Campus profesional pentru învăţământul dual, construit la Deva

Un campus profesional pentru învăţământul dual va fi construit la Deva, contractul de finanţare, cu o valoare de peste 33 milioane euro, fiind semnat miercuri, la Bucureşti, de primarul Florin Oancea şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

„Peste 33 de milioane de euro vor fi investiţi într-un proiect care va defini viitorul nostru – construirea unui campus profesional pentru învăţământul dual chiar aici, în oraşul nostru drag! Mai precis, şcoală profesională, liceu, Universitate, cămine pentru elevi şi studenţi, sală de sport, toate acestea la un loc”, a notat primarul municipiului Deva pe pagina sa de Facebook.

Florin Oancea a menţionat că de la sălile de clasă până la terenurile de sport, fiecare aspect al acestui campus va fi gândit pentru a sprijini şi a încuraja excelenţa în educaţie şi performanţa sportivă.

„Pentru mine, personal, nu este doar o construcţie, ci o promisiune pentru viitorul copiilor noştri.

Îmi doresc să creăm un mediu în care fiecare tânăr să se simtă susţinut şi încurajat să îşi urmeze visurile, fără nicio piedică în calea lor”, a subliniat edilul local.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. Aia abia invata sa scrie cat de cat in limba romana si vor invatamant dual? Dar ce-i ala? Tantalaii de la guvernare se ocupa cu izmeneli importate de afara ca sa arate cat de (in)culti sunt.

  2. Daca va fi construit precum cel din Nădlac pe aceeași temă pe fonduri europene care e in paragina și totul se fura, cetățenii localității au restituit obligatoriu banii la fonduri europene, sub nicio forma nu se va construita afacerea decât pentru a fura banii, că la Nădlac, unde de peste 8-10 ani, s-au băgat bani doar pentru furat.

  3. Ce se mai produce, ce fabrici și uzine mai sunt în județul Hunedoara loc de practică în producție și viitor loc de muncă pentru elevii școlii profesionale? Flotația nu mai este mega uriașul Combinat Metalurgic este ras de pe fața pământului; din Ninive, Troia, Luxor prăbușite de peste 3 milenii a mai rămas ceva, din Combinatul Hunedoara, ca și din cel de la Călan Nimic. Eventual să califice personal de întreține la castelul Iancu de Hunedoara mort la Belgrad în anul 1456 și ghizi cunoscători de limba maghiară care să povestească străinilor iancu și Matias erau din milenara, de la 1867 la 1918, Austro-Ungaria. După Sibiu Deva în acțiunea formelor fără fond.

  4. Cu clădirea rămasă de izbeliște de atâția ani – se voia a fi colegiul de muzică și arte plastice – ce se întâmplă ? Ar fi trebuit demult rezolvate problemele, domnilor primari… Orașul Deva arată neîngrijit…

  5. Zeci de spatii in Deva sunt goale si Primaria vrea campus. Pentru cine? Lipsa elevi. Sa se amenajeze spatiile existente. Poate firmele de casa sunt foarte flamande dupa bani europeni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.