Coaliția o scaldă la Capitală. Geoană pune paie pe foc

Se împarte prada

PSD și PNL continuă să caute un candidat  pentru Primăria Capitalei. Spun că se sondează pentru a-l aduce în față pe cel mai bine clasat. Nu se înțeleg.

Ar mai dura două săptămâni pînă la anunțul oficial.

La prezidențiale stau și mai rău

Geoană  ”a mai făcut sportul ăsta”

”…ironic și neașteptat, este că în anul electoral prezidențial 2024, cu o miză atât de importantă, iar românii știu că este cel mai important scrutin din ultimii 25 de ani, apar tot felul de pseudo-invitații, de genul – ”să vină să ne caute la partid”.

Eu mă uit cu amuzament, ca unul care a mai făcut sportul ăsta.

Eu am fost coleg cu mulți dintre ei și nu mă dezic de cine sunt și de cine am fost. Eu nu zic că nu sunt buni pentru partid sau pentru Guvern. Pot să și continue, nu e nicio problemă și nu avem nicio dispută aici. Dar în poziția de președinte lumea așteaptă un profil, un calibru, un tip de experiență, un tip de soliditate, pe care ei nu-l văd astăzi în aceste partide. De aceea ei încearcă tot felul de combinații politicianiste. Dar românii conștientizează, ca de fiecare dată. Mai ales acum, când alegerea președintelui e o problemă de importanță istorică.

Eu am fost la partid, ce să mai caut la partid? O spun încă o dată – pe toate cifrele, pe toate sondajele, în clipa de față, un candidat independent care poate reprezenta întreaga națiune are o șansă mai mare să câștige prezidențialele decât un candidat de partid”, a declarat Mircea Geoană, la Sinteza Zilei, pe Antena 3-CNN.

Gabriela Firea pare să fie tot mai departe de Primăria Capitalei, în timp ce Sebastian Burduja, anunțat de  prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan,  drept varianta pe care o susțin liberalii ar fi un fake news.

„PNL va căuta o soluție optimă pe care să o propună pentru București. Deocamdată, această soluție este ca președinții tuturor filialelor din țară să își asume candidatura la primărie sau la CJ. Sebastian Burduja este președintele organizației București. Deci, el este candidatul PNL la Primăria București.

Sigur că vom căuta soluții cu PSD, în următoarele săptămâni vom avea cercetări sociologice, vom vedea profilul potrivit pentru a prezenta un proiect pentru București, pentru că aici nu e vorba doar de a-l bate pe Nicușor Dan, ce de un proiect pentru a scoate Bucureștiul din situația critică în care l-a adus Nicușor Dan”, afirmat Rareș Bogdan.

Asta dacă PSD nu  ignoră mesajele critice ale acestuia făcute de-a lungul timpului.  O selecție a celor mai importante poziționări ale acestuia a realizat site-ul inpolitics.

Vă prezentăm câteva.

 

Intrat în scenariu, Burduja a vorbit de maturitate în actul de guvernare.  Comasare s-a făcutn să cumpănească bine și pentru Capitală!

Nu de alta dar,  „bucureștenii nu mai rezistă” cu Nicușor Dan,  peste două treimi dintre aceștia au exprimat nemulțumirea față de actualul primar al Capitalei, arăta Burduja.

Nu există un nume agreat

„Până în acest moment nu avem încă o analiză finalizată. Fiecare dintre noi căutăm să găsim cea mai bună soluţie, astfel încât să avem certitudinea că intrăm în campanie cu un candidat care să câştige alegerile”, a declarat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, înainte de ședința Coaliției.

„Eu cred că o să avem un candidat comun”, a afirmat Marcel Ciolacu, fiind întrebat dacă vor fi candidați separați sau comuni.

Dan Ostahie, în calcule

Nicolae Ciucă a negat că s-ar fi întâlnit duminică pentru a negocia candidatura lui Dan Ostahie, dar la dat de gol deputat PNL Remus Borza.

”…Ciucă s-a întâlnit duminică seara, la etajul 25 al clădirii Ana Tower, cu aranjorul Remus Borza și milionarul Dan Ostahie, pentru a negocia candidatura celui din urmă la Primăria Capitalei. Remus Borza și Dan Ostahie au ajuns înaintea liderului PNL, la Ana Tower, în nordul Capitalei, în jurul orei 19.45. Nicolae Ciucă și-a făcut apariția 30 de minute mai târziu și a urcat la etajul 25, singur, în clădirea care a rămas păzită strașnic la intrare de SPP-iștii din dotarea șefului Senatului”, a scris Gandul.

