Cameron nu vrea ca vânzările de arme către Israel să fie suspendate

Şeful diplomaţiei britanice David Cameron a exclus marţi orice schimbare în politica actuală de furnizare de arme către Israel, în pofida apelurilor de suspendare a acestor vânzări din cauza conflictului din Fâşia Gaza, transmite miercuri AFP.

„Am trecut în revistă cele mai recente sfaturi cu privire la situaţia din Gaza şi la desfăşurarea campaniei militare de către Israel”, a spus Cameron.

„Această evaluare nu schimbă poziţia noastră cu privire la licenţele de export” pentru arme către Israel, a adăugat el.

Şeful diplomaţiei britanice a dat aceste răspunsuri la o conferinţe de presă la Washington, alături de omologul său american, Antony Blinken.

Această decizie este „în conformitate cu sfaturile pe care le-am primit şi pe care le-au primit alţi miniştri”, a spus el, subliniind că guvernul britanic va continua să „evalueze” situaţia.

Londra şi-a înăsprit tonul faţă de Israel după moartea, la 1 aprilie, a şapte lucrători umanitari, inclusiv trei britanici, ucişi în Fâşia Gaza de în timp ce transportau alimente pe teritoriul palestinian asediat, ameninţat de foamete.

Aceste declaraţii survin în contextul în care s-au înmulţit apelurile ca guvernul britanic să suspende vânzările de arme către Israel în semn de protest faţă de modul în care ţara poartă război în Fâşia Gaza împotriva mişcării islamiste Hamas.

„Poziţia noastră este în concordanţă cu cea a partenerilor noştri internaţionali. Până în prezent, nicio ţară cu idei similare nu a luat decizia de a suspenda licenţele existente de export de arme către Israel, a susţinut Cameron, reiterându-şi sprijinul pentru securitatea Israelului.

Cu toate acestea, ulterior, el şi-a reiterat „grava îngrijorare” cu privire la accesul la ajutorul umanitar în Fâşia Gaza şi a declarat că Israelul trebuie să transpună în realitate angajamentele ce vizează permiterea unei creşteri substanţiale a ajutorului umanitar pentru palestinieni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

20 de Comentarii

 1. un gunoi fascist intr-o tzara captiva regimurilor neo-globaliste… inainte sa invadeze javra mincinoasa de Toni Blair Irakul, au avut milioane defiland impotriva deciziei in Londra… acuma de ani de zile defileaza milioane anti-covid, anti migranti, pro-Palestina si nu mai vezi nicio imagine filmata din elicopter. Guvernul a pus embargo pe spatiul aerian, si prestituatele de propaganda nu mai filmeaza nimic si nici nu mai prezinta vreo imagine nici macar din blocuri ca sa para ca nu-s multi protestatari… la fel si la Bruxelles, si la Paris.

 2. entitatea sionista,
  mai micul Satan
  a comis-o rau de tot de data asta:
  -poate UK ar trebui sa-i vanda arme nucleare;
  aia au deja 240 de bombe termonucleare
  de 800kt si 200 de kile bucata, f. avansata,dezvoltate impreuna cu Franta in Polinezia
  dar nu credem ca la cata ura au starnit
  le sint suficiente la ceva;

 3. Perfidul Albion, pervers si (editat). Zat, (editat) care esti…?! Ce nu a reusit Napoleon si Hitler, poate v-a reusi Vladimir Putin. (editat)

 4. Aratati-mi-l pe prostula acela care ar fi atat de necugetat incat sa-si inchida taraba cu cartofi din piatza.
  Ca ce chilipir si-ar inchide si Anglia taraba cu armament ptr Israel? Afacerile sunt afaceri……[Rumburak]

 5. e evident ca englezii ca si americanii sint tradatori din gene ….in timpul admionistratiei britanioce a palestinei pina in 1948 ,teroristii jidani au dus o lupta de guerila cu toti englezii si cei ce sprijioneau administratia lor in palestina …printre altele in 1946 au aruncat in aer hotelul ki9ng david in jerusalem 90 morti si multi raniti…probabil camaraderie imperialista …anglia de azi e o gluma cu o armata de incape pe wembley stadion si mai ramin 20000 de locuri neocupate…atacatorii din gara bolognia din 1980 care au aruncat-o in aer au primit azil politic in anglia dupa…

 6. Perfidul Albion este izvorul criminalitatii pe Terra, asa ca e normala decizia acesteui bolsevic. Celor care se mira le reamintesc sintagma calauzitoare a bolsevicilor – CINE NU E CU NOI, E IMPOTRIVA NOASTRA.

