Cale liberă în USR pentru susţinerea independenţilor

usr

Liderii USR au aprobat regulamentul de desemnare a candidaților la locale, care permite candidaturile interne pentru alegerile locale pentru candidații independenți. Astfel, Nicușor Dan poate candida ca independent cu susțierea partidului la Primăria Capitalei.

Pentru aprobarea regulamentului au fost înregistrate doar două abțineri, restul fiind voturi ”pentru”.
Dan Barna afirmase anterior că Nicușor Dan a fost invitat să se înscrie în USR și „pentru că în felul acesta, eu consider că USR și întregul mesaj de a construi un mesaj credibil ar fi mai puternic”, însă acesta nu a dat curs invitației, motivând că „deocamdată este în logica de candidat independent”.

„Este unul dintre candidații pe care noi îi considerăm viabili și cu șanse să poată fi candidatul unic al Opoziției, în ceea ce înseamnă lupta pentru București și pentru câștigarea Bucureștiului de la Gabriela Firea”, a completat Barna despre Nicușor Dan.

Dan Barna consideră că USR contribuie la „victoria forțelor reformatoare”.

„Comitetul Politic al USR a adoptat, sâmbătă, mai multe regulamente de funcționare, printre care și un regulament privind susținerea la alegerile locale a candidaților non-membri sau independenți, introducând posibilitatea ca filialele județene sau locale ale USR să decidă susținerea unor candidați externi”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

De asemenea, va exista posibilitatea desemnării candidaților externi, statutar, prin diverse moduri, anume negocieri, sondaje sau alegeri primare deschise.

„În cazul în care filialele județene sau locale decid deschiderea alegerilor către candidați externi, desemnarea candidaților la primării sau la consilii județene se va face statutar în baza unor mecanisme alternative printre care negocieri, sondaje sau alegeri primare deschise. După desemnarea candidaților interni, organizațiile USR pot încheia alianțe electorale cu alte partide sau organizații politice. Candidații externi susținuți de USR trebuie să îndeplinească condițiile legale, dar și criteriile de integritate ale USR”, mai este precizat în document.

Liderul USR este de părere că USR va contribui, în acest mod, la „victoria forțelor reformatoare la alegerile locale”.

„Astăzi am creat cadrul procedural prin care USR va contribui în mod decisiv la victoria forțelor reformatoare la alegerile locale din 2020. Construim o alternativă reală și credibilă de schimbare după 30 de ani de administrație clientelară PSD care a blocat dezvoltarea și modernizarea țării. Bucureștenii ar putea avea pentru prima dată șansa unor alegeri primare. Dacă nu avem două tururi pentru alegerea primarilor, le-am putea face noi împreună cu cetățenii”, a explicat, potrivit sursei citate, președintele USR, Dan Barna.

El a mai spus că „e important să avem candidați a căror integritate morală să nu poată fi pusă la îndoială și reputația lor să nu poată prejudicia prestigiul și imaginea USR. Asta înseamnă fără penali, fără traseiști, fără plagiatori, fără colaboratori ai fostei Securități sau membrii din conducerea Partidului Comunist Român”.

Pentru aprobarea regulamentului au fost înregistrate doar două abțineri, restul fiind voturi ”pentru”.

„Tot în cadrul ședinței de sâmbătă a Comitetului Politic, a fost adoptată Carta Valorilor USR, un document care prezintă principiile și valorile pe care partidul și-a construit programul de guvernare”, mai informează partidul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Deci uniunea securistilor de doi lei din Romanai nu se poate dezbara de acest produs de laborator ,pe nume Barna?

  2. Matematicianul este la fel de incuit mintal ca toti useristii. Cu totii sunt niste ratuste intoarse cu cheia de mama Secu si tata Soros.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.