Când Securitatea luptă pentru popor

Execuția cuplului Ceaușescu a avut loc într-un context juridic în care exista pedeapsa capitală, fapt care, adăugat bulversantei spețe, a dus în mod simplificat la o farsă judiciară cu uriașe consecințe pe termen nelimitat.

Bazele unui sistem de justiție arbitrar și destabilizant care au fost implementate , așa cum se poate constata până acum, s-au pus prin aplicarea nelegală a deciziei tribunalului extraordinar de la Târgoviște. Acest tribunal se regăsește a fi încă fondatorul contorsionatei noastre Justiții, acum în mod revoltător pretins europeană.

Vinovăția cuplului Ceaușescu este una indiscutabilă și a fost generată exponențial de longevitatea menținerii în fruntea statului a celor doi, deveniți stăpânii absoluți ai României împreună cu brațele lor reprezentate de Securitate.

Clasa politică din prezent, post-decembristă, se află exact în situația lui N. Ceaușescu, disprețul public fiind probabil mai pronunțat acum.

Revolta populară din România lui 1989 a intrat pe canalele tuturor manipulărilor posibile și a tuturor adversităților, inducând o sincopă națională în spiritul căreia încă funcționează rezidual cu vivacitate fostul sistem securistic.

Toate cancelariile lumii au salutat căderea regimului din România însă cu privire la execuția lui Ceaușescu opiniile au fost în conformitatea normelor unanime de drept, punând un mare semn de întrebare asupra perspectivei astfel promovate.

Aici în mijlocul Europei, e limpede că N. Ceaușescu trebuia depus de armată sau de reprezentanții presupuși ai poporului” într-o instituție judiciară pentru un proces, existând suficientă satisfacție publică pentru aplicarea legislației și procedurilor.

Principalii vinovați de la Târgoviște sunt pretinsul tribunal ad-hoc, extraordinar, care și-a asumat rolul unei a doua instanțe superioare, deși nu întrunea nici calitatea pentru propriul exercițiu, și desigur, cei care au dispus plutonului de execuție aplicarea unei sentințe care impunea obligatoriu RECURS pentru a fi irevocabilă.

Nu este cert că o a doua instanță, chiar în acele condiții tulburi, nu ar fi schimbat chiar prin tergiversare firească hotărârea inițială, poporul român având dreptul la un proces al celui care spunea că nu a dat ordin să se tragă în manifestanți.

Soluționarea complexă a cauzei nu putea exclude astfel elementele constitutive ale unei judecăți minime profesioniste.

Prin execuția lui Nicolae Ceaușescu poporul român a pierdut orice control asupra situației sale, aflându-se el însuși supus unei amenințări identice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 14
Ioan Vieru 1338 Articole
Author

47 de Comentarii

 1. „a dus în mod simplificat la o farsă judiciară cu uriașe consecințe pe termen nelimitat”

  Rezultatul de atunci si pana azi este: „Ole,ole, ceausescu nu mai e” ! Nici hitler n-a cumulat atata ura de la propriul popor. Poate Zele sa reuseasca cu egalarea.

 2. Si Armata Si Securitatea au tradat. Asta-i adevarul adevarat si alte o mie de cuvinte doi bani nu fac.
  Ce traim acum si ce-om trai in viitorul proxim de aici se trage. Tradarea spurca locul si maculeaza viitorul.

 3. Ioan Vieru trebuie sa stie ca SECURITATEA NU a LUPTAT NICIODATA pentru popor !…ea a fost „bratul înarmat” al Partidului Comunist !…contra poporului.

 4. – iliescu, neulander, voican, asasinii in viata ai presedintelui republic ii
  – dupa agresiune militara traders, lovitura de stat

 5. Dar Geluțu Voican Voiculescu, ce mai face ?
  măRog…😪

 6. oribil titlul! niciodata securitatea nu va lupta pentru mase, securitatea inseamna controlul maselor! de la metode brutale, fizice, la manipulare media(orice tip de media)! in 89 a fost LOVITURA DE STAT nu revolta,nu revolutie! pai tocmai puterea securitatii din 89 face imposibila revolta-revolutia! imi spunea fratele mamei, director la o scoala dintr-un orasel, cum a venit securitatea inainte de 89 si a cablat o intreaga sala de ceremonii de la scoala scotind lambriuri si parchetul pentru a supraveghea o adunare a unor poeti anonimi din zona! dar pe tokes l-au lasat 2 saptamani sa isi faca de cap prin Timisoara ca sa para ca izbucneste o revolutie

