C. Nistorescu: Aparatul bugetar se „scaldă” în munți de bani

Societatea românească este anesteziată de „pomenile sociale” promise de politicieni și este ținută captivă de acest „să ni se dea, să primim”. Aparatul bugetar românesc se „scaldă” munți în bani pentru care nu fac nimic. Sunt doar două dintre opiniile exprimate de jurnalistul Cornel Nistorescu, la ediția de marți seară a emisiunii Marius Tucă Show.

Directorul cotidianul.ro a mai sesizat și că Discursul  politic  românesc  un  discurs  al  plângerii,  al  resemnării,  al întrebării copiilor „ai de gând să pleci din țară?. (…) asta  ne  omoară,  asta  ne îngroapă neîncrederenoastră în propria țară“.

Alegerile din Italia au fost un alt subiect abordat în emisiunea realizată de Marius Tucă și pe care o puteți urmări integral. Întrebat ce se întâmplă acum în Italia, odată cu venirea la guvernare a celui mai de dreapta Guvern condus de Georgia Meloni, Cornel Nistorescu a afirmat: „Pe mine mă amuză copios că toată lumea zice „aa fasciștii.. vin urmașii lui  Mussolini. (…) domn’e, are niște rădăcini, dar  în  același  timp,  italienii s-au adunat într 0 o poziție  solidă,  puternică împotriva,  inclusiv  ofenselor  de  la  Bruxelles”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Author

19 Comentarii

 1. Continua jocul infantil: „fascistii si Editat” !

 2. bani mai multi?
  Unificati localitatile, astfel incat sa existe primarii doar pentru minim 7-8000 de locuitori.
  Sii, atentie mare la cei plecati in strainatate. Exista localitati cu primarii, ce au 2-300 de locuitori reeali!

 3. Dupa ce aseara am vazut live, am reascultat inregistrarea pe youtube pentru ca e oauuu!, foarte reala si realista! Felicitari pentru emisiune, ca de obicei! Nu prea sunt pe aceeasi lungime de unda in legatura cu dl. Marga, am scris exact despre ce este vorba in articolul publicitar pentru emisiune, dar respect opinia personala la amandoi.

 4. S-a demonstrat științific că, politicienii de toate culorile sug sangele poporului. Cică copchii primarilor trimiși la studii înalte pe afara să învețe nodul la cravata cum se face, mor de foame! Ce hoți!

 5. Zelea se lauda ca recupereaza orase importante, noduri, de 2.000 de locuitori.

 6. Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA e fara de SFARSIT in directie necunoscuta si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, este necesar ca, la nivel Guvernamental, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza, in Marea Britanie, care sa optimizeze si organigramele, statele se functii, supradimensionate din toate structurile statului.
  Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri social-economice si sa cuprinda specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa omenie in actiunile lor.

 7. Pentru eficientizarea activitatii administratiei de stat trebuie adoptate urgent acte normative care sa aiba ca efect pozitionarea normala a PIRAMIDEI TRIUNGHIULARE, care reprezinta la nivelul administratiei de stat, dar si a fiecarui minister, unitate centrala, agentie, etc. din sistemul social romanesc, structura de personal si in acelasi timp pe cea a folosirii fondurilor bugetare.
  Mentinerea in pozitia actuala – rasturnata a acestei PIRAMIDE (adica cu virful in jos si baza in sus) exprima gradul de risipire a fondurilor bugetare datorita permisivitatii discretionare pentru infiintarea de structuri fara atributii obiective si necesare administratiei de stat, ce conduc implicit la cresterea coruptiei precum si la acutizarea disolutiei institutiilor statului (functionarea societatii fara principii, moralitate si respect fata de valorile umane si sociale) si la diminuarea in mod drastic a sanselor descentralizari sau modernizari reale.

 8. Pană nu canta unul public, in Itala :”Giovinezza, giovinezza,primavera di bellezza”sa nu mai aud de ma Meloni ca e fascista Poporul a votat,erect-oratul a ales

 9. Cum zisei, când se scufunda corabia, șobolanii sunt primii care arunca putina de brânză în apă ,se suie pe ea si se cară rapid.Despre asta e ceva de genul:”scapă cine cu cu cât poate și dupa noi , potopul”.Nu e numai despre inutilii care o freacă pe salarii mai mult decât bunicele și care au alergie la muncă dar și despre cheltuielile scelerate ale variilor structuri cu vaccinuri expirate, imobiliare si renovari la comandă și umflarea dincolo de orice bun simț a schemei, puse toate în cârca generațiilor care vin, întru distrugerea oricărui viitor ca țară și înveșnicirea statutului de colonie de muncă a României.

