Calificare dramatică. Tricolorii s-au impus după mai bine de două ore de joc

Naţionala României s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Campionatului European de volei masculin – CEV EuroVolley 2023.

Vineri seara, la Varna, am făcut istorie. Naționala a învins Croaţia cu scorul de 3-2 (25-17, 25-20, 17-25, 26-28, 15-12). România nu s-a mai aflat între primele opt echipe ale continentului de 40 de ani, după ce în 1983 încheia pe locul 8. Tricolorii s-au impus după mai bine de două ore de joc (2 h 13 min), într-un meci în care au arătat oscilaţii de formă, dar şi putere de revenire.

România a avut 2-0 la seturi, dar a fost egalată, 2-2, deşi a condus cu 24-23 în setul al patrulea. Echipa antrenată de Sergiu Stancu a dominat tiebreak-ul, în care a condus cu 6-2, a fost egalată, 8-8, dar a s-a impus cu 15-12. Alexandru Raţă, cu 30 de puncte, a fost MVP-ul echipei României, Robert Adrian Aciobăniţei a contribuit cu 16 puncte, Robert Călin a adăugat 13 puncte, Marian Bala 10, iar Bela Bartha 10.  Cei mai buni croaţi au fost Petar Dirlic (29 p), Marko Sedlacek (14) şi Tino Hanzic (11).

România va juca pe 11 septembrie în sferturile de finală, contra câştigătoarei dintre Franţa şi Bulgaria (vineri, Varna, 20:30). România a învins Franţa, campioana olimpică en titre, în grupă, cu 3-1.

Campionatul European are loc în Israel, Italia, Bulgaria, Macedonia de Nord, în perioada 28 august-16 septembrie.

România s-a clasat pe locul 21 la precedenta ediţie a Campionatului European la care a participat, în 2019. Palmaresul tricolorilor cuprinde un titlu european în 1963, două medalii de argint (1955, 1958) şi două de bronz (1971, 1977).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Ok …..Ne auzim peste 40 de ani .. mulțumim pentru știre.. sănătate și tot ce vă doriți până atunci …

  2. Sigur aș fi urmărit meciul, dar niciun post tv nu și-a găsit timp și bani să-l transmită. Deși era un meci de competiție europeană și după ce ai noștri învinseseră Franța. TVR cu turturică in frunte, ce mama dracu’ beliți pe-acolo prin Dorobanți?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.