 7. Asa cand nu te pricepi, da scrii. De unde stii Ion Vieru ca vinovăția cuplului Ceausescu era indiscutabila!? Exista vinovăție de cuplu?! Ca ne dam ca stim dreopt si ne oricepem la juridice. Procesul a fost unul pur politic, cum au fost procese celebre in Istorie. Pentru lamurirea tuturor, inclusiv a autorului, procesul a fost nelegal in mod fundamental, pentru ca o sentinta afost pusa in executare, INAINTE DE A RAMANE DEFINITIVA, PRINCIPIU VALABIL DE FIARTE MILTE SECOLE SI ORIUNDE ON LUME. Altel ca, neconstituirea legala a asa zisului tribunal, lipsa oricarei apărări, avocatul devenind acuzatorul inculpatului, compunerea a zisei instante, etc sunt sunt fleacuri in raport cu ex unei hotărâri de condamnare la moarte Nedefinitive.Nedefinitive, nu irevocabile, care nu putea fi pusa in executare. Doar scriem in folosul si in informarea/educarea opiniei publice si adevarului nu?! Si, sore informare, acum, in prezent, in mid paradoxal asa cum oare, justitia in Romania functioneaza mult mai bine ca in alte state din Europa vestica, devenita,pe fata neeuropeana, cu drepturi individuale inlaturate si incalcate masiv, „ca afara” , sub ultimele pretexte cu circulatie mondiala sustinute agresiv bolnav de o propaganda mai mult decat cu accente fascist naziste. A se vedea
  un. Ex. Marunt, judecata cu jurati in penal in Spania sau in mareata america, acolo chiar si in civil. Nu v atuli dori niciodata sa vedeti procese cu adevarat, ab initio, incorecte din toate partile.

 8. Nu a fost nici o „revolutie”, nu a fost nici o „judecata”, nu a fost nici o „executie”. A fost in schimb o imensa manipulare, cu implicarea Securitatii, a capilor armatei, a rusilor, americanilor, englezilor si francezilor, nemtilor, etc etc … Probabil ca doar martienii lipsesc de pe lista … Iar romanilor li s-a servit in direct la tv o dramoleta, o sceneta de cea mai proasta calitate de „soap opera” in care cei doi au fost scosi din „sala de judecata” (va reamintesc ca filmarea se intrerupe in mod dubios si inexplicabil la iesirea „condamnatilor” pe usa !), urcati intr-un avion si trimisi spre tarimuri mai calde, iar in locul lor impuscate doua sosii. Si nu sint singurii nevinovati omoriti in acel decembrie ’89 de catre o banda criminala.

 9. Ce spui d-ta dle Vieru.Securistii nu au fost niciodata pentru tara si popor.Au fost numai pentu ei.Din 89 incoace au pus tara la dispozitia occidentului numai sa fie lasati in pace sa „lucreze”,sa ne lucreze (pardon!).

 10. Cand secu lupta ptr popor moare poporul in chinuri si sclavie. Ptr ca securistii mint si deci lupta contra poporului nu ptr. Pe cine a tradat motane? P ceasca? Nu din contra a fost foarte loiala si inca mai e aparandu-i memoria odiosului si denigrand-o pe a martirilor. D’aia au si fost ucisi romani dupa 22. Iar procesul a fost FOARTE CORECT CONDITIILE DATE. Chiar a fost prea ingaduitor si prea civilizat completul in raport cu persoana atitudinea si faptele inculpatilor. Aia doi si haitele lor terorist securiste meritau torturati lent si indelungat exact cu propriile lor metode si totul expus public sa vada omenirea ce au facut si d ce li se face asta. Imi place ca ati schimbat-o de la lovitura de stat la „revolta populara”. Hai mai incercati ca usor usor ajungeti la adevar-REVOLUTIE.

