Candidatul unic, „varianta cea mai probabilă” la Capitală

Candidatul la Primăria Capitalei va fi stabilit în funcţie de rezultatul sondajelor pe care le realizează PSD şi PNL, dar varianta cea mai probabilă este a unui candidat comun, a declarat, joi, la Piatra-Neamţ, preşedintele liberalilor, Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă în şedinţa coaliţiei de luni va fi discutat subiectul legat de candidatul la Primăria Bucureşti, Nicolae Ciucă a răspuns: „Nu vom discuta acest aspect până în momentul în care nu vom avea rezultatul sondajelor. Fiecare dintre cele două partide a decis să avem nominalizări pentru măsurarea prin sondaj şi în momentul în care vom avea aceste rezultate, vom discuta şi nominalizarea pentru candidatul la Primăria Capitalei. Am convenit ca, în funcţie de încrederea pe care cetăţenii o vor exprima în sondaje, să alegem varianta fie a unui partid, fie a celuilalt sau probabil, pentru a ne asigura victoria la Capitală, să avem un candidat pe care să îl susţinem ambele partide”.

Preşedintele PNL a adăugat că, deocamdată, nu a fost stabilit modul de desemnare a candidatului pentru funcţia de preşedinte al României.

„Asta este o altă poveste la care nu i-am desluşit firul”, a precizat Ciucă, întrebat dacă desemnarea prezidenţiabilului se va face după modelul candidatului la Primăria Capitalei.

Liderul PNL a subliniat că la şedinţa coaliţiei de luni vor fi discutate subiecte care ţin de actul guvernamental.

„Trebuie să ieşim din această fază în care toată atenţia – şi este normal să fie aşa – este îndreptată către modul în care se va desfăşura prima rundă de alegeri şi ulterior calendarul până în decembrie. În acelaşi timp trebuie să ţinem cont că avem o ţară de guvernat. La coaliţie vor fi abordate subiectele care ţin de guvernare”, a declarat preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a participat, joi, la o serie de acţiuni de lansare a candidaţilor pentru funcţiile de primar în municipiile Piatra-Neamţ şi Roman şi de preşedinte al Consiliului Judeţean din partea PNL Neamţ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Un candidat comun da care nu este membru de partid este evidenta .Un candidat comun aduce la vot pe cei nehotariti , aduce la vot pe totii votantii de partid ce nu mai sunt astfel supusi unei presiuni ideologice si tot ceea ce trebuie sa faca cei doi conducatori de partide din alianta este doar sa prezinte cererea de participare masiva la vot .

 2. Evidentă ne e Evidența !
  Pentru toată Planeta Mer🌈 etc.
  Oameni buni, eu vâ tot spun, da’ voi nu vreți să mă credeți:
  La București, Struțo-Cămila PiZeDe-PeDaLeNe va suferi o înfrângere atât de usturătoare incăt va urma MUTAREA DECISIVĂ:
  PiZiDeaua se va lepăda de PeDaLeNei, care vor MUTA tot DECISIV și ei:
  LA TOMBERON, măR🤣g…

 3. Astia doi,Covrigaru si Capraru,acesti Bobu si Postelnicu,joaca doar in filmul SRI,ca in partidele lor nu-i baga nimeni in seama.Nici in ultima zi de depunere a candidaturilor nu vor fi in stare sa se duca cu ceva candidati sa poata sa se duca lumea la vot.

 4. Era in Evul Mediu cate un loc prin care trecea fie regele, fie sambelanul, tot felul de nobili. Im afara regelui, toti nobilii si o incasai cu legume stricatr sau oua clocite de la popor. Azi Ciuca (et Co) ttebuie bulgariti cu aceste negustoase legume si merinde pana fispar definitiv din istoria incapabililor sinistri si demni de hua.

 5. Candidați, că, candidați, vir fi! Cetățenii sunt interesați de dezbateri programe la tv și nu ‘monoloage’ ale proștilor care se cer aleși! Pentru că, tot plătiți televiziunile și presa pentru pupat in c.u.r., nu ar fi mai bune câteva dezbateri între catindati, sa vedem nivelul de prostie al fiecăruia la purtător?! Promit sa merg la vot, nu numai eu și ai mei, destui cetățeni, doar daca exista dezbateri pe programe reale la tv între candidații propuși! Nu dezbateri, pierdut alegeri candidați!

 6. Va fi greu CA CAndidatul unic sa apartina unuia din partide desi PSD are la masuratori de doua ori mai multe procente decat PNL-ul. De aceea Ciuca merge sa peteasca candidati independenti, daca se poate oameni de afaceri de mare succes. Mai nou se vede ca si Coldea devine mare om de afaceri.

 7. psdnl se c-ca pe ei de teama ca vor pierde alegerile. Si ce bine mi-ar parea!

 8. Realizați in ce tara trăim de primaii pot sa sară în altă barca cu 60 de zile înainte de alegeri și fără să-și piardă ciolanul? Daca și Godina se ia de divorțatul Cioroianu de la Biblioteca Națională,înseamnă că, suntem pe drumul cel bun. După dărâmarea statuilor, urmează împușcarea bătrânilor! Și nu are dreptate Putin?

 9. Cel mai bine ar fi să meargă cu un candidat comun pe care bucureștenii să nu-l voteze. Așa, de-ai dracu`, doar ca să le dea un pumn în bot!

 10. Candidat unic este solutia inteligenta pentru alegerile intr-un singur tur. Din acest motiv este urata de toate partidele fara sansa, care nu s-au unit sa poata avea un candidat bine sustinut. Ei preferau sa cheltuim cu primul tur sa le determinat candidatul unic pe care sa-l sustina. Ghinion, metoda aceasta comunista nu se mai practica.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.