(VIDEO) Când ai ”stabilitate”, lucrurile merg ca pe roate. Ciolacu şi Ciucă, echipă, pe A7

Fapte nu vorbe! Că Moldova va avea autostradă este deja o certitudine, spune premierul Marcel Ciolacu, de pe şantierul autostrăzii A7, în zona localităţii Adjud, unde se află într-o vizită.

Premierul a reiterat, de asemenea, importanţa stabilităţii politice şi a lucrului în echipă.

”…Nu exista niciun metru de autostradă pe autostrada Moldovei, când am hotărât să venim cu această coaliţie”, a mai susținut premierul.

„În sfârşit nu vorbim de promisiuni, vorbim de certitudini. Este pentru prima oară când, cu certitudine, Moldova va avea autostradă. Vom avea autostrada Moldovei – A7.

(…) Haideţi să fim corecţi: vorbim de o promisiune şi o obligaţie pe care România şi-a luat-o prin PNRR. A7 este integral din fonduri europene prin PNRR, asta arată cât de mult înseamnă apartenenţa României la Uniunea Europeană şi vorbim de stabilitate politică”.

Vorbim ca anul acesta să avem în jur de 148 km şi anul viitor să se finalizeze în integralitate 

Asta înseamnă, pe de o parte, fondurile europene, şi România nu se va putea dezvolta fără fondurile europene. Prin PNRR avem aproape 30 de miliarde, prin exerciţiul financiar actual, în jur de 46 de miliarde. Sunt cele mai consistente fonduri şi cele mai consistente reforme prin care trebuie să treacă România.

Nimic nu se poate realiza fără o stabilitate politică şi vrem să mergem în continuare în faţa românilor cu acest proiect politic”, a spus Ciolacu.

Lucrurile bune şi durabile se fac doar în echipă 

„Suntem în echipă şi acest lucru subliniază faptul că lucrurile bune şi durabile se fac doar în echipă. (…) Faptul că suntem împreună reprezintă o recunoaştere a ceea ce am spus şi vom continua să spunem – că o coaliţie consolidată va aduce şi a adus stabilitate care ne-a permis să avem rezultate şi să ne îndeplinim obiectivele din programul de guvernare. Mai mult decât atât, cred că ceea ce este important pentru oamenii obişnuiţi este să vadă fapte, iar noi am venit împreună aici să vedem cum se duc la bun sfârşit toate aceste obiective”, a declarat Nicolae Ciucă.

Cei doi au efectuat o vizită, alături de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, şi de secretarul general al PNL, Lucian Bode, pe şantierul de infrastructură rutieră pentru Lotul 2 Domneşti Târg – Răcăciuni din Autostrada A7, în zona localităţii Adjud. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. Trăiască și să înflorească stabilitatea lui Marcel cu Nicu ! Ce caricaturi !?

 2. ”Fapte nu vorbe! Că Moldova va avea autostradă este deja o certitudine, spune premierul Marcel Ciolacu, de pe şantierul
  autostrăzii A7, în zona localităţii Adjud, unde se află într-o vizită.”

  E nevoier de un Emetiral.
  Ma sterg la ochi. O fi Ceaseștii?!
  Se au ca fratii. Sunt in campanie accelerata. Timp de doi ani au facut-o mai lejer. Acum ne intra in ochi.
  Cand in Romania se va trai mai bine….pe bune si nu populismele lor, cand tara se va situa in alte clasamente fata de cum arata acum, in ceea ce priveste economia…….poate sa nu mai existe emetiral. Deoacamdata nu e cazul. Si, cand analistii si specialistii nu vor mai vorbi de incompetenta crasa.
  Ce repede invata omul sa fie populist! Chiar si specialii.

 3. stabilitate…? o daramatura sunteti, mah! o shandrama gretoasa! un grup de prostalai pusi de tradatori si servicii de spionaj la burtoane. CE DE VOTAT, NU V-A VOTAT NIMENI MAH! PE CINE REPREZENTATI VOI? ROMANII NU V-AU VOTAT! CINE SUNTETI VOI, MAH?

 4. Aici premierul Ciolacu a declarat că în momentul în care PSD a intrat în coaliția de guvernare „nu exista niciun metru de autostradă din Autostrada Moldovei”, uitând de Centura Bacău parte a autostrăzii A7 inaugurată de presedintele Iohannis în 2020:
  (Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=JqiAeWSFqnE&t=266s)
  Nu-i prima dată când lui Ciolacu memoria îi joacă feste. In anul 2022, prezent la Bistriţa unde a participat la inaugurarea Sălii Polivalente din Unirea, a făcut o gafă la fel de monumentală. La începutul discursului său Ciolacu s-a încurcat spunând că a venit la inaugurarea unei case mortuare, după care şi-a dat seama de gafă şi a încercat s-o dreagă din mers, dar a iesit o si mai mare ineptie: „Astăzi am venit la inaugurarea unei case mortuare de care vom beneficia cu toții la un moment dat. Vorbim de o investiție de peste 27 de milioane de euro, o sală polivalentă care vom beneficia cu toții în viață”.
  (Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=_FuOpZgZcZg)
  Dar asta nu e totul. In anul 2023 premierul Marcel Ciolacu a declarat la un eveniment prilejuit de anunțul OMV Petrom și Romgaz că au luat decizia de a investi în extracția gazelor de la Marea Neagră, că România trece de la fapte la vorbe: „Mai există o semnificație importantă: România trece de la fapte la vorbe. Și mă bucur că asta se întâmplă acum.” Premierul nu s-a corectat după ce a făcut gafa.
  Si exemplele ar putea continua.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.