Călător prin Europa, cu permis

Începând cu primăvara viitoare, mii de tineri în vârstă de 18 ani vor avea posibilitatea să călătorească în Europa fără niciun cost,  potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Comisia Europeană va distribui tinerilor 35.500 de permise de călătorie gratuite DiscoverEU.

Pentru a se califica, tinerii născuţi între 1 ianuarie şi 31 decembrie 2006 trebuie să răspundă mai întâi la un quiz format din cinci întrebări despre UE, împreună cu o întrebare suplimentară pe Portalul european pentru tineret.

Candidaţii vor fi clasificaţi pe baza răspunsurilor lor, iar permisele de călătorie vor fi distribuite pe baza acestui clasament.

Cererea de propuneri este deschisă tinerilor din Uniunea Europeană şi din ţările asociate la programul Erasmus+, inclusiv Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia şi Turcia.

Cererea de propuneri este deschisă până la 16 octombrie, ora 12.00 CET.

Solicitanţii selectaţi vor avea posibilitatea de a călători în întreaga Europă timp de până la 30 de zile între 1 martie 2025 şi 31 mai 2026.

Aceştia pot fie să îşi planifice propriile rute, fie să se inspire din cele existente,  pot vizita capitalele europene ale culturii , siturile de pe lista patrimoniului mondial UNESCO, siturile care poartă Marca patrimoniului european sau locaţiile care poartă Marca Access City Award, oraşe care îşi concentrează eforturile pentru a deveni mai accesibile pentru persoanele cu handicap.

Participanţii vor primi, de asemenea, un card de reducere cu peste 40.000 de oferte privind transportul public, cultura, cazarea, mâncarea, sportul şi alte servicii.

În plus, agenţiile naţionale Erasmus+ organizează reuniuni de informare înainte de plecare şi întâlniri DiscoverEU, programe de învăţare cu o durată cuprinsă între una şi trei zile.

Este disponibil un sprijin special pentru participanţii cu handicap sau cu afecţiuni medicale, în conformitate cu accentul pus de programul Erasmus+ pe incluziunea socială. Acţiunea de incluziune DiscoverEU permite organizaţiilor care lucrează cu tineri cu mai puţine oportunităţi să solicite granturi, oferind sprijin suplimentar participanţilor, cum ar fi finanţare suplimentară şi opţiunea de a călători cu însoţitori.

Deşi DiscoverEU încurajează călătoriile durabile cu trenul, sunt disponibile măsuri speciale pentru tinerii din regiunile ultraperiferice, judeţele şi teritoriile de peste mări, zonele îndepărtate şi insule.

Comisia a lansat DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei acţiuni pregătitoare a Parlamentului European. În prezent, acesta este integrat în programul Erasmus+ 2021-2027.

Din 2018, peste 1,3 milioane de candidaţi au solicitat 319 000 de permise de călătorie disponibile.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Mii de tineri de 18 ani? La câți politicieni sunt in Europa inclusiv în România, își vor fabrica carte de identitate special pentru acest favor.

  2. Printr-o inselatorie se strang datele milioanelor de tineri saraci care vor sa calatoreasca gratis. Vor alege o suta si vor avea o baza de date cu milioane pentru carnea de tun necesara situatiei actuale. De obicei ce este gratis se plateste foarte scump.

  3. 35.500 de permise pt. calatorie in toata Europa, pt. tinerii nascuti intre 1 ianuarie si 31 decembrie 2006 este o gluma .Cei nascuti in acest interval de timp sint foarte multi ,sau legea nu ieste pt. toti ? Deocamdata luam stirea asta ca o batae de joc din partea celor care s-au gindit la ea .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.