 11. Detașarea spațială, emoțională, administrativă, temporală creează premisele unei judecați așezate. Dacă citești sau vizionezi imaginile din acele zile, cu greu poți să le suprapui oricărei emoții din timpul nostru. Deși copil la acea vreme, încă țin minte încărcătura de ură a multor adulți cu traseu unic Ceaușescu. Deși am trăit emoțiile acelor zile, citind, acum, transcriptul persoanelor care au apărut în acele zile la televizor, nu pot să le atașez entuziasmul, disperarea, tulburarea, euforia de atunci.
  Că ar fi trebuit un proces echitabil, e un lucru fără de tăgadă. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă Nicolae și Elena Ceaușescu ar fi fost prinși pe clădirea CC? Sau pe străzile orașului Târgoviște când se aflau într-o Dacie oarecare?
  Să faci istorie contrafactuală, e un nonsens.
  Bine, știm, rușii sunt de vină!

 12. Repet. Unu mai destept ca mine a pus verdictul. Marea inghesuiala si marele deranj din dec 89 a consfintit victoria securitatii asupra partidului. Pelikanii se bucura si habar n-au ca din USA vine comunismul 2.0. Merry X-Mas, cat o mai fi!

 13. balivernele de dupa 34 de ani,gargara patologica a mediei inebunita dupa dreptul la libera exprimare a oricarei soeculatii
  asasinii Ceausescu si a altor cca 1000 de oameni au sange pev maini inclusiv calaii plutonului ucigas care au sange si pe picioare

 14. balivernele de dupa 34 de ani,gargara patologica a mediei inebunita dupa dreptul la libera exprimare a oricarei speculatii
  sau minciuna
  asasinii Ceausescu si a altor cca 1000 de oameni au inca sange pe maini inclusiv calaii plutonului ucigas care au sange si pe picioare

 15. a alungat steaua cu cinci colturi si ne-a adus steaua cu sase colturi.
  Cine intelege biblia, va sti ce vremuri ne asteapta.

 16. Trebuie adaugat ca nu exista o Burghezie care lupta pentru popor… Anticomunism inseamna Restauratie Burgheza…. Burghezia NU poate fi majoritara deci nu este posibila o revolutie Anticomunista ….O revolutie Anticomunista nu se poate finaliza decat prin Lovitura de Stat…..Nu doar Procesul lui Ceausescu a fost scarbos… Intreaga revolta, Paranghelia din dec 1989 cu Complotul vizibil din avion a fost scarboasa, cu 1000 de oameni omorati de Paranghelie….de atunci ma uit cu scarba amplificata cu fiecare comemorare ipocrita din decembrie…Suportul popular redus, max 3 la suta, Subtirimea lozincilor, deruta programatica, cu toata amplificarea televizionistica nu putea ascunde impostura….Ion Iliescu a mai spalat zgura plebei de Peluza dezlantuita, golaniada, a creat o aparenta de revolutie…Gruparea Ion Iliescu a scos populatia nerasculata din teama indusa de dezlantuirea plebei de Peluza care bine manipulata si inarmata a produs o mie de morti in cate zile…Gruparea Ion Iliescu a oferit o Cale pe care populatia nerasculata a acceptat – o, inlocuirea unui Comunist veritabil dar obosit si bolnav cu unul mai proaspat si de viata. Pucistii l – au acceptat pe Ion Iliescu pentruca stiau ca e mult mai usor de pacalit decat Ceausescu….Ca dovada, linia pro Moscova a fost inlocuita destul de repede cu linia pro NATO, mai acceptabila de romanii majoritar pro – rusofobie, deci majoritar pro – legionarism, revansard fata de infrangerea din 1944, un nationalism primitiv dar potrivit educatiei precare.
  Referendumul care a aratat vointa reala a romanilor a fost in mai 1990 cand Ion Iliescu si gruparea lui au castigat cinstit 87 la suta din votul popular.

 17. Sa ii fereasca Dumnezeu pe toti politicienii care au distrus Romania si au vinduto strainilor ,de furia poporului acumulata in acesti ani de dupa 1989 ! Si acest eveniment se apropie ,cit de curind o sa apara !

