California: 13 seisme în 25 de minute

California a fost lovită de 13 cutremure într-un interval de doar 25 de minute peste noapte, a confirmat Serviciul Național de Meteorologie (NWS). Primul cutremur a avut loc luni imediat după miezul nopții. Epicentrul său a fost localizat la nord-vest de El Centro – un oraș din regiunea de graniță.

Serviciul geologic al Statelor Unite (USGS) a declarat că seismul a avut o magnitudine de 4,8 grade și a zguduit o mare parte din zona San Diego. Șase minute mai tîrziu, aici, s-au înregistrat o serie de replici mai mari, iar apoi replici mai mici, cu originea la vest de Marea Salton. Cutremurele par să fi fost cauzate de sistemul de falii San Jacinto, au spus meteorologii.  

Primul cutremur a avut loc luni la ora 12.36. Epicentrul șocului principal a fost la 11,7 mile adâncime, a dezvăluit USGS.

Cutremurul, care a fost urmat de alte douăsprezece mișcări telurice, a declanșat o alertă USGS.

„Bună dimineața sudul Californiei! Ați simțit cutremurul cu magnitudinea 4,8 la aproximativ 2 mile nord-vest de El Centro la ora 12:36? Sistemul #ShakeAlert a fost activat’, a scris agenția pe X.

Sistemul #ShakeAlert a estimat cutremurul cu magnitudinea de peste 5,0, astfel încât alertele au fost livrate pe telefoanele mobile.

NWS, împărtășind o hartă a cutremurului online, a postat pe Twitter: „A fost o noapte plină în estul nostru… mai multe mici cutremure au avut loc în El Centro în ultimele 15 minute. Câteva dintre ele au fost simțite la biroul nostru. De la 12:53 au fost 13!’

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

12 Comentarii

 1. Doamne ajuta la cit mai multe cutrebure ,sa ii zgiltie si pe americani ,cum fac ei cu alte tari cu bombele si armamentul lor !

 2. Vineri, 9 februarie 2024 18:15 UTC Erupție solară X3.3
  Sâmbătă, 10 februarie 2024 18:34 UTC Erupție solară M3.4
  Duminică, 11 februarie 2024 17:24 UTC Erupție solară M9 cu CME direcționat către planetă
  Condițiile de furtună geomagnetică favorizează activitate seismică și vulcanică ridicată și, de asemenea, influentează pulsul cardiac, tensiunea arterială și starea psihologică umană, printre altele.

 3. Incepe distractia? Falia San Andreas? Yellowstone? Hai ca se poate. Si ceva in curbura Carpatilor? Ce nukes? Asta e next level. Sunt curios cum folosesc patriot sa anihileze undele. Urmeaza ceva in uk? Sau e suficient vulcanul din islanda. Se duce greta cu idiotii ei la arata curul ala mare de suedeza tampa si vulcanul se sperie bafto delo.

 4. Intai ii sperie Sfanta Treime si Prea Sfanta Maica a Domnului, Fecioara Maria ca amerlocii sa se potoleasca iar daca acestia vor continua in crimele lor mondiale le vor da Puterile Ceresti unul mare de tot care va scoate complet din jocul acest Imperiu Satanic. Ca sa nu mai aiba cine sa sustina si sa aprovizioneze cu arme Israelul si Ucraina. Si atunci sa vedem pe unde vor scoate camasa israelienii cand Satan USA nu va mai putea sa-i protejeze??? Azi esti sus pe roata si-i omori pe palestinieni ca pe muste iar maine te vei trezi sub ea. Si atunci in mod sigur palestinienii si tarile arabe se vor razbuna cu varf si indesat pe acestia. Si nu vor mai sari amerlocii sa-i apere pentru ca efectiv nu vor mai putea s-o faca.

 5. Pare că se apropie ‘scufundarea’ sau dezastrul iminent pentru acest stat. N. 09.09.1850. a rezistat 173 ani și mai rezista până în maximum august anul 2025, apoi incepe dezastru. Din septembrie 2025 până în decembrie același an, dumnezeu cu mila: cutremure puternice, sau mitinguri violente. Mai e aproape 2 ani până începe dezastrul, doar avertizez fara a induce panica: Nu sfătuiesc pe nimeni sa stea după august 2025 în California, nu știu dacă va scăpa viu sau întreg la cap. P.s. e interpretare date tara găsite online.

 6. Multumesc Cotidianului pentru selectia riguroasa a comentariilor incorecte politic. O sa-mi fac autocritica mai tarziu in sedinta de partid republican vs democrati… ups, am uitat ca in colonii sunt importante alegerile de la centrul imperial..

 7. @ intox Depindem în totalitate de soare,orice modificare la el are efecte asupra noastră.Cred că în acest secol nu mai miră pe nimeni acest fapt,sau mă rog o parte din lume !

 8. Probabil că da, nu mai mira pe nimeni că fotosinteza este vitala pentru viață, dar probabil că nu foarte multi accepta că soarele are cicluri extrem de distructive pentru planetă. Abia se accepta cu lentoare în știință mainstream că evenimentele micronova sunt legate de inversiuni ale polilor magnetici ai planetei și implicit de catastrofe ca cele din Younger Dryas. Cea mai recentă descoperire este că una din cele 5 extincții majore ale planetei a fost declanșată de o excursie magnetică a polilor. Partea buna este că extincțiile majore sunt însoțite simultan de speciere. Adică apariția de specii noi. Un altfel de tip de resetare.

 9. Daca filmele de Hollywood care nu sunt, dupa cum se stie, decat programare predictiva, expun pe larg tema unui cutremur devastator in zona, probabilitatea producerii unui asemenea eveniment creste.

  Earthquake (’74) sau San Andreas (2015) sunt doar doua exemple. Ideea Californiei care cade aproape in totalitate in mare implica si un simbolism destul de straveziu: chiar Hollyood-ul este in California.

 10. @ intox Știu că voi lua înjurăturile de rigoare,însă la modul și direcția cum e condusă lumea azi, un nou restart e mai aproape ca oricînd și nu din motive astrale, ci mai degrabă lumești, extinția din orgoliu prostesc !

 11. si vor mai fi ! nu doar acolo!
  ghiata de pe terra se topeste treptat si apar diferente de greutate care produc socuri prin viteza de rotatie ..
  vor fi tot anul si seceta(unele locuri) , in altele vor fi si incendii de vegetatie(gaurile de ozon maresc temperaturi si inlesnesc topirea ghietei) , in alte locuri furtuni violente,cicloane,vant puternic vor aduce ploi ,inundatii…toate 3 cazurile vor duce la schimbarea accelerata datorata omului spre o era glaciara?
  americanii sa spuna merci daca au avut 13 cutremure , cei de la mediana opusa(de sus pana jos) vor avea acumulari , altii mai norocosi cutremure multe ,mici care vor disipa tensiunea acumulata.
  In Turcia probabil vor fi cutremure devastatoare ,ptr ca acolo mereu se acumuleaza tensiunea!
  [..comentariu din deduceri de anunturi si analiza needucata,doar din ce se vede pe net]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.