Cadoul de război de la francezi

Ministrul francez al apărării, Sébastien Lecornu, a anunţat vineri că viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene.

Piloţii primesc o „pregătire generală, pe Alpha Jet (avion militar de concepţie franco-germană), care le permite piloţilor ucraineni să dobândească elemente de bază ale pilotajului unui avion de luptă”, a declarat ministrul într-un interviu pentru jurnalul Ouest France, conform AFP.

În total, 12 ucraineni, dintre care unii au primit o pregătire anterioară în Marea Britanie, se află în prezent, într-o locaţie nedezvăluită, în „antrenament avansat” pentru „mai multe luni” cu scopul de a învăţa cum să piloteze un avion de luptă, potrivit unei surse militare.

Ei se vor alătura apoi unor programe de instruire specifice pe F-16 în ţările aliate ale Ucrainei care deţin astfel de avioane, aşteptate de Kiev să îi fie livrate, a adăugat aceeaşi sursă.

Lecornu a reamintit vineri că armata franceză au reuşit să adapteze bombele aer-sol ghidate AASM pe avioanele de clasă sovietică deţinute de ucraineni.

„Nu este totul să ai un avion dacă nu ai piloţi pregătiţi şi muniţiile care merg cu el. Am preluat conducerea cu aceste bombe AASM pentru a putea furniza aceste muniţii Ucrainei”, a subliniat el.

Mai multe ţări precum Olanda, Danemarca şi România încearcă să ajute Ucraina să-şi antreneze piloţii pe F-16 după unda verde dată de Statele Unite.

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei pe 24 februarie 2022, Franţa a pregătit 10.000 de militari ucraineni pe teritoriul său naţional şi în Polonia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

15 Comentarii

 1. „Ucraina încurajează Polonia, România și Spania să îi furnizeze propriile sisteme de apărare aeriană Patriot, a informat vineri Financial Times, citând persoane familiarizate cu această chestiune.
  „Ei [autoritățile ucrainene] au nevoie de șapte [sisteme Patriot] … Dar este complicat”, a declarat o sursă anonimă pentru ziar.
  Între timp, liderii europeni nu sunt dispuși să furnizeze Ucrainei mai multe baterii Patriot, deoarece trebuie să-și mențină propriile capacități de apărare, a raportat Financial Times.”

 2. „… să dobândească elemente de bază ale pilotajului unui avion de luptă” !!! He he ! („Piloti”) ucrani sositi de la coada vacii, antrenati in Franta pe avioane franco-germane, dupa ce s-au jucat „mai multe luni” prin Anglia sau Romania de-a „aviatorii” ! Babilonia perfecta, care sigur va duce inca o data la diminuarea populatiei Ucrainei, cu niste viitori kamikaze ! Da’ ma rog, pentru gloria imparatului khazar de la Kiev … banzai !

 3. Ce avioane de „clasa sovietica’ mai are FAU dupa doi ani de conflict armat? Poate niste ANII sau YAK-3. Lecornou si Attal sa-si vada de sotiorii lor si sa lase joaca de-a razboiul sub sabia de lemn a bichonului din bratele descarnate a Brigitei.

 4. Pentru tori imbecilii care cred ca acest razboi se va termin fara apasarea Butonului Rosu. Nato posesor de arme termonucleare vrea cu orice pret sa-i invinga pe rusi, posesori si ei de arme termonucleare. 1. Daca rusii sunt coplesiti in final de armatele Nato care tot toarna gaz pe foc in acest razboi deocamdata clasic acestia vor folisi armele termonucleare din dotare pentru a se apara. 2. Daca Nato cu tot ajutorul dat Urcacaniei va vedea trupele rusesti inaintand pentru a ocupa toata Urcacania, atunci cei din Nato vor apasa Butonul Ternonuclear. In speranta ca el, Nato va putea sa-i bata practic pe rusi. De aceea prin escladarea razboiului de cei din Nato care vor sa-i bata neaparat pe rusi acest raznoi se va transforma intr-unul Termonuclear. Din cei doi combatanti unul va muri iar altul va trai. Cale de mijloc nu exista.

 5. Să se grăbească !
  Imi vor CĂLCA PE URME și vor efectua CU ELEGANȚĂ MAXIMĂ arăturile de toamnă în cernoZiomul mănos al lu’ Monsanto, BlackRock etc (aka Rat’sChild, măR😜g…)
  ●{RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor Patriotice Tulcene -RumburKK}●

 6. Totuși de ce bre ?? De ce escaladezi războiul ?? De ce ești in război cu rusul ?? De ce nu ai inteligența de a negocia orice, de a fi diplomat și mai ales de a vedea realități, nu să fii asmuțit și montat ca un copil prost in contra colegului mai mare. Astfel de atitudini nu denotă nici cultură, nici civilizație nici bun sinmț și nimic decît intenția barbară de a ucide și a distruge..

 7. Asteptam cu nerabdare ca Franta, mareata Franta, sa le faca ucrainenilor cadou vestitele oglinzi retrovizoare pentru tancuri. Ca sa vada linia frontului. Pe model francez! Daca francezii n-ar fi existat, sigur cineva ar fi trebuit sa-i inventeze.

 8. Planul Resetarii Mondiale pus la cale de Oculta Mondiala Khazara prevede reducerea populatiei Planetei la 500 milioane de goimi care vor fi efectiv sclavii acestei Oculte. Toate lacasurile de cult ale tutuor religiilor vor fi distruse si se vor inalta numai lacasuri de cult inchinate Satanei lor, Moloh. De aceea OMK vrea sa-i infranga cu orice chip pe rusi. Apoi ii vor extermina pe chinezi, indieni, goimii europeni, evreii sefarzi si vor salva doar o mica parte dintre filipinezi si tailandezi care sa le fie sclavi si pepiniera de prospaturi LTGB si banca de organe pentru stapanii khazari care vor guverna lumea. Asta-i planul lor. https://www.dni.org.ro/un-document-semnat-de-11-000-oameni-de-stiinta-cere-reducerea-populatiei-pentru-a-salva-planeta-de-schimbarile-climatice/ https://rgnpress.ro/2024/01/circul-w-e-f-davos-2024-unicul-obiectiv-reducerea-masiva-a-populatiei-mondiale/ https://saccsiv.wordpress.com/category/reducerea-populatiei/

 9. Ba gelu, spune si restul lumii cum o sa omoare aceasta ordine mondiala 7,5 miliarde de oameni? Si de ce nu o fac deja? Ce ii opreste?

 10. De la Napoleon incoace, francezii viseaza cu a fi sodomizati de catre rusi.

 11. Nu exista armate NATO
  Armata germana e intr-o stare jalnica inca debpe vremea Ursulei ministrul apararii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.