Când „vor da roade” sancțiunile UE împotriva oligarhilor ruși și moldoveni?

Regimul de sancțiuni împotriva oligarhilor ruși și moldoveni urmează a fi aplicat de Uniunea Europeană în următoarele săptămâni, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan la Radio Moldova.

Potrivit oficialului, persoanele care încearcă să destabilizeze Republica Moldova trebuie să fie sancționate, întrucât reprezintă o amenințare atât pentru țara noastră, cât și pentru Uniunea Europeană.

Acest regim va fi implementat acum, pe o manieră obiectivă, transparentă și sancțiunile vor începe să aibă efectul în următoarea perioadă, în următoarele săptămâni. Mă bucur că pe lângă Statele Unite și Marea Britanie, care au aplicat deja aceste sancțiuni, s-a alăturat Uniunea Europeană și acum a anunțat și Canada că vrea să se alăture. Noi ne dorim, la vecinătatea noastră, o Republică Moldova stabilă, sigură”, a declarat europarlamentarul.

Citește și: UE, primele sancțiuni pentru tentative de destabilizare a Republicii Moldova

Amintim că Uniunea Europeană aplică pentru prima dată un nou regim de sancțiuni pentru destabilizarea Republicii Moldovei. În listă se regăsesc cinci persoane: liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, deputata aceleiași formațiuni, Marina Tauber, omul de afaceri fugar și fostul politician Vlad Plahotniuc, liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, și omul de afaceri rus Igor Ceaika, considerat un apropiat al fostului președinte și lider al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. „Când „vor da roade” sancțiunile UE” ?

  Cand va dispare secoristul din poza !

 2. Pute a criminal….
  Sunt numiți oligarhii ruși și moldoveni.
  Sunt și oligarhi azeri,chinezi și turci care îi ascunde Occidentul dar îi ține de zile bune…
  Ipocrizia la perfect…

 3. In ABC al democratiei asta cu interzicerea partidelor si persecutarea consucatorilor lor se chema ,ori fascism ,ori bolsevism! D voastrea stimate ziarici DD – ca specialista in democracy- care din cele doua doctrine credeti ca partenerii ma maiei vor sa le aplice moldovenilor de peste prut, cu masurile care le preconizeaza? Apropos, de propunerea ma maiei de mai de mult , ca rusii sa poarte semne distinctive pe strada ( in genul evreilor de pe vremea lu Hitler!) ce se mai aude? Despre asta silentio stampa in media de afara si de la noi, dar sa sti ca rusii de acolo nu au uitat!! Si nu numai ei

 4. ADICĂ 57% DIN POPULAȚIA MOLDOVEI TREBUIE UCISĂ (LA FEL CA-N LUGANSK ,DONBAS.. DIN 2014) DA DE CE EUROPU DACĂ IUBEȘTE ATÂTA PE ZELE ȘI MAIA NU-I DUCE LA EA ACASĂ ?

 5. Siegfried : Aurul Rhinului (Hitler). Nici o surpriza ca individul si altii din P.E sunt sosiile oligarhei UrSSula corupte (Pfizer. De care Siegfried nu se-ocupa, desi individa i-a adus pagube de sute de miliarde U.E. fiindca EA le-a adus, NU „oligarhii rusi” care nici macar nu exista!) Oligarhi sunt UrSSula, SIEGFRIED MURESAN si restuld e teapa lor = interese economice personale la vârful unei regiuni (UE), rezolvate prin conivente politice. Ori, la Krelin nu-i un singur om de-afaceri milionar sau miliardar, care sa-si urmereasca propriile interese, în detrimentul statului. Fata de Comisia Europeana si P.E., pline de oligarhi, între care UrSSula si blondu’ Siegfrid. De ce nu s-a sesizat individul de Navalnâi, care profita de functie ca sa jefuiasca Rusia? fiindca TIPUl era un oligarh. De Hodorhovsky, asemenea? (refugiat în Londongrad, de altminteri), sau de raposatul Berezovski? de EL ÎNSUSI, si UrSSula, care-si trafica functia politica-n folos propriu?

