Cancelar austriac, găsit vinovat

Fostul cancelar conservator austriac Sebastian Kurz a fost găsit vinovat de falsă mărturie vineri, în urma unui proces în care a fost acuzat că a minţit în faţa unei comisii parlamentare în timp ce era încă în funcţie, relatează AFP şi Reuters.

„Sebastian Kurz este vinovat”, a declarat judecătorul la Viena, condamnându-l la opt luni de închisoare cu suspendare în primă instanţă, la cererea procurorului care a iniţiat procedura.

Anterior, în cursul ultimei sale declaraţii, fostul şef al guvernului în vârstă de 37 de ani – care poate face recurs – a spus că se simte „dezarmat” şi „foarte rău” să fie acuzat, dând asigurări că nu a avut niciodată intenţia de a minţi.

Pe parcursul celor 12 zile de audiere politicianul şi-a declarat nevinovăţia, dând vina pe procurori şi adversari pentru problemele sale legale. „Au vrut să mă distrugă”, a spus el.

Devenit cel mai tânăr lider ales de pe planetă, la vârsta de 31 de ani, în 2017, înainte de a se retrage în toamna anului 2021, el a fost acuzat că a minţit în faţa unei comisii parlamentare.

Primul cancelar austriac pe băncile justiţiei în mai bine de 30 de ani, Sebastian Kurz a respins acuzaţia că a i-a indus în eroare „cu bună ştiinţă” pe parlamentari atunci când l-au interogat în 2020 despre rolul său în numirea unei rude, Thomas Schmid, la conducerea unei companii foarte puternice. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

 1. De ce nu? De ce să nu-și numească neamul mare șef pe la vreo firmă? În România și primprejur e o practică curentă, să nu mai vb.de exemplul marelui far spart al democrației, unde un drogat a fost numit director megagalactic la o firma de energie prin vecini(vecinii noștri) și pe la noi a fost făraș de bani.Unu, Hunter…Oricum, Austria e departe de a fi țara corecților și azi.

 2. Era prea tânăr. Ar trebui aleși la vârsta de cel puțin 35 de ani. Mă uit uneori la deputații usr. Dau din gură și se rățoiesc de parcă s-ar certa cu părinții lor. Mint cu ușurință de adolescent.

 3. La alții se poate doar in Romania minciunile sunt acceptate prin legislativ pe compromisuri. Compromisul fiind acea imunitate extinsă pe infractionalitate.

 4. „DOAR ATÂT: ÎN AȘA ZISĂ LUME DEMOCRATĂ,DEZVOLTATĂ,AȘEZATĂ-SINGURA CE CONTEAZĂ ESTE -DICTATURA PROCURORILOR-! AUZI TU: MĂRTURIE FALSĂ”

 5. CAND Nixon a fost LUCRAT intru a fi DEMISIONAT, Brejnev a STAT in Mirare:
  DOAR pentru ASHAO Cestie?
  La NOI, „SE RAD” Toti Politicienii ROMANI: Pentru DOAR atata Lucru:
  CE mare Cestie a comis?
  Pe de o Parte … :😊
  Pe de ALTA, se poate sa fi fost o Pedeapsa pentru AltCEVA gresit UNuiaMaiMare si mai Tare’n Diverse Cestii si se SI sare pe Ocaziune pentru o Parada de Corectitudine de CIVILIZATZI, NU ca la Romanii AIA …: 😊

 6. Sa vedem dupa cat timp il vor gasi vinovat de ceva si pe actualul escroc de la Viena. Nu m-as mira sa-l gaseasca vinovat de ceva in legatura cu lemnele din padurile romanesti.

 7. Ia fugi mă și nu mă mai informa,. Parcă politicianul tău patriot romîn iți zice numai adevăruri,. Ești cam intr-o doagă bre,..Sau ia vezi un pic de ce se execută in america, cu o justișie cică de licurici, nu de austriac..

 8. Politicienii mint?????

  Înseamnă că şi Rolex Bogdan a mințit când spunea că desființează pensiile speciale?????

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.