Cadoul de toamnă primit de americani!

Departamentul american pentru Sănătate şi Servicii Umane (HHS) a anunţat miercuri că va începe să distribuie din nou teste COVID-19 în regim de gratuitate către populaţia din întreaga ţară, informează Reuters.

Începând din 25 septembrie, familiile americane vor putea din nou să comande patru teste gratuite prin intermediul platformei COVIDTests.gov, a precizat aceeaşi agenţie federală din domeniul sănătăţii, adăugând că testele vor putea să detecteze variantele de coronavirus care circulă în prezent şi că ele vor putea fi utilizate până la sfârşitul anului 2023.

Decizia anunţată miercuri intervine după patru iniţiative similare precedente, în cadrul cărora Guvernul federal american şi Poşta din Statele Unite au furnizat în regim de gratuitate peste 755 de milioane de teste COVID-19 pentru familiile americane din întreaga ţară.

Măsura se doreşte totodată un complement al eforturilor depuse de agenţiile federale americane pentru a furniza teste gratuite COVID-19 către centre sociale, şcoli, azile pentru vârstnici cu venituri mici, persoane individuale care nu dispun de asigurări de sănătate şi comunităţi slab deservite din punct de vedere medical, în contextul în care 500 de milioane de teste au fost furnizate până în prezent prin aceste canale.

Tot miercuri, HHS a anunţat o investiţie de 600 de milioane de dolari americani către producătorii interni de teste COVID-19.

Aceste investiţii critice în 12 producători din şapte state americane „vor consolida nivelurile de producţie ale naţiunii noastre privind testele rapide COVID-19 utilizate la domiciliu şi vor contribui la atenuarea răspândirii virusului”, a declarat secretarul HHS, Xavier Becerra, într-un comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8409 Articole
Author

12 Comentarii

 1. Repede lock-down ca vin alegerile. Si mai tuseste si razbelu’! Doamne, bajetii sunt atat de predictibili ca ti se face si mila.

 2. Da-le Doamne ciuma si holera! Americanii sunt cei mai mari criminali ai planetei. Ei au raspandit COVID-ul, ei ne-au otravit cu vaccinuri. N-au decat sa crape!

 3. „INVESTITIE de 600 de milioane de dolari americani CATRE producătorii interni de teste COVID-19” NU EXISTA ! Asta se cheama pomana guvernamentala catre firme private si noi, ca membri ai gruparii de crima organizata de la Bruxelles condusa de o babaciune ultracorupta, cunoastem cum sta treaba ! …

 4. Astia-s sanatosi la cap ?! Uneori ai impresia ca am depasit realitatea si traim in suprarealism

 5. A fost covid 1.0, dupa aia Ucraina, acum covid 2.0 … probabil ca urmeaza alta cafteala undeva pe planeta … deja in Karabah echipele au iesit la incalzire, pe marginea terenului … dupa care, logic, covid 3.0 … eiii, asta-i pentru cine mai apuca …

 6. Sa comande 4 teste gratuite pentru sarcina ca gravide, inclusib barbati? Masca e pentru a nu curge mucii si transpiratia peste pacient si pentru protectia medicilor in salile de operatie, nu sunt eficiente pentru a proteja de virusi! Testele nu depisteaza virusi, sunt valabile doar pentru testari sarcina si o ceva, nu mai stiu cum se numeste! Vaxanurile nu sunt pentru combatere virusi cum mint toti lingaii din politica si lingaii piliticienilor, corpul uman are tot ce ii trebuie pentru combaterea virusilor, doar trebuie putin ajutat cu un ceai sau o pastila, o baie calda seara si de 3 ori pe zi gargara cu apa de gura, nu cum mint habarnistii doftor care manipuleaza minciunile de parca au absolvit 6 ani de studii universitare plus cursurile permanente de specializare cu paznicul cladirii.

 7. @parere:
  Bai baiatule, esti bine, esti sanatos? Te-ai dat cu conspirationistii? Vrei sa-mi strici fengshuiu’? Ma-ngrijorezi, mai baiatule! Combati stiinta si pa eroii in halate de molton? Doamne, a-nnebunit lupu! Asa ceva…

 8. Doar patru teste gratuite ,capm putin pt. alegeri,macar sa le fi dat o galeata din plastic cu mutra paraliticului pe ea si citeva kg. de zahar si ulei .

 9. teste care nu testeaza nimic. sa mai man’ce si gura celor care saracesc oamenii, ceva k_K.

 10. SUA-stat terorist Ce are statul expansionist si genocidal si cu propii lui cetateni, cu cei peste 300 de mil de americani, sa le doresti asa raul, habar n-am… Sunteti ca ceilalti, care doresc sa crape toti rusii pentru ca.. Putin.

 11. Adevărații proşti sunt cei care din cauza fricilor renunță la a mai gândi cu căpățâna din dotare (bună-rea, cum i-a fost dată) şi joacă de-a sărita după cum cântă un anume „sistem”(o cloacă compusă din unelte cu scopul de a deține controlul asupra a orice), fără o minimă împotrivire.
  Omul trebuie să se dezbrace de frici, să gândească după puterile minții lui şi să aibă curajul şi voința de a spune NU atunci când acțiunea „uneltelor” a ieșit din „marja” rezonabilă de accepțiune şi aduce atingere LIBERTĂȚII ființei!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.