 10. @anti2024: cred ca nu a trecut o ora de cand am intrat pe camere live ukraina cu live din multe zone si aproape de zaporojnika au cazut din cer pasari din tabla, lumea tipa de nu iti vine sa crezi! Am parasit youtube, era mult prea puternic zgomotul de vuituri si tipete plus latratul cainilor. Vreau sa spun ca e mult prea greu dar nu e imposibil sa reuseasca, chinul sigroaza sunt uriase.

 11. Ce e contributivilor?
  Nu va place preacurvia bugetara.
  Acu va dau pe mainile indemanatice ale visarionului, pentru spvedanie.
  Cateodata pare putina golaneala. Dar nu este asa.
  In republica sunt esentiali si restul. Voi sunteti restul.
  Peste noi nu intra Putin, pentru ca nu isi permite sa ne plateasca pensiile de servici, de impotenta sau cum o sa le mai numeasca Budai in curand.
  Fiti siguri ca incasam pensiile speciale, indexate.
  O sa facem primarii in fiecare cartier, ca sa ne angajam si nepotii, nu numai copiii, nevestele si tiitoarele.
  Cu toate astea, patrioti cum va stim, desi contributivi, veti apara tara! Si bugetul.

 12. Cumva: 15’12…? Daca e reala, un sfat daca vreti sa il acceptati pentru cativa ani, putuni la numar, care au mai ramas in lumea asta plina de nebuni, de escroci, de terorizanti, de imbolnavitori cu buna stiinta intentionat: nu te pacali sau accepta pacalelile pentru un pumn sau o functie de orice, ai grija de propriul suflet, de inima la purtator! Numeni nu te protejeaza si nimic nu te vindeca decat tu, tu omule care te cunosti, care iti cunosti organismul si limitele de rezistenta! Vreau sa ramai intre noi, omul critic care esti, omul critic care atrage atentia dur fara sa ii pese ca deranjeaza in jur! Omul care, cu adevarat, poate fi exemplu pozitiv si demn de urmat pentru orice insivid fie el jurnalist, om de televiziune sau om obisnuit! Mai mult calm cu propria petsoana, cu propria inima, cu tine omule sa ramai langa si intre noi! Multa sanatate, succes si nu uita: tu esti omul principalin fata oricui, restul sunt la completare! Viata e scurta si de unica folosinta precum prezer…ivul! Sper sa nu am dreptate in interpretarea numerologica.

 13. Cinism INFERNAL sa numesti „pomeni sociale” DREPTUL CONSTITUTIONAL LA O VIATA DEMNA si DREPTUL CONSTITUTIONAL DE A PRIMI INAPOI ce a AI DAT O VIATA INTREAGA STATULUI pana la pensionare sau DE A FI PLATIT PENTRU MUNCA PRIN CA TI STATUL IN VIATA depaseste limiteleacceptabilului!!! Si mai ales sa stii, doar o spui sus si tare, ca „aparatul bugetar se scalda in bani” fara a specifica esentialul si anume IN BANI SUNT SCALDATI STALPII PSEUDODEMOCRATIEI SECURISTE!!! Tot atat de cinica, daca nu de un nivel superior e abordarea RUPTA DE REALITATE/trecerea pe la Nufarul a noului regim italian in care madam Meloni-Pepene contrar a ceea ce a fost din fasa, fascista militanta care-l IDOL-LATRAizeaza pe criminalul contra umanitatii Musolini si se sprijina pe doi STALPI de extrema dreapta, Berlusconi si Salvini care, dintr-o pura intamplare de care nea Cornel se face ca nu stie, aspect esential, cei
  doi exremisti de dreapta fiind PRIETENII PERSONALI ai lui Rasputin!!! Nu e prima oara cand bolsevicii si nazistii si fascistii sub acoperire colaboreaza oficial, inca de la infiintarea Comintern!Pepenara fascista are parte de alt tratament decat „nazistul” din imaginatia lui Rasputin si a lui PROFI Marga, Zelenski si sa nu uitam ca si Komisarul Barosul a fost de mititel neintrerupt un MAOIST de joasa speta, ca de altfel si MAOISTUL legendat la OMs sa contabilizeze ASASINATELE cu virusul BOLSEVIC chinez…

 14. Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care sunt mărite salariile aleșilor locali cu 10% de la 1 noiembrie 2022. Parlamentarii partidele din arcul guvernamental, adică PSD, PNL și UDMR, cu o perfidie inalificabilă s-au mobilizat pentru trece într-un ritm accelerat proiectul de lege prin care sunt crescute lefurile aleșilor locali, adică ale primarilor, viceprimarilor, președinților de CJ și vicepreședinților de CJ. In timp ce românii abia mai fac față scumpirilor , statul român va cheltui peste 25 de milioane de lei pentru majorările salariilor aleșilor locali . Mai exact, peste 8 milioane de lei lunar pentru cei 41 de președinți de consilii județene, 3.180 de primari, peste 40.000 de consilieri locali și 1.338 de consilieri județeni. Nimic despre eficientizarea administratiei locale, prin reforma administrativ-teritoriala care să ducă la reducerea numarului de comune, desi peste 1.000 de UAT-uri nu-şi pot asigura din venituri proprii, cheltuielile de funcţionare şi a oferi servicii minimale pentru viaţa cetăţenilor: salarii, iluminat public, gospodărire. Toate stau cu mâna intinsă si se bazează pe transferuri de la bugetul central sau de la bugetul judeţean. Vezi: https://www.observatorbn.ro/2022/09/28/de-ce-a-cerut-un-localnic-desfiintarea-unei-comune-din-bistrita-nasaud-nu-avem-posibilitatea-de-a-asigura-salariile-functionarilor-din-primarie/

