Candidat unic PSD-PNL? Ce negociază Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, în legătură cu posibilitatea ca liberalii să susţină un candidat al PSD la alegerile prezidenţiale, că acest lucru nu este posibil pentru că PNL trebuie să aibă propriul său candidat, iar negocierea acestor chestiuni nu este benefică pentru procesul democratic.

Întrebat dacă i se pare de luat în calcul varianta ca PNL să susţină candidatul PSD la prezidenţiale la schimb cu funcţia de premier şi candidatura la Primăria Capitalei, Ciucă a răspuns că nu.

„Nu mi se pare absolut deloc benefic pentru tot ce înseamnă un proces democratic de vot să negociem aceste chestiuni ca şi cum ar fi stabilite aşa de dinainte”, a afirmat Ciucă, la sediul PNL.

El a spus că are mandat din partea Biroului Politic Naţional al PNL pentru a negocia în coaliţie comasarea alegerilor şi orice altceva în afara acestui mandat nu poate fi asumat de conducerea partidului.

„Înainte de a fi discutat de comasare, am mers în Biroul Politic Naţional şi am cerut mandat pentru conducerea partidului să negociem şi am cerut mandat pentru negociere pentru comasare fără niciun fel de altă variantă care să fie asumată de conducerea partidului. Orice altceva în afara acestui mandat nu poate fi asumat de conducerea partidului”, a transmis Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă, în negocierile din coaliţie, PSD va propune PNL susţinerea unui candidat PSD la prezidenţiale, ar fi posibil să ia un mandat din partea BPN pentru această variantă, Ciucă a susţinut că acest lucru nu este posibil.

„Nu este posibil, pentru că PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale. Asta este tot ce poate fi mai sănătos pentru democraţie”, a explicat liderul liberalilor.

Potrivit lui Ciucă, candidaturile separate în alegeri din partea celor două partide ar fi o soluţie bună.

„Cred că este o soluţie foarte bună, pentru că vom vedea fiecare dintre noi care este opţiunea românilor pentru un partid sau altul”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat despre varianta comasării alegerilor parlamentare cu turul al doilea al prezidenţialor, preşedintele PNL a răspuns: „Parlamentarele cu turul al doilea, dacă aceasta poate fi soluţie, de ce nu? Orice poate să diminueze numărul de runde de alegeri”.

Legat de existenţa unor probleme legale în cazul acestei variante, liderul liberal a menţionat: „Noi am analizat şi turul I era cel care se potrivea cel mai bine din punct de vedere legal”.

Liderii coaliţiei de guvernare au o şedinţă luni, de la ora 16,00, pentru a discuta despre organizarea alegerilor în acest an.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. De cănd prostanacu a anunțat că vrea la Cotroceni , Ciolacu sta covrig toata noaptea si nu pune GEoANĂ PE GEoANĂ.

 2. @ tomlin- sa meargă pe Geoana, dar sa meargă desculți. Se știe ca Geoana este alergic la piele de urs și de crocoNIL.
  Parca și vad pancarte cu : PNL se plimba pe autostrada Geoana, autostrada care va lega definitiv tara de NATO, America și UE.

 3. Eu nu am Voie sa Merg la Votare ca nu Stiu cu cine sa Votez Castigator ! Si nu am Voie sa dau drumul la Caldura Iarna ! De Vineri am Oprit Caldura de la Repartitor ! Si am sa dau Drumul la Caldura când voi avea Chef eu sa Plătesc Caldura Iarna !

 4. De cel puțin 6 luni de zile, sunt interesați doar de soarta lor acești bugetari de lux din politica românească! Înțeleg că vor să se salveze de la agatari procuroresti la cate măgarii au făcut, dar nici așa că milogii cerșetori care trag sforile doar noaptea ca hoții! Ei accepta orice compromis doar sa rămână eterni la guvernare! Ghinion, o să ajungeți direct la containerul de gunoi al istoriei României! Ce măciucă își va lua Ciucă și liberalii pe lângă PSD! Vreți voi candidat unic, dar cetățenii din Romania, i-ati întrebat?, ei ce doresc? Sau nu e important ce doresc cetățenii din Romania?

 5. Din nou fierbe democratia in noi. Inainte de al doilea razboi mondial chiar clocotea. Fiecare partid politic avea cete de ciomagari, care cu ocazia alegerilor, si nu numai, fragizeau alegatorii, dar se fragizeau si curatau si intre ei. In felul acesta Romania reusea sa se pastreze curata. Suntem urmasii unor celebri:Trahanache, Catavencu Farfurdi, Agamita Dandanache, Pristanda, Coana Joitica…

 6. A „editat” Ciuca toate aceste „panseuri politice” ?! Hai ca nu cred ! In orice caz, felicitari, FSN 2.0 merge ca uns, sub conducerea noii Securitati si a ambasadelor ! Asa ca, baieti, nu va mai sfiiti ! Deja intilnirile voastre seamana din ce in ce mai mult cu intilnirile celor 40 de hoti ai lui Ali Baba, in pestera !

 7. Auzi ce prostii și ce minciuni de la aceste jeguri politice! Cică comasează contra lui Simion! Bă, ești/sunteți plecați definitiv pe arătură, va trebuie urgent medicamente de la psihiatrie! La fel a făcut și plavanul, totul contra PSD și a primit o palmă veninoasă încât, a invitat la guvernare PSD! Daca se continua cu pro din contra unuia sau altuia, cu dejecții și învinuiri fara logica, fara baza si fara dovezi, o să rămână cu limba scoasă de 5 metri schelălăind ani multi! Cetățeanul își dă seama de tot ce urmăresc acești japite din politica românească și va vota pe cine crede că a fost serios, alaturi de el, nu a mințit și manipulat, s-a ținut de cuvânt, dar, cum toți din politica veche inclusiv usr, sunt în aceeași troaca, vă închipuiți ce rezultat va fi la alegeri. Și după alegeți, corul schelalaitilor marca guvernul ghinion.

 8. Ca între clanurile infracționale care își împart zonele, sau, că între câini, fiecare își însemnează locul urinandu-se, așa și cu clanurile infracționale organizate politic în România, își împart tara cum și cât poate mai mult! Daca nu se înțeleg șefii clanurilor, incepe războiul, în cazul nostru, schelalaiala și plângăceala prin intermediul televiziunilor! Și asta se întâmplă de cel puțin 4 luni de zile, perioada identica cu perioada numirii lui Citu sau Orban ca premier. Cu ce se ocupa guvernul, parlamentul, Plavanul din capul țării și politicienii? Cu exact ce nu interesează cetățenii! Adică, stabilitatea și bunăstarea politicienilor avari și escroci. P.s. adevărul doare când e pus pe tava.

 9. Haideţi domnilor, terminaţi odată cu circul! Anunţaţi pe faţă fuziunea volomusai a PeeeeSeeeeDeeee cu PeeeNeeeeLeeee în PSCSA, adică Partidul Struţo-Cămilo-Slugoi-American! Cine o mai fi destul de t****t să vă aleagă nu ava fi meritat nimic mai bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.