESI! I-A PROPUS MAMA COMASATA SI SATANA I-A ALES…UNUL CA UNUL!

  2. Ce a furat Buzatu? O procurare plecata din satul lui Buzatu și invidioasa pe averea făcută”cinstit” de Buzatu. De parcă Bunea Stancu nu a rămas cu averea!

  3. dupa ce a ”ciripit” la DNA, era si de asteptat sa fie trimis in arest la domiciliu. De acuma sa vedem ce capete luminate vor mai cadea in urma denuturilor lui Dumitru Buzatu.. interesant va fi de urmarit telenovela asta.

  4. Daca nu ii dati sarlatanului asta de Buzatu si o despagubire ca l-ati tinut atita timp departe de afacerile lui ,tot nu a-ti rezolvat nimic ! Nu va ieste rusine sa procedati in felul asta cu toti infractorii pe care ii lasati de fiecare data liberi !

  5. Poate candida cu brio și fără nicio problema! La fel că Cherecheș din bulău conducea primăria!

  6. Justitia din Romania. Al doilea Cherrches. Acum sta linistit acasa si asteapta sa se prescrie faptele, iar romanul si batut si cu banii luati. Daca romanii ar avea cat au furat banditii astia si daca mai adaugam pensile speciale, ar una dintre cele mai bogate tari.

  7. Tara condusa de banditi precum Dumitrescu, Chereches sau asta si „judecati” de cei cu pensii speciale. Combinatia perfecta!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.