Candidatura Ursulei von der Leyen, sub semnul îndoielii

Comisarul european Thierry Breton a pus sub semnul îndoielii amploarea susţinerii de care beneficiază candidatura preşedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen, care a fost desemnată oficial joi de conservatori în cadrul Congresului PPE de la Bucureşti pentru a încerca să obţină un al doilea mandat, relatează AFP.

Această înţepătură a comisarului francez, în plină perioadă de campanie pentru alegerile europene, a determinat vineri executivul UE să reamintească regulile de conduită, un fapt rar, potrivit France Presse.

Ursula von der Leyen a fost desemnată oficial candidată în cadrul congresului de la Bucureşti al Partidului Popular European (PPE), prima forţă politică din Parlamentul European care este favorită şi în alegerile de la 6-9 iunie.

„În pofida calităţilor sale, Ursula von der Leyen pusă în minoritate de propriul său partid. Adevărata întrebare este acum: ‘Este posibil să încredinţăm din nou gestionarea Europei PPE pentru încă 5 ani, respectiv 25 de ani la rând?’ „, a scris Thierry Breton joi seară pe reţeaua X.

„PPE-ul însuşi nu pare să creadă în candidata sa”, a mai postat comisarul francez pentru piaţa internă, provenit din grupul Renew, care s-a aliat frecvent cu PPE în actualul mandat în Parlamentul European.

Ursula von der Leyen a primit voturi favorabile din partea a 400 de delegaţi, 89 s-au pronunţat împotrivă, şi zece voturi au fost invalidate. Numărul total de votanţi în Congresul de la Bucureşti a fost de 499.

Thierry Breton a vorbit despre „minoritate” raportând numărul celor 400 de voturi favorabile la numărul total de 801 delegaţi care dispuneau de anumite drepturi de vot în cadrul Congresului. Însă potrivit PPE, 737 de delegaţi aveau dreptul de a vota pentru alegerea candidatei şi numai 591 erau efectiv înscrişi.

Întrebată vineri despre comentariile lui Thierry Breton, o purtătoare de cuvânt a Comisiei a spus că este vorba despre „o remarcă făcută în nume propriu şi nu în calitatea sa de comisar”.

„Secretarul general (al Comisiei) va trimite un memoriu tuturor comisarilor privind directivele care au fost definite pentru perioada campaniei electorale pe care trebuie să le respecte”, a adăugat purtătoarea de cuvânt Veerle Nuyts în cadrul briefingului de presă cotidian.

„Le cerem comisarilor să dea dovadă de discernământ în aplicarea acestor reguli”, a adăugat ea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

11 Comentarii

 1. BA S-O MAI PUS UNII CU PRESIUNI ASUPRA EI! VAI DOAMNĂ DA MAI REZIȘTI? O SĂ TE APLATIZEZI CU TOTUL! DECÂT ATÂTA PRESIUNE ȘI ÎNDOIALĂ MAI BINE DE MÂNĂ CU MAIA ȘI URMATE DE ALTE AMAZOANE-LA LUPTĂ CU SIBERIENII!

 2. Locul ei este alături de Cițu în boxa acuzaților, pentru contractarea pe bani grei a sute de milioane de vaccinuri pe care nu le-a cerut nimeni. Alta teapa pentru România și tărie UE. Cum poate sa mai voteze cineva un partid care o susține?

 3. Articolul asta mi-a adus aminte de filmul : UN COMISAR ACUZA .
  Faptul ca acuzatiile au fost facute pe reteaua X, aflata in proprietatea noului „capo di tutti capi”, Elon Musk demonstreaza, daca mai era nevoie, ca zilele de glorie ale lui „Mosh Sorosh” au apus. Oamenii astuia incep sa fie ejectati din retea.

 4. V-am zis !
  TRUMP n-o vrea pe asta la sefia UE cand ca fi el pe tronul USA !

  INTREBAREA DE BARAJ „europenilor”:
  – Se simt europenii in stare sa aiba o „presedinta” a UE
  pe care TRUMP o uraste ? O va ura 4 ani ?
  RE-INTREB: – V-a fi propice economic si militar UE s-o aiba pe „asta” la sefie , chiar papusa-n-geam doar
  daca TRUMP chiar n-o vrea !

  😐

  IQ>145 (mishteaux chiar e un PROPHET REAL ! Rusi vor ocupa si integra Rusiei 😐 ODESSA vi s-a pre-zis inca de pe vremea cand nu credeati ca „PUTIN va pierde LOCAL pentru a castiga GLOBAL”)

  Re-amintiti-va ceva (cel ce-o inlocuieste pe NULAND e … nu intamplator SPECIALIST in CHINA ! 🙁 🙂 )

  La 2-oua saptamani dupa CAPITULAREA URKANIEI …incepe TAIWAN-ul ! 🙁 (chiar stiu ce ante-spun !) 🙁

 5. Thierry Breton a dat dovada de discernamânt, leahta dictatoriala din jurul UrSSulei nu da.

 6. Nici in Merkel nu aveau încredere, dar au inghitit-o suportând mizeriile care au dus la ceea ce se întâmplă în europa. La fel și cu mafalda asta.

 7. „Conservatori” ai dominației economice a Chinei și „populari” printre eliți, rahatul ăsta politic nenorocit cu călăreața asta-n moț poate fi ales doar în contra voinței electoratului sătul de cabala asta construită pentru a le distruge civilizația definitiv.Sper să apuc vremea când vor fi scoși în șuturi din văgăuni, dar până acolo mai e un război civil lung și mizerabil.Corporația și politica sunt două blesteme fundamentale ale rasei actuale iar mariajul lor, cauza primă a prăbușirii civilizației la nivelul prostiei îngâmfate a pseudoelitelor exclusiv financiare.Puterea,pentru ele, nu este un vehicul spre viitor ci tinicheaua supremă a cimpanzeului șef cu mitralieră.În coșmarele voastre atomice, să vă amintiți de asta.

 8. Prin, ricoseu, Sapca Nu ajuta la mult doritul/ nou infiintatul Comisar Pentru Aparare!🤨
  …Si Vila, pentru cine se renoveaza?…
  Nasol!
  Marunte nedumeriri.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.