Ca unsă. Încă 25 de avioane F-35

Ministerul israelian al Apărării a anunţat marţi încheierea unui acord cu Washingtonul privind achiziţionarea a încă 25 de avioane de luptă F-35 de la grupul american de apărare Lockheed Martin pentru „aproximativ trei miliarde de dolari”, relatează AFP.

Aceste aparate, care ar trebui să crească la 75 numărul de F-35 din dotarea armatei israeliene, ar trebui să înceapă să fie livrate în 2028 într-un ritm de „trei până la cinci avioane pe an”, a indicat ministerul într-un comunicat.

„Într-un moment în care unii dintre adversarii noştri încearcă să submineze legăturile noastre cu cel mai mare aliat al nostru, tot ceea ce facem este să ne consolidăm şi mai mult alianţa”, a declarat ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, citat în comunicatul respectiv.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

12 Comentarii

 1. ‘…încă 25 de avioane de luptă F-35…’ – din cele ce nu mai au loc de parcare în curtea fabricii, fiind refuzate de Pentagon?

 2. Si cine plateste aceste avioane?
  Sau mai are cine sa le primeasca si unde in 2028?

 3. @ Radu Le platesc americanii ca doar evreii conduc USA. Un elefant cu belciug in nas tras de un soricel.As vrea sa vad si eu bidoanele astea luptand contra unor avioane. Idiotii utili le lauda dar inca nimeni nu le-a vazut in lupta directa cu Sukhoi Su-57 (PAK-FA) Su-75. Dupa cate stiu, in Siria nu au fost vazute pe cer bidoane americane F-35.

 4. F-35 se razboieste cu S-300
  Cum Erodogan a adus S-400 si americanii au exclus Turcia de pe lista de cumparatori sa nu se prinda de invizibilitatea …

 5. Corect! Cum sa se ajungă la pace când ies o groaza de finanțe in timp de război? Finanțele trebuiesc adunate, program stabilit prin 2019-2020 la care trebuie sa contribuie și sănătatea prin orice mijloace, doar că în 2021-2022 a contribuit cu 1/2 canci la acel fond financiar stabilit. Pare că la ora actuala, doar pe spatele războiului se pot scoate fonduri uriașe, dar si cealaltă misiune decimare globală se îndeplinește.

 6. F35 este numit si: „curcanul zburator” sau „nicovala”
  O oră de zbor costă 50.000 eur., când reușește să zboare. Cât despre costul de achiziție si de întreținere, se găsesc întotdeauna slugi care să se îndatoreze pt. a le plăti.

 7. @Aelia:

  Au fost vazute in Iran si e de ajuns.

  Nu ai plecat inca in Rusia sau nu a terminat surioara scoala in Franta? Sau, inca si mai probabil, e frumos sa faci propaganda prorusa dar sa locuiesti in Occident.

 8. La cate comenzi a primit fabrica aia, si cati bani a luat corporatia SUA de la prosti, va trebui sa lucreze nonstop până in 2035. Dracu mai stie ce va fi pe pamant pana atunci. Bine ca am dat banii.

 9. Dar dacă au comandat acum după un an în urmă romaniei cum de le iau înaintea noastra adică am fi putut să avem mai devreme f35 doar că mai întâi ușa,Israel,GB.

 10. Război continuu SUA sa vând arme Clauss e maomaia din Carpați întra în istorie ca trădător el sipesedepenele.sluga la sua

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.