Cald, călduț …., spre ridicol

 

Spre nefericirea noastră, suntem, din nou, în topul tabelului ridicolului.

În mod normal, natural, (dar oare? ce este natural/normal în politica românească?!), competitorii electorali ar trebui să propună cele mai bune candidaturi.

Acest proces presupune o selecție riguroasă în timp, asumată de către partide sau alianțe politice sau electorale, propuse într-un timp rezonabil electoratului, așa încât acesta, în cunoștință de cauză, să poată decide cât mai adecvat.

Pe acest subiect, ca un exemplu de bune practici, ca să folosim o sintagmă agreată de noile retorici, în ce privește candidatura PSD-PNL la Primăria Capitalei, suntem, într-o sintagmă excesiv de tolerantă, eufemistic-pozitivă, cel puțin, oarecum nedumeriți!

Se știe – pentru democrațiile consolidate, este chiar o cutumă –, candidatul pentru Primăria Capitalei, potențial, poate să fie candidatul pentru Președinția Statului.

Ce avem noi aici? ca să ne exprimăm într-o formulă banal-comică, parte dintr-un scenariu de film!?

În principal, avem un primar în funcție, Nicușor Dan – neîndoielnic cu multe scadențe, dar și cu unele realizări -, un candidat foarte exotic, spre ridicolul de joasă extracție (apud, seniorul Corneliu Coposu, pentru sintagma foarte percutantă), cu foarte multe probleme privind legalitatea exercitării actualei funcții (dovadă că a stat / a executat, cam puțin!, spunem noi!, o sumă de luni la răcoare), recte Piedone, și un candidat propus de Alianța PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu.

Propunerea Alianței PSD-PNL ne-am fi așteptat să fie una foarte consistentă, aproape imbatabilă, dat fiind faptul că cele două partide mari – unite, mai nou, în cuget și simțiri! – au suficiente resurse umane (cel puțin așa s-au lăudat constant!), așa încât să străbată ciclul electoral lejer, fără spasme zilnice.

Dar, stupoare! Domnului medic Cătălin Cîrstoiu, nu prea îi ies bine analizele – din perspectivă electorală, desigur! -, ba, am putea spune, că îi ies destul, dacă nu chiar, foarte prost!

Și acum, manifestăm și noi – se poate, da!- o foarte mare nedumerire!?

Cum se face, că atâtea minți luminate!?, acreditate ca fiind capabile de mari și subtile strategii – recte, eterna Gabriela …, Firea, da!, Rareș, da, descălecătorul în PNL, Bogdan! & – nu au realizat dintru început vulnerabilitățile privind legalitatea și, în al doilea rând, histrionismul rânced al candidatului numit Cîrstoiu!?

Răspunsul adecvat este următorul: Avem de-a face cu, îngăduință spus!, diletanți, care își asumă – cu tupeu maxim! – decizii importante pentru țară. Acești semianalfabeți, sfertodocți, diletanți, habarniști ne reprezintă și decid în numele nostru!

Putem paria, că marii strategi ai PSD-PNL nu au citit un rând din Sun Tzu – Arta războiului, spre știință! -, Machiavelli (Principele sau Arta războiului), Vladimir Volkoff (Tratat de dezinformare sau Dezinformarea văzută din Est), ca să ne rezumăm doar la câțiva autori importanți și titluri tangente cu problematica electorală / publicitară și de manipulare / dezinformare.

Ce statut putem pretinde noi ca țară în Uniunea Europeană având la Primăria Capitalei candidați precum Piedone sau Cîrstoiu – primul un circar pedestru, dacă nu chiar subteran! și al doilea un histrion pe linie mediană!?

Aici ne-au adus partidele politice – mai vechi și mai noi! -, astfel că, din nefericire pentru noi, în jocul vectorial / electoral, suntem în geometria dată de Cald, călduț …., spre ridicol!

Marcel Seserman

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15

25 de Comentarii

 1. E iubit de toata lumea! De vasinton , de london care il premiaza, de tabletele seteseului si securicii prosoros, iata ca acum aflam ca il place , asa cu micile lui realizari ca primar timp de 4 ani si sesermanii! Deci tot mapamondul ni-l recomanda pt inca o tura cu el, ca primar! Adevaril e , cum sa alegi un circar ca placintaru, un spagar ca finul lu petrov, cand avem aici un ardelean de rasa , care sa le fie primar bucurestenilor! Ce cu iohanis, asa puturos cum era , nu a fost bine 8 ani? Io zic sa incercam si cu nicusorul, dragi mitici!

 2. Ridicola pentru bucuresteni a fost perioada de 4 ani in care au fost obligati sa suporte la PMB, un zapciu ocupat doar cu jecmanirea cetatenilor. Intr-un episod viitor, poate ne detaliati si noua cate ceva despre „scadentele” lui „Nicu Primarie” ?

 3. Mă mir de bucureșteni că suportă să-i conducă indivizi precum Piedone,Plicușor ori Clotilde.Iar mai nou la încălzire pe margine șpagache Băse&Cîrstoiu.Toți unul și unul…

 4. Ca sa iti alegi astfel de simbol proboscidean, trebuie sa fii redus mintal.

  Nu luati in seama fratele meu deraiat de mai sus cu „natiunea”! El e pro-Firea pana la capat.
  Cand nu doarme cu poza ei sub perna, da din picior agitat si viseaza urat. Probabil are ceva ganduri nelamurite cu ea.
  Eu n-am vazut niciodata un sustinator mai fervent si fara motiv al ei.

  – Ce ti-a facut de nu ti-o poti scoate din cap?
  Ti-a dansat pe calculator din televizor? La fel de bine si Nicusor Dan poate. Chiar de 1000 de ori mai bine.

