Campanie de postere a lui Viktor Orban: „Să nu dansăm pe muzica lor!”

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este „complet netulburată” de o campanie de postere stradale din Ungaria în care este arătată alături de Alexander Soros, a declarat luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de agenţia DPA.

Nu este prima şi probabil nici ultima, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt despre campania lansată de premierul ungar Viktor Orban. Dar Comisia Europeană nu va tolera antisemitismul, a mai spus el, cu referire la faptul că tatăl lui Alexander Soros, George Soros, este supravieţuitor al Holocaustului.

„Să nu dansăm pe muzica lor!” – este mesajul scris pe posterele stradale din Ungaria în care Ursula von der Leyen apare împreună cu moştenitorul imperiului financiar al miliardarului liberal american de origine ungară George Soros, pe care premierul conservator ungar îl acuză că finanţează opoziţia pentru a-l înlătura de la putere.

O campanie similară a fost desfăşurată de Viktor Orban în 2019, când pe posterele stradale apărea preşedintele de atunci al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, alături de George Soros însuşi. Acele postere au fost retrase în urma protestelor Partidului Popular European (PPE) din care partidul lui Orban, Fidesz, făcea parte la acea vreme şi din care avea să se retragă doi ani mai târziu.

Presa proguvernamentală ungară sugerează în acest timp că Alexander Soros alimentează criticile internaţionale faţă de Legea ungară pentru Protejarea Copiilor, care interzice să le fie expuse copiilor în şcoli conţinuturi de natură LGBT.

Campania de postere lansată de guvernul lui Viktor Orban vine după ce partidul Fidesz a elaborat un proiect de lege pentru crearea unui oficiu care să investigheze activităţile ce ameninţă suveranitatea naţională a Ungariei, cum ar fi, de exemplu, finanţările externe destinate partidelor politice, şi guvernul de la Budapesta a lansat o nouă consultare naţională menită să „apere suveranitatea” Ungariei în faţa unor decizii şi politici promovate de Bruxelles, precum cotele obligatorii de migranţi şi susţinerea financiară şi militară a Ucrainei.

Viktor Orban a mai recurs la astfel de consultări, care nu au nicio valoare legală, dar despre care el afirmă că are nevoie pentru a putea „rezista” în lupta cu Bruxellesul, care-l acuză de încălcarea statului de drept prin limitarea drepturilor comunităţii LGBT, respingerea migranţilor ilegali, controlul asupra presei, justiţiei şi achiziţiilor publice sau contestarea întâietăţii deciziilor Curţii de Justiţie a UE (CJUE) asupra dreptului naţional. Pentru toate acestea, Comisia Europeană a blocat accesul Ungariei la fondurile de coeziune şi la cele din planul european de relansare post-pandemie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

13 Comentarii

 1. Am eu impresia ,sau doamnei Ursula i-au crescut mustati ? Acum ca sint mustati ,sau zbircituri ale pielii datorita virstei ,ma lasa indiferent ,figura ei ma inerveaza de fiecare data cind o vad.Cit priveste pe Orban ,foarte corect procedeaza ,numai noi romanii stam cu capul aplecat ,sau mai bine zis in genunchi ,in fata Comunitatii Europene si executam tot ce ni se dicteaza de la inalta poarta.

 2. Comisia europeană esta o dictatură ticăloasă cu blocatul fondurilor. Acesta nu este șantaj, amestec în treburile interne, încălcarea drepturilor maghiarilor la dezvoltare, la sănătate, la învățământ?

 3. Daca scriai cu Ghilimele „inervai”, era un Mitshtock FIN … 🙂
  Altfel, ASHACUM ai scris, arata ca faci o Confuziune GRAVA inttre „INERVATIE”, adica Zona ANATOMICA formata din Muschi si Nervi, adica unde Nervii se imprastie in Muschi si ii …i-nerveaza.

  Ai GANDit gresit, relativ la a „e-nerva” adica a irita pe Careva si ai dat din Adancurile MINTII NeDATEpreaMultPeLaScoala …
  Precis esti DIN Basarabia, NU neaparat Roman …
  Aia DIN Basarabia care au Exercitiul Limbii ROMANE, au pastrat o Limba CURAT Romaneasca.
  ASHACEVA s-a intampolat si cu Limba Spaniola.
  Aceea din „COLONII” este mai CLARA in Pronuntie decat aceea din Spania, unde a ajuns un Fel de Uguiala din Varful Limbii.
  Ca SI Franceza…

 4. Bursa pariurilor electorale pt 2024 s-a ,,,inro_shit! Cine va avea forta sa depasheasca mesajul de pe un astfel de tricou? Ps. Oare cat costa licenta? Hmmm! Poate o licitatie salveaza anul electotal in Ro.!!

 5. Eu zic sa se alipeasca urgent la legislatia rusa… rusii sa le dea bani sa se dezvolte

 6. George Soros, „supravietuitor al Holocaustului”, gluma neagra a secolului! SOROS LE DENUNTA HORHYSTILOR EVREII din BUDAPESTA, unde-i sedea familia! E un EVREU TRADATOR AL PROPRIILOR EVREI!!! Îsi denunta compatriotii BOGATI, în scopul internarii lor în lagare si-al ÎNSUSIRII AVERILOR LOR. Ceea ce-a si reusit. Ca tipul si Alexander au vopsit si vopsesc, acuma, cioara (adica biografia lui Soros -tatal-Corleone), fiind extrem de grav. Relatia cu UrSSula = nazist la nazist trage.

 7. Bravo Viktor Orban.
  Sint convins ca poporul maghiar va da votul la referendum pentru a sustine interesele Ungariei, acolo la Bruxelles.
  Astia de la Bruxelles parca au luat-o razna .
  Ei in afara de LGBT, nu mai stiu altceva !

 8. Vom avea și noi vreodată un om de stat precum Viktorake ? Răspunsul tot eu mi-l dau: niciodată, pentru că noi luäm totul în bășcălie și ne furăm căciula, de unde oameni de valoare?

 9. Ideea lui e buna . As acomoda-o la conditiile noastre : sa n-aud nici kazacioc , nici csardas , dar nici hava nagila

 10. Nestiind limba maghiara dar vazand ultimul cuvant din mesaj , FUTYULNEK , m-am gandit ca-i zice ceva de dulce Ursulei ! Barbat , Victor , nu gluma !

 11. Sa fim seriosi! Tovarasa ursula nu este deranjata de nimic, nu numai de afisele stradale unguresti. Ea are niste ordine de executat si-si vede de treaba.

 12. Bravo Viktor Orban! Păcat că România nu are astfel de conducători, ci niște trădători! Se vede ce a ajuns țara asta după 30 de ani de democrație, plină de analfabeti și asistați sociali, de tâlhari, de pedofili, lgbtq-isti, atei, corupti, cocalari,etc. Țară fără viitor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.