 7. Totusi am o intrebare: armamentul livrat e contra cost sau donat de (editat) de pr ambele maluri ale Atlanicului? In primul caz, ar fi cinici, fara respect pentru viata altor oameni. Daca e gratuit, sunt partasi la genocid, de la cel care produce, pana la cel se semneaza hartiile si livreaza marfa

 8. De ce nu ne spune individul de ka cine a primit el si alți miniștri sfaturile despre care face vorbire? Sau e deja atât de evident încât nu mai merită să-și räcească gura de pomană?

 9. Mă,.. Are și ”diplomația” asta britanică un șef,. De aș fi regele cred că aș trece cu caleașca peste ei,. dus intors,.pentru siguranță,..

 10. Camero de cauciuc ăsta o fi vreu jidan care vrea să mai bombardeze alte orașe din Gaza
  că n-au distrus chiar totul.

 11. Si nici Putin nu doreste ca livrarile de armament catre Israel sa fie oprite din motive evidente. Asta il face pe Cameron asta fie putinist fie un idiot util ca sa ma exprim in jargonul mondial globalist!

 12. Atacarea Irakului a fost bine stiuta ca plecand de la falsuri, altfel nu mai putea ataca neexistand motive reale si temeinice.
  Genocidul din Gaza asumat ca de si de Biden n-a susp3ndat ajutorul militar catre Israel sau sa limitete tipul de arme trimise.
  Atat britanicii cat si americanii stiau prea bine cw intentii reale avea Netanyahu chiar inainte de invazie. Sa omoare cat mai multi civili, femei, copii.

 13. Normal! Slugile execută ordinele stăpânilor de peste Ocean. Mai au timp să se şi „îngrijoreze”, ipocriții!
  Spunea un militar din SUA la TV că „e obligatoriu să continue să sprijine cu arme, muniții şi logistică Ucraina, Israelul şi Taiwanul”. Pe bune? Taiwanul, unde lucrurile sunt deocamdată liniştite?
  Asta înseamnă că partenerul strategic are în vedere să înceapă un război şi cu China, tot prin procură!
  Ce lepre, Doamne!
  Asta este expresia disperării. Când vezi că te-ai prăbuşit, că dolarul e ținut în viață pe perfuzii fiindcă lăcomia globaliştilor au jefuit SUA şi au adus-o în pragul falimentului, faci războaie! Şi îi bagi şi pe alții să moară pentru tine, fiindcă eşti şmecher şi te-ai asigurat de sprijinul trădătorilor ce conduc țările pe care le-ai colonizat.

 14. Nu mai au din ce face bani.I-au alungat din colonii, s-a dus vremea pirateriei, nu mai au de unde fura si jefui asa cum au ciordit India o suta de ani si, ptr ei si ameriolaci orice razboi e mana cereasca. Sunt autorii zazaniei de pe mapamond,incita popoarele lumii la razboaie sa faca bani cu armele.Armele chimice din Irak erau de fapt petrolul irakian,cele 1000 de sonde de petrol ale lui Petrofac pe teritoriul ciordit de la Sadam, 100 de Km dus la sclavul Kuwait

 15. A fost în SUA. Și dacă Trump a vorbit cu el puțin apoi în congres a primit un „șut”mai jos de centura..
  O blonda congresman chear ia transmis s-o sărute in f.nd..

 16. tot inainte pana la ultimul palestinian pana la ultimul filistean casa-i in tenis

 17. Va deranjeaza adevarul? De aceea o cenzurati! Toate tarile occidentale sunt conduse de catre alogenii khazari care au penetrat punctele cheie de putere ale guvernelor acestor tari. De aceea tot Occidnetul sustine cu inversunare sanatista crimele comise de satanistii khazari ce conduc Israelul impotriva populatiei palestiniene pe care khazarii vor s-o extermine pana la zero. Si tot de aceea in tarile occidentale s-au dat legi pro-semite si cine nu accepta minciunile Holocaustului este baga la inchisoare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.