 18. Când a luptat securitatea pentru popor?
  Niciodată. Iar din 89 pana-n prezent, alături de armata, a continuat și continua sa trăiască din tradare făcând din ea singura rațiune de a fi. Prin ea, marii tradatori ai tarii facandu-se carpa in fata strainilor. Azi nici cârpe nu le mai putem numi,ci, doar jalnice zdrențe ale istorie care, cu certitudine se va razbuna cândva pe ea și pe modul în care a umilit și continua sa umileasca acest pământ sfânt.
  PS. Justiția nu a fost și nu este decât bratul vizibil al securității prin care își trimite în detenție sau ii anihilează conștiințele fiilor și fiicele care nu satisfac cerințele Licuriciului sau ale UE. O forma jalnica de putere care se hraneste din butoiul cu miere oferit cu generozitate de către SRI; CIA, cozi de topor și alte servicii ca să șteargă din memorie orice urma de demnitate și atașament la valorile României. Pentru aceste instituții, România nu este decât o vaca de muls pentru străini și o sursa, din abundenta, de hrana pentru ei și clanurile mafiote care roiesc în jurul lor. Nu Ceaușescu ar fi trebuit împușcat, ci trădătorii care l-au trimis la moarte în Ziua Sfânta de Crăciun, ca sa ne dovedească ca din acea zi România va fi dominata de moarte și nu de viata și de bucuria nașterii ei. Păcat. Mare păcat pentru milioanele de romani care s-au jertfit pentru suveranitatea și independenta ei. Păcat pentru visul frumos al tinerilor care au murit în Decembrie, luna în care a murit un regim ca sa se poată naste unul care sa distrugă România sau sa facă din ea o subnutrita sclava a existentei. Ce nu știu acesti tradatori ca toate lucrurile își au timpul lor.

 19. Securitatea a tras in popor ca sa-i reinstaleze pe odiosi caruia le erau loiali. Daca nu il executau se ajungea la razboi civil si daca nu razbea poporul si armata nationala intra armata rosie ca sa indeplineasca obligatiile urss din acordul de la malta. Chiar a durat prea mult , satanele trebuiau linsate pe loc in CC poate chiar in si mai devreme si eventual pe rand odioasa academiciana pe 16-17 si odiosu cand se intorcea ca la cat de prost era nu fugea. Si procesul a fost chiar prea corect la ce meritau scarbele astea comuniste. Pacat ca Iliescu nu dus la bun sfarsit treaba pt care a fost desemnat in speta desecurizarea si decomunizarea. In rdg tot lovitura de stat a fost ma tortionarilor ? Da in restul lagarului comunist?

 20. Cei ce cauta logica intr-o revolutie, traiesc intr-o teribia eroare. Anul 1989 a fost unul de cotitura in intreaga Europa de est. Si daca la noi a fost mai sangeros decat la altii, asta se poate explica prin nivelul de absurditate al regimului romanesc, iar asta o pot judeca doar cei care au trait acele vremuri din postura de simplii cetateni (cu un dram de luciditate, totusi). Ceausescu a meritat ceea ce i s-a intamplat, chiar daca „procesul” care i-a pecetluit soarta a fost o mascarada. El a suferit cel mult cateva zile, pe cand poporul a indurat o intreaga epoca de privatiuni. Cei ce cred ca era bine inainte de ’89, fie erau niste privilegiati, fie nu au trait acele vremuri si ii cred pe primii.

 21. morții de la gropi nu se mai întorc și nici România de pe drumul dezintegrării naționale!

 22. Securitatea a tras in popor ca sa-i reinstaleze pe odiosi carora erau loiali. Daca nu il executau se ajungea la razboi civil si daca nu razbea poporul si armata nationala intra armata rosie ca sa indeplineasca obligatiile urss din acordul de la malta. Chiar a durat prea mult , satanele trebuiau linsate pe loc in CC poate chiar in si mai devreme si eventual pe rand odioasa academiciana pe 16-17 si odiosu cand se intorcea ca la cat de prost si increzut era nu fugea. Si procesul a fost chiar prea corect la ce meritau scarnaviile astea comuniste. Pacat ca Iliescu nu dus la bun sfarsit treaba pt care a fost desemnat in speta desecurizarea si decomunizarea. In rdg tot lovitura de stat a fost ma tortionarilor ? Da in restul lagarului comunist?

 23. – Iliescu, neulander, voican, asasinii președintelui republicii

 24. Un Sistem socio-politic instaurat prin violenta , crima , minciuna si manipulare = o Diktatura .

  in niciun caz o ” demokratie” asa cum se veziculeaza in mass-media din Romania brusseleza.

 25. Ba Viere, ce sincopa?
  Brucan si Neulander plus plus plus altii l au sacrificat ritual de Craciun si au impartit banii si activele. Iti pot da 2 exemple relevante din literatura romana. Secu a fost si va fi a celui care da banii.