 6. Când „vor da roade” sancțiunile UE împotriva oligarhilor ruși și moldoveni??? Cum când? Evident că doar atunci când mărăcinele va face portocale! Atunci când România şi alte state cu supunere multiplă nu vor mai lua banii de la gura celor care i-au muncit ca să plătească haraci mascat prin cumpărarea la preţ de nou a unor vechituri fără valoare. Atunci când cei care s-au cocoţat în frunte bucatelor (sau au fost cocoţaţi acolo de diverşii „parteneri strategici” drept răsplată) vor activa (că tot au reinventat „activiştii” de cea mai tristă amintire) în interesul ţărilor lor. Adică cam la …. paştele cailor, din păcate! 🙁

 7. Să înțelegem că România – care dorește să destabilizeze statul Republica Moldova, afirmând că acesta este un stat artificial care trebuie eventual integrat în România, că moldovenii nu sunt un popor distinct de poporul român și că de fapt cultura și limba moldovenească ar fi niște apendici ai culturii românești – va fi sancționată de UE?!

 8. Stitice-i ECONOMIA REALA DE PIATA ? 😀
  Faptul ca dupa e bateriile PATRIOT au fost ptreemtiv distruse de rusi … ante-prophetit de straniul mishteaux :
  ACTIUNILE PE BURSA a „RAYTHEON”n au cazut brutal 😀 🙁 😀 🙁
  INTREBARE: Cu cat mai platim „PATRIOT”-ele deja comandate daca in razboiul ukran deja li se vad NEAJUNSURILE ? = De ce-am dat baini-nainte ? 😉
  SHALOM!
  IQ=?
  😉

 9. Straniu ar fi fost …si complet ne-aliniat „teoriei formarii preturilor pe piata libera” daca
  actiunile pe BURSA a le prodicatorului de tehnica militara care face „PATRIOT”-ul n-ar fi cazut verificabil =
  = rusi n-au mintit cand pre-anuntat de strashnik-straniul MISHTEUAX au distrus cu hypersonice un fleac de 2.2 miliarde de koko ?
  Nu intreb de unde putea suspect (ore-nainte 😛 ) sti misteriosul mishteaux asta … el stie si orice-ar fi : TRUMP va fi dinnou POTUS doar pentru ca vrea el (un auto-test de mega-IQ !)
  Intreb … acum cand e deja BURSIER-PUBLIC ca: „PATRIOT” nu corespunde laudelor publicitare … ne mai lasa yankeii (care ne iau banii si nu ne dau viza ca mexicanilor 😀 ) din PRETUL LOR …sau ca la rakets taxa pe existenta de dat IMPERIULUI BINELUI 🙁 ?
  MIHSTEAUX e STRANIU !
  AUD ?

 10. Daca trimit F16 sau F35 in Ukraina PROPHETESC dumnezeieste
  ca pretul pe BURSA al actiunilor producatorilor acestor bazaconii modern-perdante
  va cadea … ABISAL ! ???

 11. Cum a fost cand penelepra
  Si tatucu
  Inchideau pe dosare fache
  Pe cei ce i se opuneau?Atunci era ,,democratie”?
  Bai Singfridule
  Ai rezolvat in Romania cu oligarhii si hotii?
  Bai lepra cocotata de securisti
  De cele 45 miliarde de euro imprumtati de tatuca cu gasca si impartite frateste intre ei ai auzit
  Unii spun ca s-a dat la secret acest jaf !
  De cate ori apari declansezi scarba .Unii vomita !
  Esti raspunzator tu si gasca penedelista de situatia dezastroasa din tara
  Spune-i Lulutzei sa se sezizeze .Sunt bani furati din imprumuturi
  Copiii vor plati hotiile si va vor blestema ,blestemati sa fiti hienelor
  Nu va ramane asa.Banii trebue inapoiati in bugetul cu gaura Gaura este data la secret
  Nu va ramane asa ,juram pe icoana Maicii Domnului ca nu va ramane asa !

 12. A fost bine atunci dar tatuca ,,mieu ”a fost Petrov iar mamuca …a fost Udrea Asta de acum este tayucu peneleprelor

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.