 15. mie mi-e sila sa mai citesc comentariile lui Charlie…
  voua nu va e ?…face doar un terci fara sa spuna nimic.
  charlie …esti un vomitiv excelent…nu mergi decit cu foarte multa lamiie

 16. BEST ia rasputinista gigel e intruchiparea tuturor Tica-losilor din HAITELE reunite humoroid-tomline ale Securitatii ceausiste!!!
  Tot ce am spus in comentariul de mai sus e PURA REALITATE!!! Salvini, Berlusconi si Meloni sunt stiuti dinainte cu decenii de AGRESIUNEA SOVIETICA asupra STATULUI SUVERAN Ucraina drept EXTREMISTI DE DREAPTA, Meloni si Salvini fiind mai fanatizati, spre deosebire de prudentul Berlusconi, DEJECTEAZA DE DECENII LOZINCI FASCISTE, la fel ca legionarii mioritici ai Secu de pe forum care combina lozincile fasciste si naziste!!! Komisarul colhozului bolsevic Barosul a fost/a ramas MAOIST, la fel africanul legendat in fruntea OMs!!! Barosul impreuna cu Del Ponte au demostrat prin INLANTUIREA Mongolului de fotoliul din Deal ca Ceacarul a fost si a ramas AGENT SOVIETIC, la fel ca ei doi!!! Tot asa cum Alogenul Secu-i legendat in Deal de ENGIE cominternista-rasputinista e de fapt AGENT SOVIETIC sub acoperire si camarad cu rasputinistii pe fatza!!! Intrucat aceste scurs
  URI secu nu pot combate pe puncte adevarurile axiomatice, apeleaza la denigrarea in stilul tipic al Securitatii…De aceea, repet, zici gigel, zici humoroid-marius-rene/core/Tica-losul/Yahweh-Salvamar/ileana-Rollasonata/viki/Oana/tomlin/maxtor si varful de lance gelu doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE!!! Au luat-o in raturile bal oase cu victoria EXTREMEI DREPTE FASCIST-MUSOLINIENE- RASPUTINOIDEdupa ce in frunte cu PROFI omologi l-ati incondeiat DESCREIERAT ca „nazist” pe EROUL Zelenski!!!
  Deosebirea de abordare intre un regim fascist si un FALS regim „nazist” conform Rasputin va tradeaza din nou ca RASPUTINISTI!!!

 17. Totul pe datorie…
  Minus 30 miliarde euro pe an…
  Deficitul balantei de plati…
  Noua nomenclatura…
  Disolutia e solutia…

 18. Domnul Nistorescu baga bugetari la grămadă, ceea ce nu e deloc corect.Sunt bugetari prost plătiți, de care țara are totusi nevoie și bugetari de lux, sinecuristi politici. Nu e normal sa-i bagi pe toti în aceeași oala. În privința bugetarilor necesari, s-a exagerat cu salariile medicilor, mai ales că nu a dispărut plicul.Salariile lor sunt prea mari pt.Romania. Dacă cadrele didactice sunt pe ultima treaptă de salarizare trebuia păstrată o anumita proporție, căci altfel dezechilibrezi sistemul.La fel si in privinta magistraților, inclusiv a pensiilor speciale exagerate.
  Este falsă ideea ca trebuie comasarea județe și comune. Nu se va eficientiza nimic.Ar fi oameni care nu ar mai avea acces la propriul primar din cauza distanțelor și nu ar mai avea acces la instituții esențiale din președintele de județ, daca nr.judetelor ar fi redus la câteva doar. Exemplul CFR-ului e grăitor.S-a tot restructurat din 1990 încoace, dar vi se pare ca e mai performant? Dimpotrivă.Restrucurarea administrativă este o falsă marota, iar efectuarea ei fără cap ar face ca multi cetățeni, vârstnici și pauper să nu mai aibă acces la instituții esențiale.

 19. „Aparatul bugetar se „scaldă” în munți de bani”. … Asa e, cu observatia ca „scaldatul” e selectiv, doar pentru cei alesi. Altii (multi bugetari) stau de 3-4 ani cu mariri de salariu neonorate, cu salarii mici, si devalorizate cu pana la 50% din 2018/2019 incoace.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.