 26. @ Revolutia din 89?…Esti un golan analfabet, agresiv ca un caine turbat, tulbure la cap, psihopat, primitiv si posibil criminal.. Nu stii ce e Revolutia, nu stii ce e dreptatea nu stii ce este munca. Nu pricepi nimic, nu meriti luat in seama.

 27. Nu prea inteleg de ce unii din noi critica securitatea sau armata .Toti astia nu fac si ei parte tot din rindul mioriticilor ? La fel toate haitele de politicieni ,nu sint tot la fel romani de vita veche ? Mai bine fiti corecti si recunoasteti ca majoritatea romanilor sint exact asa cum ii vedem peste tot ,cum se comporta si cum gindesc ,asa ca Romania arata la ora actuala exact asa cum au avut romanii grije de ea sa fie .Somn usor dragi romani ,pacat de bunicii si strabunicii nostrii care si-au dat viata pt. un popor care si-au batut joc de tara ! Ne meritam soarta ,asa ca nu mai criticati pe nimeni ,uitati-va in oglinda ca sa vedeti cum arata niste tradatori de tara care au dormit si nu au facut nimic ca sa arata Romania asa cum era o data !

 28. NU va mai luati de AUTORII Articolelor … 🙂
  Consuma si Danshii o Paine.

  CUM va inchipuiti ca SE poate scrie LIBER in f’o Tara OareCARE ?
  Se va scrie LIBER atunci si numai atunci CAND va exista o Conducere DURA Rational cu Dusmanii POPORULUI si care sa simta Pulsul Popular si sa il intereprteze POLITIC Mode cu Respecvt si Daruire, intr-o Tara LIBERA de Straini …

  CINE ar fi Dusmanii Poporului Roman ACUM ?

  O MARE parte a Poporului Maghiar, imProstit de o Elita ramasa de BunaVoie POSEDATA de ALUIENuu’ Salbaticiei Bashkiree care viseaza o Ungarie MARE Falsa,

  in care o Grupa de Maghiari AUTOReceptati NARCISIST Mode ca UeberMenschen (SUPRA Oameni in Germana) sa DOMINE Alte Cateva Popoare din Jur prin Magiarizare fortata si Teroare prin MASACRE in Caz de Opunere, ASACUM au facut MEREU, in Ciuda MIXARII Genetice cu Toate Popoarele din Jur ….
  NeBunia ALIENista a Salbaticiei Bashkireze este un Epifenomen STRANIU, care ar trebui studiat in Laboratoare Complexe …
  SI Restuu’ Popoarelor SLAVE din Jur, digera greu FAPTuu’ ca au fost la Origina ROMANI, deznationalizati TOT prin Teroare GRUNTA in Primii Ani a Cuceririi SLAVE din Secolele 6 – 7 AD.

  Iar Rusia INCA nutreste Visuri PanSlaviste GRELE.

  Din Pacae si aceasta Chestiune NU se poate solutiona decat prin Discutii, simultan cu Educatie UMANISTA in Rusia, de acelasi Nivel cu aceea Tehnica.

  Prin Educarie Umanista, Poprul RUS ar putea fi extras din Reminescentele TAZRISTE de o Mie de Ani …
  Asigurata de PACE cu Vecinatatile apropiate s-ar putea dedica :

  – Maririi Populatiei
  – TOPIREA Etnica in Primul Rand al Rusilor, Belarusilor si Ucrainienilor Autentici si apoi si a Republicilor dn ASIA Nordica.
  – Alcoolismulu de Masa

 29. CONTINUARE DIN MOTIVE DE SOFT TAIETOR …
  NU se vede un Viitor Politic Zecilor de Statulete, Triburi, afara de Republicle TURCE, care trebuie PAZITE de Mirajul Periculos si pentru ele, si pentru TOATA ASIA, MIRAJ NeBun, visat de Erdogan al New Ottomanie, din Balcani si pana in Marginea Uigura a Chinei.

  Si LOC de Intors pentru Zeci de Maidane care ar duce la Exterminarea lor …
  Ar avea destu de lucru RUSIA, NU i-ar ai trebui PanSlavisme …
  Da’ vaz’ca NeBunia PanSlavista este inca discutata (Safonov).
  POATE este la Deruta sau/si Intimidare. POATE NU !

