Câinii, huiduiți de propriii fani

În mai toate cazurile, atunci când o echipă amenințată cu retrogradarea care susține un meci de baraj decisiv, suporterii se bucură în urma îndeplinirii obiectivului, pentru că, firesc, de fapt, contează evitarea catastrofei. Dinamo a terminat la egalitate, 0-0, returul dublei de baraj cu Csikszereda și, ca urmare a faptului că s-a impus în prima partidă, la București, cu 2-0, și-a atins obiectivul de a rămâne în SuperLigă.

 

La finalul partidei de la Miercurea Ciuc, bucuroși că vor juca și sezonul viitor în SuperLiga, jucătorii lui Zeljko Kopic s-au îndreptat spre cei numai 125 de suporteri care au primit acceptul să intre pe stadion (restul celor veniți în Harghita urmărind meciul din afara stadionului, într-o locație în aer liber, amenajată de autoritățile locale). Însă surpriză absolut neplăcută pentru jucătorii lui Dinamo!

În locul cântecelor și scandărilor împreună, de bucurie, s-au trezit cu un potop de reproșuri și de invective. Suporterii au fost foarte deranjați de evoluția extrem de modestă a echipei pe terenul echipei de Liga 2, care a jucat clar mai bine și a avut și marile ocazii ale meciului plus un senzațional gol al lui Jebari nevalidat pentru ofsaid în prima repriză.

Prin urmare, în locul manifestărilor de bucurie pentru salvare jucătorii lui Kopic, s-au trezit cu scandări deloc plăcute de genul „Plecați acasă, lăsați-ne, plecați cu toții!“, „Dinamo nu e o afacere!“ etc.

Șansa lor de a evita și alte mesaje deloc sărbătorești a fost faptul că suporterii locali s-au apucat să scandeze Ria-Ria Ungaria, arborând ostentativ steagul Ținutului Secuiesc, moment în care dinamoviștii din tribune, chiar și așa puțini câți au fost, au luat foc și au început să mute tirul atacurilor verbale la adresa Ungariei și a suporterilor locali.

 

Din fericire, oamenii legii au intervenit la timp și posibilul conflict a fost stins, grupul venit de la București fiind escortat în afara stadionului, fără nici un incident.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

 1. Au tot dreptul s-o faca. E singura galerie care a sustinut financiar echipa. Ma rog, vorba vine echipa…niste trantori manelisti, cu impresia ca-s fotbalisti. Istoria se va repeta si-n sezonul urmator pt.ca managementul e praf la Dinamo, toti sunt fie urechisti, fie niste milogi sclifositi morti dupa castiguri rapide nemeritate. Pe de alta parte, In viata asta tin cu U!

 2. Ha, ha! Și totuș’ iegzistă o dilemă, că trilema nu-i!
  1 Di ce-s supăraț’ suporterii dinamoviști pi proprii jucători?… S-o gân’it ei, suporterii, batăr 5 minute că dac’ ‘i “încingeau” pi husănii lu’ Cziksereda cum i-o-ncins plăieșii lu’ Ștefan cel Mare la Baja, az’ iar aviam un conflict diplomatic că minoritarii magyar’ o fo’ discriminați di cătră jendari?…Ș’
  2 Oar’ nu ierea mai ghini pintru cziukaleț să-și hi înscris echipa în campionatul’ magyar cum o făcut cu aia di la hochei? Klar ca lunghina că nu să pot ridica la nivelul cerințălor actuale dân Țară! Or’ o hi crezut că merg la șmenuială ș’ împart cu alț’ discriminaț’ ăi di la Szepsiszentgyorgy?…

 3. @ „Olingpia Gafosdes”, 28 mai 2024 la 23:32
  „…nu să pot ridica la nivelul cerințălor actuale”?
  Măi C’afostdes, csikii au ajuns la baraj de pe locu’ 6 (ȘASE!) din „B”! Și au spus clar că pe ei îi interesează Ișkoala de juniori, nu promovarea în „A”!
  @ „Sebi CJ”, 28 mai 2024 la 11:36
  „…In viata asta tin cu U!”…
  Fiindcă ești un prost! Cea la care-i ziceți voi „U” nu are nici o legătură cu echipa „Universitatea” cea adevărată, formată din studenți, înființată la Universitatea din Budapesta (unde au învățat Vuia și Vlaicu). Abia în 1920 ortodoksul Ghibu (Transilvania era 75% uniată!) a fost însărcinat de la Bukale de șovinul makidon Goga să desființeze Universitatea maghiară veche de 300 de ani, și să pună în clădire una „romînească”, în care au adus tot felul de vinituri regățenești, hableuri. A durat ceva timp. Deci înainte de 1922 nu avea cum fi „U”, originala. În august 1940 la cedarea Clujului, echipa s-a mutat la Sibiu și a jucat acolo în timpul războiului. În 1946 echipa A REFUZAT să revină la Cluj, și a rămas a Sibiului! Comunijdii mitici (mi se pare chiar olteanul Ceașkă) aveau nevoie de o echipă „romînească” în Cluj, așa că au ÎNFIINȚAT o nouă „U”. Clonă COMUNISTĂ. De-aia a fost echipa Partidului în Cluj, zeci de ani. Cînd în 1990 tot sistemul s-a dus de rîpă și banii de la Partid n-au mai venit, S-A TERMINAT cu ea: au urmat încă 4 clone, TOATE ale regățenilor, și legate de Miliție (de acolo propaganda cu „înfrățirea” voastră!).
  „Pe de alta parte…”? Deci ai simpatii pentru milițienii lu’ Stalin și olteanu’ Ceașkă? Mai mare rușinea! Să nu mai spui că ești din Cluj!
  https://www.gsp.ro/sporturi/handbal/imagini-de-neinteles-la-sosirea-lui-dinamo-garda-de-onoare-antemergatoare-bmw-si-circulatie-blocata-743810.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.