Nu au pe cine

Situația e încurcată și la prezidențiale. Mircea Geoană spune că tergiversarea anunțării unui candidat arată o lipsă.

Pentru prima dată în ultimii 25 de ani, cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale, partidele parlamentare nu au anunţaţi candidaţii pentru funcţia de preşedinte al ţării, a atras atenția Mircea Geoană.

Nu au un candidat ”de calibru” pentru această funcţie, a spus Geoană.

”Faptul că nu îşi anunţă candidaturile arată că şi dânşii sunt conştienţi că nu au candidaţi suficient de redutabili ca să iasă cu ei în faţă şi de aceea se ascund în spatele acestor combinaţii”, a susţinut  Mircea Geoană, potrivit news.ro.

Românii nu aleg  ”combinaţii de partide”

”Nu spun că nu pot câştiga. Dar spun că, astăzi, o majoritate importantă a românilor de acasă şi din diasporă au o aşteptare diferită decât acest tip de… pare mai degrabă că există o înţelegere între câţiva politicieni şi că, de fapt, ei încearcă să închidă jocul democratic din România. O spun încă o dată: românii îşi vor alege preşedintele, nu combinaţiile de partide sau candidaţi individuali sau colectivi din partea unui conglomerat de partide”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Ridicol de caraghioși.. Clar impostori oportuniști.. N-au nici o treabă cu politica ori cu romania..Ăștia scuipă unde ling și viceversa, dezosați poziția ghiocelului, căci sunt blegi incompetenți pe toata scala de valori.

 2. Vor tot cauta/sonda, pana dupa alegerile locale si dupa aceea, vor ramane foarte surprinsi ca a ramas „Nicky Dezastru” pe post.

 3. Coalitia asta de conjunctura PSD_PNL a fost nasita de securitate. Malai Mare a aprobat-o scrasnind din masele. Ca de obicei romanii inteligenti au vazut din nou ca el este pe locul doi, de fapt mana moarta desi laudacii lui incearca mereu sa-i atribuie o putere pe care nu a avut-o niciodata. Cu cei de afara a fost o sluga indatoritoare. Acum toata lumea asteapta numirea candidatilor impusi de securitate. Pana atunci Ciolacu si Ciuca se prefac ca negociaza.

 4. Geonel uita ca au trecut 20 de ani peste el. Romanii nu voteaza bosho !

 5. Aflăm ceva nou de la domnul Geoană,”românii îşi vor alege preşedintele”.
  Care președinte? Cel care va trece examenul de președinte, evident.
  Deocamdată îl avem stabilit doar pe cel care va pierde într-un eventual tur doi. Și acela este domnul Ciolacu.
  Eu cred că, în funcție de evoluția evenimentelor din Transnistria, vom afla și candidatul câștigător.
  Iar la capitală, nefiind situată în Transylvania, Primăria nu mai este o punte spre președinție, deci, nu mai prezintă interes. Așa că domnul Nicușor Dan poate să stea primar câte mandate dorește dumnealui. Va câștiga mereu prin forfait.

 6. Cea mai toxica alianta pentru romani, intre PSD si PNL. Romanii sunt pusi in situatia de a nu putea alege , de a fi fortati sa aleaga, asta vor sa faca sa forteze . Cred ca PSD si PNL la un loc nu vor strange nici 30 % . Acel 30 % obtinut vor fi de la bugetari si asistati social.

 7. Mincinoșii și ticăloșia,
  A acaparat total Romania!, spunea un bătrân muncitor de la tara într-o piață cat de cât, aprovizionată doar din importuri la preturi uriașe. Sa nu credeți că e aiureala, puțin mai au și explodează în fața prețurilor și produselor doar din import care au copleșit orice piata. Că o scaldă sau nu, sunt mincinoși notorii! Nu știu cum se poate baza familia lor pe ei cu atâtea minciuni permanent scoase pe gura!

 8. Erată: Așa că domnul Nicușor Dan va câștiga mereu prin forfait-ul adversarilor.
  Mulțumesc.

 9. Avem niste partide care se screm si se chinuie sa-si gaseasca niste candidati !! Dupa 34 ani de democratie ! Deciv ori democratia ne prostete ori nu avem democratie pentru ca pe aceasta planeta e un jandarm care distorsioneaza orice democratie instalandu-si marionetele stupide, tradatoare si incompetente pana la prostie.

 10. ‘Uniți’ dar separați vor reuși a se înfrânge, ‘meticuloși’ nevoie mare spre binele lor nu al norodului!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.