 30. @Pauliane,
  Ori esti cam Obosit la Cirbomflexer,
  Ori esti DestulDeFoarteDusman Romnanilor.
  Inclin la Prima Varianta … 🙂

  Sa sustii ca TOT POporul Roman este ASACUM il vezi TU, cu Ocarinele-ti Tulbure de URA Psihotica,
  Sa sustii ca Nimeni din Afara NU NE face Nimic RAU este o Idee asa de FALSA si de OLrbete Politic, ca NU mai este Loc decat de … Oboseala Mentala.
  Din ADN sau capatata, de Foame, Lipsa de Studiu suficient, etc. Apartenenta Etnica Dusmanoasa Romanilor …

  Sa NU te superi de Termenul FOAME.
  Exista SI SubNutritie de Satietate, de Pilda te iei dupa TchockoFlenderi Stiintifici, precum Virgil Stroescu, Ala cu Vegetarianusmul o Prostie si o Crima in Masa, simultan … 🙂
  M-ai mai suparat cu Ceva Similar, da’ TE uitasem …

  Vezi Ce pateste Marele ScurS … 🙂
  Si TU poti sa canti „Treceti Btalioane Romane, Carpatii” sau „Trei Culori”, din Bile de Biliard puse in Loc de COAste …:)
  Ala, Marele ScurS se descurca binishor pana acum cu „Gingle Bells, Gingle Bells” …

  Ii pregatesc, impreuna cu un Oltean RAU, Specialist in Acustica Percutiilor, si Simfonia a Noua, de Marele Surd, Bethoveen … 🙂
  Promite …
  Va fi Premiera Mondiala 🙂
  SIMFONIA A NOUA interpretata prin Percutia COAstelor din Bile de Biiard …

 31. Au fost DOUA lovituri de stat succesive. Prima a fost cea intens mediatizata cea anticeausescu . Dar a doua asupra careia lumea este tot mai lamurita si amarata a fost cea capitalista ! Dupa uciderea lui Ceausescu apoi luarea puterii de gruparea prorusa Militaru-Iliescu(PRIMUL PUCH), incepand din a doua parte a lui 1990 si subrezirea treptata a pozitiei lui Gorbaciov lucrurile au luat o intorsatura ciudata puterea impartindu-se si cu Brucan, Petre Roman si alti evrei si aparitia CIA. Acesta a fost cel de-al DOILEA PUCH, cel occidental !

 32. @Securitatea, ” a alungat steaua cu cinci colturi si ne-a adus steaua cu sase colturi. ”

  🤣😂🤣😂🤣😂

  -vezi ca acum securoii au steaua cu 8 coltzuri!!!!!!!!!

 33. @Paulian Ionescu

  -democratic!
  (ar parea ca Nicolae e chiar „fiu al poporului”
  dar de fapt e the fazăr…)
  (dealtfel ne gandim serios daca nu cumva lumpenul e diversionist
  si pomeneste de rau „elitele”….e mai multa „oul si gaina”!)
  (sa-i lasam putzin zilele astea
  sa nu plece cu sarmalutza-n gat de atatea pomeniri)

 34. @Paulian Ionescu
  -erau niste versuri,
  ” Partidul si pionierii si-au dat mana peste Tara! „,
  satanele si vitele!

 35. Pe acest ”(editat) al poporului” l-aș fi ucis cu mâna mea! Ce atâtea judecăți și vrăjeli? Toată lumea a văzut cum și-a batjocorit poporul. Nu puteam și noi să fim o țară normală, ca ceilalți… trebuia să fim cei mai comuniști dintre toți, să fie cizmarul paranoic glorificat. Bine i-au făcut cei care l-au pupat în (editat) cu sârg! Același lucru merită și dulapul (editat)!

 36. Niciun Iliescu , Voican , marele papusar a fost Saul Bruckner (s.brucan) , ailalti au fost doar executanti , n-asa ?
  Nu era el bratul lung a lui Soros care a si venit mintenas in RO , primul extern , oare ca n-avea ce face in iarna aia , pe la el p-acasa ?

