Căpitanul naţionalei, Nicolae Stanciu. ”Sunt mândru”

Căpitanul naţionalei de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a afirmat, marţi, la finalul partidei cu Olanda, pierdută cu scorul de 0-3, că este mândru de toţi colegii săi pentru prestaţia de la EURO 2024.

„E greu, toată lumea îşi dorea să ajungem mai departe, să ne continuăm drumul, să ajungem în sferturi. Multe nu cred că ar fi de zis, cred că am început bine primele 15-20 de minute, după care a picat acel gol şi în mare ei au controlat jocul. Iar ultimele două goluri au venit aşa… era normal să lăsăm acele spaţii, trebuia să facem tot ce depinde de noi, nu mai conta dacă era 2-0 sau 3-0. Olanda e o echipă puternică, cu jucători buni, chiar dacă nu au început foarte bine acest EURO. Dar, în general, echipele de acest gen îşi pot reveni sau în fazele eliminatorii pot juca mai bine. Sunt mândru de colegii mei, de staff, de toţi oamenii din jurul echipei naţionale. Pentru că ieşim după fiecare meci fără regrete, lăsăm totul acolo pe teren, pentru ca la final să ne putem privi în ochi şi să ne strângem mâinile. Astăzi am strâns mâna adversarilor, pentru că au fost mai buni şi meritau să câştige. Noi ne-am privit în ochi în vestiar, pentru că ştim că la acest EURO fiecare a făcut ceea ce a deprins de el pentru a ajuta echipa să aibă rezultate. Cred eu că am făcut o treabă bună, au trecut 24 de ani de când nu am mai ieşit dintr-o grupă la un turneu final”, a spus Stanciu la Pro Arena.

„Sunt mândru de băieţii din vestiar, dar şi de faptul că sunt român. Şi vreau să le mulţumesc tuturor românilor, chiar sunt numărul unu la ce au putut să facă de când am aterizat în Germania. Jos pălăria pentru ei, pentru cei care au venit în Germania, pentru oamenii care ne-au privit de acasă. Le-am primit mesajele, sper să fie mândri de noi, pentru că jucăm pentru ei. Vrem să-i facem fericiţi şi sper că le-am făcut o vară frumoasă”, a adăugat Stanciu.

El s-a arătat încrezător şi în ceea ce priveşte calificare echipei naţionale la viitoare ediţie a Cupei Mondiale, din 2026.

„Suntem conştienţi că ceea ce va urma va fi şi mai dificil, şi nu mă refer doar la Liga Naţiunilor, ci la anul, la preliminariile pentru Cupa Mondială. Acolo chiar a trecut foarte mult timp de când nu am mai fost şi eu cred că grupul ăsta are tot ce îi trebuie pentru a reuşi să se califice la Mondiale”, a mai spus Stanciu.

Naţionala României a părăsit Campionatul European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a fost învinsă de echipa Olandei cu scorul de 3-0 (1-0), marţi seara, pe Football Arena din Munchen, în optimile de finală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. Cu alte cuvinte, am asistat la un spectacol fotbalistic oferit doar de jucatorii Olandei. Ai României( Stanciu a excelat) au participat din nou la o simulare fotbalistică de 90 minute. O simulare ce i-a umplut de amărăciune pe (tele)spectatorii români. Pt a câta oară, ne-au tradus băieții nostri gonflati mass-mediatic! Dragostea de fotbal o avem de la bunicu’ ori de la tata, nu de la ” casa pariurilor”…!

 2. Uite Turcia, ce a luptat. La astia nu e venit srinsa puna sef la federatie, a fost pebbaza de valori, nu pe turnatorii si mezerii

 3. Fotbalul nu este un concurs de valoare/unitate națională, ci un joc în care pierzi sau câștigi. Prestația galeriei e doar pentru imagine.
  Amatorii joacă de plăcere, dar când e vorba de profesioniști excelent plătiți, a spune că ești mândru de înfrângere sună de-a dreptul stupid.
  Probabil că tot mândria de a pierde încontinuu, dar pe plan politic, economic și social ne face să votăm șefi din ce în ce mai dobitoci.

 4. @ S-a jucat și ,,dreptatea umblă cu capul spart”, așa cum stabilieau pe la TV, în anii anteriori, specialiștii importanți care sunt prin tribune, chiar și Gheorghe Hagi, ?

 5. Asta lauda spectatorii romani dar nu acestia au fost in teren. Burleanu si Iordanescu sunt autorii acestei echipe foarte modeste din istoria Romaniei.

 6. Felicitări echipei naționale a României și antrenorului E. Iordănescu !
  Are dreptate antrenorul olandez Koeman despre partea slăbiciunile din partea stânga a echipei României, lipsa lui Bancu din echipa noastră s-a simțit mai ales ca pe partea stânga a figurat și i. Hagi ce a făcut doar figurație……
  Primul gol a fost gol de portar chiar și la al doilea portarul nostru are o parte de vină uitându-se la minge cum se plimba prin fața lui fără sa intervină !
  De apreciat profesionismul și realismul realizatorului emisiunii ce a transmis meciurile de la acest camp. european , care concluziona ca fotbalul romanesc a decăzut din cauza faptului ca echipele de fotbal de la noi au fost acaparat de patroni care își urmăresc interesele meschine proprii și nu performanta sportiva , nu investesc în juniori și copii , acesti patroni fără sa aibă cunoștințe și pregătire în domeniu fac schimbările de jucători în timpul meciurilor, dictează transferurile de jucători strategia de joc și totul la echipa !!

 7. Parerea mea , parerea unui nespecialist : am vazut jucatorii, dar n-am vazut echipa! Trupa Romaniei ? Un organism viu , lipsit de creier! Echipa Olandei ? Jos palaria , doua clase peste noi! Stie perfect ce are de facut in teren!

 8. Oricum noi am avut un noroc chior că ne’am calificat la turneul ăsta, pentru că nu me-ri-tam !!! Ne’am autodepășit–au fost și momente frumoase ! Pare că ne revenim cumva…

 9. Cand nu suntem in stare o dam pe vrajeala,abureala si propaganda.Fotbalistii de la Nationala au aceleasi apucaturi precum politicienii.

 10. Mandru la ce ?!!! La zero goluri. Daca dadem Olandei macar un gol se putea spune ca echipa a muncit. Au alergat degeaba pe teren, poate pt un maraton dar nu pentru goluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.