 5. Ati terminat muniția locala si aduceti acum din import? Va stau in gât nume românesti ca Popescu ori Vrânceanu-Firea?

 6. De unde aparusi Marcele? Din crescatoria de primari a usereului clotidist? Adevarul e ca riscul pentru bucuresteni e mare! Nu se stie ce ar putea face Piedone sau doctorul, dar ce va face Mucusor Dan e sigur, aproape nimic. Mergeti cu nimicul, va indeamna Marcel!!

 7. Mă, aceste personaje, moace, figuri, nu de ieri de azi au apărut in viața publică.. Existența unora ca ei e o anomalie a politicului, de decenii.. Că o turmă ortodoxă ținută la nivel de analfabetism funcțional, cu o religie DE STAT, ortodoxă fundamentalistă și bigotă,. nu poate discerne și e interesat ca mai totdeauna in istorie de ”ce se dă”..e urmare directă.. E doar oportunist și turma e doar conjunctural romîn.. Nu vezi chiar de ce ți se intîmplă și cum iți crește cocoașa mai ceva ca la un dromedar..

 8. „Ce statut putem pretinde noi ca țară în Uniunea Europeană având la Primăria Capitalei candidați precum …”

  Vorba reclamei: Astia suntem, cu astia defilam ! Bucurestiul este capitala europeana ?

 9. Țară blestemată să fie condusă de gunoie de politrucii ,pușcăriasul ăsta sau analfabetul Vanghelie…rahați Ciorbea,Halaicu!
  Chiar nu se mai găsește nimeni care să merite după ani o statue,apropo burghezul ăsta Oprescu II ce vrea să arate bucureștenilor cum s-a îmbogățit lucrînd 2-3 ore/zi la stat iar restul pentru firma familiei ,un bugetar susținut de mafia poolitrucilor.

 10. Tovarasul autor al articolului, bag seama ca or nu traieste in Romania, or degeaba traieste. El chiar nu a observat pana acuma cum si pe cine voteaza romanii si nu s-a intrebat de ce voteaza asa?!?

 11. Reclama (forma condensata de viata) continua: „Astia suntem, atata putem” ! Continuati, „Pentru ca meritati” !

 12. Nu sunt un sustinator al lui Piedone dar e o nesimitire fara margini sa aduci in discutie condamnarea ilegala din dosarul Colectiv. Practic Piedone nu a fost condamnat niciodata pentru nimic. Condamnarile anulate de justitie in apel sau recurd practic nu sunt condamnari ci erori judiciare. Piedone din punct de vedere al legii e curat ca lacrima. Ca o fi comis lucruri ilegal se paote, insa pana nu e condamnat definitiv nu putem discuta de vre-o vina a lui. Deci faptul ca a stat a la racoare nu e din vina lui ci din vina judecatorile care au gresit, probabil sub presiunea gloatei care vroia sa vada vinovati inchisi. In final insa judecatorii supremi au cedat presiunii si au dat o hotarare corecta. Mai continuati voi sa il atacati pe nedrept pe Piedone si o sa vedeti ca multa lume va vota in favoarea lui.

 13. Capitala ospatarilor din UE a mancatorilor de mici si a bautorilor de bere la PET !

 14. in ziua de azi prefer sa-l votez pe unu ca Piedone, Dragnea condamnati politici, decat niste gunoaie la costum si scoliti pe afara cu pretentii de intelectuali ai partidelor politice ale sistemului

 15. Peppa Pig, porecla găsită de Cătălin Cîrstoiu pentru Cristian Popescu Piedone. „Atât îl duce capul!”

 16. Decat sa votezi un USR -ist mai bine votezi o balega de pe marginea drumului.
  Scursorile useriste se dau mari intelectuali. Nu sunt decat niste hamesiti cu diplome luate la facultati obscure si platite din banii furati de catre parinti lor nomenclaturisti si securisti.
  Cat de prost poti sa fii sa votezi o loaza precum Nicusor plicusor.
  Oricare dintre Piedone sau Carstoiu este de 10 ori mai bun decat nulitatea de Nicusor.

 17. Popescu-Pinoccio crede ca se victimizeaza ? Nu. el este dovada vie, doar. Nu era nevoie sa dovedeasca ca „nu-i nimeni acasa” !

 18. Nicusor Plicusor Ha ha ha ha ha,este simplu ce zici, o balega la balega trage.Sau altfel,ai balega in cap. Te si lauzi cu prostia asta ba lepra?

 19. Bucureștenii nu înțeleg ? Acest suburban de Piedone , dar care adoptă metode ale PSD , ne face pe toți locuitorii capitalei interlopi . Răspunsul bucureștenilor este unul singur : nu vor vota pe acest dezaxat – cu averi enorme ( un baron de oraș) – un interlop veritabil . Un monstru care a contribuit decisiv la moartea a 64 de tineri romani – la ,,Colectiv”, majoritatea cu studii universitare care prevesteau să devină persoane capabile să salveze România de comunismul mascat care se practică de 34 de ani. Bucureșteni , suntem siguri ca vom salva Capitala de acest prădător interlop comunist din tată în fiu. România trebuie să se schimbe ,începutul va fi la alegerile pentru București.

 20. Vad ca se uita usor istoria !HALAICU si VIOREL LIS unde au fost primari ?

 21. ”Cald, călduț …., spre ridicol”
  E ridicol mereu.
  ”Imi place de mor” cand vorbeste ”Peppa Pig” cand incearca el sa foloseasca vorbe mari, fraze filozofice si-i iese, scuzati exact un pîrt. Saracul. Este atat de caraghios. Cum sa fie acesta primarul Capitalei?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.