Camera Reprezentanților din SUA a votat ca TikTok să fie interzis

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat miercuri, 13 martie, un proiect de lege privind interzicerea TikTok pe teritoriul Statelor Unite, dacă proprietarul său chinez nu vinde platforma de video.

Structura de proprietate a TikTok reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, susțin congresmenii.

Reprezentanții aplicației îi acuză pe parlamentari că „s-au grăbit” să aprobe proiectul, informează CNN.

 Legea a fost adoptată cu 352 de voturi „pentru” și 65 „împotrivă”. Ea va merge la Senat, unde, momentan, votul este neclar.

În prezent, aplicația este utilizată de peste 150 de milioane de utilizatori din SUA, fiind deținută de firma chineză ByteDance. Îngrijorările parlamentarilor sunt strâns legate de un set de legi cu privire la securitatea națională din China, care obligă companiile să asiste la colectarea informațiilor.

„Am oferit TikTok o alegere clară. Separați-vă de compania-mamă ByteDance, care este dependentă de Partidul Comunist Chinez, și rămâneți operaționali în Statele Unite, sau alăturați-vă PCC și suferiți consecințele. Alegerea este a TikTok”, susține reprezentant Cathy McMorris Rodgers.

Reprezentanții TikTok au cinci luni la dispoziție pentru a lua o decizie finală.

 Un purtător de cuvânt al TikTok a criticat votul „pe repede înainte”.

„Acest proces a fost secret și proiectul de lege a fost împins înainte dintr-un singur motiv: este o interdicție”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok.

„Sperăm că Senatul va lua în considerare faptele, va asculta alegătorii lor și va realiza impactul asupra economiei, a celor 7 milioane de întreprinderi mici și a celor 170 de milioane de americani care folosesc serviciul nostru”, a mai spus purtătorul de cuvânt, potrivit sursei citate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

22 de Comentarii

 1. Ii supara advarul.Nu mai pot minti si spiona.Le da China si Rusia la bot!

 2. Și ăștia, campionii „democrației”, criticau pe alții pentru naționalizări!?

 3. Buba consta nu ca reteaua l spioneaza. Sta in cine spioneaza ca chinejii si Xi rai. Al de Biden baieti bunii. Deci pot sa-si bage nasul unde au ei chef.

 4. Totul TREBUIE interzis ! Parca ar conduce o fameie SUA, Michelle cumva ?

 5. Marile parcuri industriale din Australia anilor 90…

  Toata lumea ‘Este dezinteresata” !

  Fara colectarea datelor, „comertul de…doi centi/ eurocenti/doi lei…” nu isi mai are justificarea invaziei lecturilor personale.

  Se vor aplica alte procedee , muuuult mai subtile si implicit, mai scumpe, de colectare a datelor /urmelor „de cautare”.

  Doar timp/politica….

  An important: > de 60% din populatia Terrei are alegeri, in 2024.

  „Nimic nu se pierde…doar se transforma.”

 6. Sa speram Ca OAMENII INCHID TOATE CONTURILE si emailurile pe toate platformele ,,de socializare,,si OPRESC in loc DICTATURA DIGITALA!

 7. daca Go..agle era al chinezilor,demult era dISTRUS De marea dEMOCRATIe amerloca
  morala…interziceti go…agle si facebuci

 8. @Maxtor. Dvoastra sunteti in stare de trezie cand faceti astfel de afirmatii ?

 9. Domule MAXTOR/ din săracul tău căpșor/iar cu frecții la picior?/ de vrei să faci pe subtilul/ spune-ne care e spilu/ sigur vrei să fii forțos/dar gândești cu mațu gros. Cum face adesea. Află stimabile că China nu e Cartagena iar matale nu ești Cato cel Bătrân, că văd că într-acolo bați. Succesuri. Junghiul SAM contra Confucius, deja 1 la zero și scorul va tot crește, ponimaieși?

 10. Americaca nu suporta concurenta Chinei, nici economica si nici la urmarirea cetatenilor.

 11. Problema grava a acestor retele sociale este faptul ca majoritatea copiilor au conturi pe ele. A fost in USA o interpelare a sefilor acestor retele, de catre congres, ca urmare a plagerilor parintilor copiilor care si-au pierdut viata datorita acestor retele (sinucideri, omoruri). Aici trebuie modificata legea. Normal ar fi ca aceste retele sa aiba acelasi regim ca firmele de telefonie. Iti faci cont doar cu buletinul.
  Pe de alta parte, toate aplicatiile astea sociale aduna date la greu, dar unele sunt ‘ale noastre’ iar altele sunt ‘ale lor’. Nu stiu cum functioneaza aceste retele in China, poate stie cineva.

 12. Ideea e foarte buna, normal ar fi ca orice stat s-o adopte, mai bine zis orice om sa dezinstaleze sau sa nu fi accesat tiktok niciodata. Este cel mai simplu si eficient mijloc de idiotizare si abrutizare intensiva in masa care s-a inventat vreodata.N-as rezista nici 30 de secunde sa „ma dau” pe tiktok.

 13. ADERVARATUL MOTIV PENTRTU CARE VOR S-O INTERZICA E FAPTUL CA E CONTROLATA DE CHINEZI …FACEBOOK E CONTROLATA DE JIDANI…PE TICKTOCK POSTEAZA PALESTINIENII IMAGINI CU CRIMELE JIDANILOR IN GAZA …AGENTII ISRAELULUI DIN US CONGRES NU LE POT OPRI…TICK TOCK DEZVALUIE GENOCIDUL DIN GAZA …NOROCUL JIDANILOR E CA MAJORITATEA AMERICANILOR SI A ROMANILOR SINT ANALFABETI SAU BRAINWASH…

 14. tiktok este platforma china. china detine ha-murik.hellvoodoo este al chinezoilor care fac filme „zburatoare” …bhai ce ipocrizie. ca pentru idiotii care urmaresc asemenea aberatii. dictatura mao mondiala care se aplica „decat” pentru p000lime. pentru „ei”, libertate la trafic si papa de adreno. hai siktir bhai! TREZITI-VA ODATA!

 15. Bolsevicii actuali americani se deosebesc de cei ai lui Stalin doar prin faptul ca cei ai lui Stalin erau mai naturali.

 16. @beta alfa,SUS PATRIA
  -ce-a mai mare retzea sociala
  de comertz
  au numit-o „ali baba”,
  talharul care i-a talharit pe talhari
  si voi nu v-ati prins?????

 17. @ maxtor 07:51
  CreZi că te tâlhărește cineva acolo ?
  Cumpără dim altă parte, unde nu ești tâlhărit, măR😜g…

 18. Normal ca Tiik tok nu este cenzurat iar Diavolul drogat nu este pentru adevar ,ei stiu ca pierd alegerile dar China se pisa pe pedofilii si homalaii ammerrllocci GOD bless BRICS

 19. Maxtor, citește povestea înainte de a posta, poate vei înțelege mai multe.

 20. alibaba cele mai tari tepe ever de la copiangii vostri preferati. copiaza tot ce misca, zero creativitate si inovatie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.