Multe medicamente pentru eliminarea simptomelor de răceală și alergie (inflamație, congestie nazală) conțin pseudoefedrina stimulatoare.
Această substanță are un efect vasoconstrictor, permițându-vă să normalizați rapid respirația nazală. În același timp, medicamentul stimulează celulele creierului, ceea ce provoacă creșterea ritmului cardiac, creșterea tensiunii arteriale și transpirație. Dar, împreună cu iubita cafea, poate provoca chiar nervozitate și anxietate.
De asemenea, specialistul nu recomandă consumul de cafea după medicamente pentru hipertensiune, precum beta-blocantele. Acestea sunt utilizate pe scară largă pentru a normaliza ritmul cardiac și pentru a proteja inima de uzură. Cafeaua, pe de altă parte, face inima să bată mai repede, ceea ce poate altera efectul medicamentelor pentru hipertensiune.
Potrivit farmacistului, ar trebui să fii mai atent și la tabletele pentru boala Alzheimer. Expertul recomandă să le luați cu două ore înainte sau cu patru ore după ce ați băut cafea. Acestea sunt medicamente numite inhibitori ai colinesterazei și previn descompunerea acetilcolinei care ajută la formarea memoriei și a gândirii. Consumul simultan de inhibitori de colinesterază și cafea reduce permeabilitatea barierei hemato-encefalice – îngreunând intrarea medicamentului în creier din sistemul circulator.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.