Cămătarul cu pistoale. Avea un întreg arsenal în casa mamei sale

Cămătar din Lugoj prins. În casa mamei sale, anchetatorii au găsit mai multe arme. O tânără de 29 de ani încasa datoriile.

”Ieri, 11 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj – Biroul de Ordine Publică şi Compartimentul Proximitate, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au efectuat 7 percheziţii domiciliare şi 4 percheziţii ale unor autoturisme, în municipiul Lugoj, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de camătă, complicitate la infracţiunea de camătă, precum şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, anunţă, luni, IPJ Timiş.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2022 şi până în prezent, un bărbat, de 44 de ani şi o tânără, de 29 de ani, ar fi acordat împrumuturi, percepând dobânzi şi garanţii în diverse obiecte de valoare pentru a acoperii sumele împrumutate, realizând astfel profituri ilicite.

”În anumite situaţii, pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate, bărbatul ar fi recurs la acte de constrângere asupra persoanelor îndatorate. Totodată, sumele de bani şi dobânzile aferente ar fi fost primite de tânără. De asemenea, la domiciliul unei femei, de 75 de ani, (mama bărbatului) au fost descoperite mai multe arme şi muniţia aferentă acestora”, a mai transmis sursa citată.

La percheziţii s-au găsit 4 pistoale, o puşcă, calibru 44 mm, 2 puşti de vânătoare cu glonţ, 2 pistoale, unul având încărcător în interiorul căruia au fost găsite 6 cartuşe calibru 6,35 mm, 1 pistol cu butuc, în orificiile căruia s-au găsit 5 cartuşe cu glonţ calibru 7,65 mm, dar şi muniţie.

”De asemenea, au mai fost descoperite şi ridicate 9 contracte de împrumut, mai multe înscrisuri şi mijloace electronice de comunicare şi stocare, care pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal, precum şi 55.156 de lei, 4.435 de euro şi 949 de dolari”, au mai transmis anchetatorii.

Cele două femei au fost reţinute.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

  1. Nu cred că e singur in aceste escrocherii, cum nu cred că s-a îmbogățit prin munca cinstită. Vorba din bătrâni, orice leoaica își apără puii, unde naiba sa care și să lase averea daca nu în casă maica-sii? Mai căutați că în acea zona e grav cu trimiterea la produs prin Elveția și nemturia, despre asta am scris cu ani în urmă, in perioada când traseul era cu Eurolines modificat ulterior politic, în flix bus și gențile cu valuta curgeau cel puțin odată pe săptămână. Nu numai în acea zona.

  2. Tzigani camatari sunt pistolarii astia, si Bucurestiul este plin de lighioanele astea tziganesti, iar persoanele care imprumuta bani de la (editat) astia, sunt, in general, consumatorii de droguri, tineri, adulti, batrani raman fara bani de droguri, si ajung pe mana camatarilor. Nu trebuie sa-i compatimim pe drogatii de orice varsta ar fi ei.

  3. Cu astia, singura solutie corecta este ” solutia finala „. Stia el Heydrich ce stia!

  4. interlopele astea pensate cu gentuțe…..e deajuns sa.i returnezi intr.un plic niste bani stropiți cu….

  5. Atita timp cit in Romania nu exista o Politie adevarata ,maine vom putea avea surpriza sa citim ca au fost descoperite in locuintele mafiotilor ,tancuri sau masini de razboi.Inainte de 89 daca Azorica cainele de casa era constipat ,se stia imediat.Acum nu se stie nimic ,atit de profesioniste sint serviciile astea de informatii ,foarte multe ,comparativ cu ce era inainte,care toaca bani foarte multi de pomana .

  6. Si… de ce nu au arme toti romanii? Clasei politice ii convine ca sa fie inarmate doar clanurile? De ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.