 37. Fiecare isi inchipuie ce-i place. In vara lui 1989, la Malta, Romania si Bulgaria au fost lasate de catre Bush in grija URSS. Noroc ca un „patriot” betiv rus a prabusit 2 ani mai tarziu URSS, altfel, traiam si astazi cu Ion Ilici Iliescul. Evident, securitatea este de vina, fie ca a facut prea multe, fie ca n-a facut ceva. Si noi luam pastile de Lithium cu palinca de la Ojdula (n-am gasit alta rima) ! Nici dupa 33 de ani nu v-ati mai saturat sa va mintiti ca prostii ? De ce prosteala asta este doar la romani ? Simplu, doar romanii au usereisti su auristi. A facut si securitatea ceva bun, i-a distriminat si i-a separat in 2 tabere pe prostovani.

 38. @axon:

  (editat) analfabet esti tu. Legionarii nu mai inseamna nimic in politica din ianuarie 1941.

 39. În mandatul a patru preşedinţi nu s-a reuşit o clarificare a ceea ce a fost,şi cine se face vinovat pentru moartea atâtor oameni.Nu s-a vrut.Fără dubii, după atâta timp.

 40. @axon Faptul ca dintre toate comentariile doar mie ti-ai gasit sa-mi raspunzi si doar prin atacuri la persona, ma indoiesc ca stii ce-i aia adhominem, tipic comuniste dovedeste ca am perfecta dreptate in tot ce am scris securistule psihopat si criminal.
  Cum ziceau aviatorii in WW2, cand incasezi flak inseamna ca esti deasupra tintei! Si mai schimba lozincile bai stahanovistule i.e prost harnic, ca te faci de ras. Societatea capitalista rasplateste intreprinzatorul nu munca. E subtila nuanta securistule genocidar!

 41. tu poți citi ce scrii, ca eu am abandonat după asa-zisa vinovatie ”indiscutabilă”. Chiar așa de (editat)ai ajuns?

 42. „În mandatul a patru preşedinţi nu s-a reuşit o clarificare a ceea ce a fost,şi cine se face vinovat pentru moartea atâtor oameni.”

  Vinovatii sunt morti din 22 Dec.1989 si 25 Dec. 1989. Ce fantome mai cautati ?

 43. Vierule, n-ai priceput nimic (cati ani ai?) sau pur si simplu esti un diversionist. Dupa ce l-au inlaturat pe Ceausescu, securistii tradatori au confiscat exclusiv toata puterea ce pana atunci apartinuse stapanului lor. Deoarece tot ei l-au vandut peste tot ca fiind un dictator, securitatea nu a mai putut conduce tara (devenita democrata) ca fiind ea insasi un nou dictator. Ca atare a facut-o pana in ziua de azi prin interpusii ei, umili si disciplinati.Doar asa putem interpreta afirmatia ta cum ca ‘poporul roman a pierdut orice control asupra situatiei sale’.Pentru ca la modwul rteal nu mai exista autoritatea statului in nici un domeniu de activitate. Securitatea care detine (ilegal) puterea din umbra nu are nici un interes ca interpusii bagati de ea in institutiile statului sa devina puternici.

 44. Confuzia care-l domina pe Vieru se multiplica in tartacutzele ceausistilor-anticeausisti-receausestizati!!! Cand habar nu ai care a fost realitatea improvizezi…In 22 dec. 1989 PUCISTII/COMPLOTISTII au DECRETAT, in numele lui Ceausescu care era DEMULT ARESTAT si ASASINAT, „procesul” fiind inregistrat DEMULT pe casetele date pe post in 25 dec., STAREA DE NECESITATE!!!

  STAREA DE NECESITATE fara de care NU SE PUTEA CONSTITUI C-U-R-T-E-A M-A-R-T-I-A-L-A care functioneaza dupa alte reguli!!!

  E monstruoasa incercarea JUSTIFICARII ASASINARII Elenei Ceausescu impreuna cu Ceausescu a carui ASASINARE a fost oricum un
  ACT SAMAVOLNIC dictat de doua „ratiuni”, ELIMINAREA MARTORULUI si GARANTIA DATA NOMENCLATURII ca nu o sa aiba de suferit, ba
  chiar isi va MULTIPLICA PRIVILEGIILE, AVERILE si PUTEREA POLITICA impreuna cu ASASINII!!!

 45. & Probabil că s-ar putea spune și că Nicolae Ceaușescu ”avea de rezolvat” ,cu sârbii ,”ferește-mă doamne de prieteni” , ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.