Căpitanul Stanciu, supărat pe suporteri 

 A fost o atmosferă de vis marți seară pe stadionul Steaua la primul dintre ultimele două meciuri test ale naționalei României înainte de plecarea la EURO.

 

Entuziasmați de calificarea tricolorilor, mulți suporteri au vrut să îi vadă pe viu și să le ofere prețuirea lor. La stadion, au venit familii întregi, cu prunci îmbracați în tricoul galben al naționalei sau cu fețele pictate în tricolor, semn că performanța oamenilor lui Edi Iordănescu a fost foarte mult apreciată. Adversarul, Bulgaria, pe care e drept că nu îl mai pusesem la podea de 35 de ani, părea unul accesibil. Așa arăta totul înaintea partidei.

Starea de entuziasm și încurajările fanilor s-au topit pe parcursul a 90 de minute de-a dreptul chinuitoare terminate cu un 0-0 care naște un munte de griji înaintea debutului de pe 17 iunie la turneul final.

Locul încurajărilor a fost luat de fluierături și huiduieli, iar căpitanul naționalei, Nicu Stanciu, s-a arătat extrem de supărat, de iritat de reacția fanilor și a avut un discurs acid la adresa lor după meci:

„Ne doream să câștigăm, dar cred că cel mai important e că suntem toți sănătoși. Mai avem două săptămâni și mai avem timp să reglăm anumite lucruri.

Să ne facem griji? De ce? Îmi puneți niște întrebări… S-a ratat un penalty? Și eu am ratat, și Dennis. Ne întrebați de griji…

În 2016, înainte de EURO, am bătut 5-0 pe Georgia și credeați că vom câștiga Europeanul. Am făcut 0-0, nu am luat gol. E clar că mai sunt lucruri de pus la punct, dar de ce să vă faceți griji? Credeți că e ușor? În primul rând, nu credeați că ne calificăm.

Acum a venit lumea… În afară de copii, pe care i-am salutat, restul au început să huiduie și au plecat imediat după ce s-a fluierat finalul. Acum o lună erau toți fericiți că vin la EURO, nu?

Nu știu dacă sunt așteptări prea mari, dar cum a zis și Vali ‘Ăștia suntem, pe ăștia îi aveți’. Noi mergem la EURO și vă garantez că vom da tot ce avem mai bun. A fost un amical, încă nu a început EURO. Vom ajunge acolo și sperăm să fim cea mai bună versiune a noastră.

Cei mai mulți dintre români sunt pretențioși. Credeți că noi vrem să nu câștigăm sau să nu facem un european bun? Se întâmplă, sunt meciuri și meciuri.

Mai sunt destule zile până la primul meci. Un Campionat European e diferit. Sunt meciuri mai închise. Gândiți-vă la meciul de deschidere din 2016. Ce echipă avea Franța? Și a câștigat în minutul 90, fără alte ocazii. Un European e diferit. Nu putem să-l comparăm cu acest meci.

La meciul cu Liechtenstein nu mai nicio așteptare. E logic că vreau să fiu încurajat, dar dacă lumea a huiduit după 0-0 cu Bulgaria… Am auzit și altele mult mai rele, nu mă surprinde nimic. Oricum, tot pentru fani jucăm și pe ei îi vom bucura dacă facem un European bun”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Povești despre prostime… Să dai banii pe bilete, pe tricouri și alte porcării și să vii la stadion să susții niște nimicuri împiedicate, niște maneliști tatuați pe care i-a calificat UEFA și prostia adversarilor! Poți să compari turneul final din 1984, cu opt echipe, la care România s-a calificat câștigând o grupă cu Italia, Cehoslovacia, Suedia și Cipru, cu circoteca ieftină de acuum la care participă jumătate de Europă?! Omenirea nu progresează deloc. Gloata rămâne gloată, prostul rămâne prost.

  2. O echipa terminata de fotbal ,o federarie de fotbal corupta ,un guvern de cocalari si hoti impostori si pe stadion un public fara educatie ,drogati si alcoolisti SLAVA RO

  3. Cu un titlu sigur ne intoarcem din Jarmania : „Cea mai tatuata nationala din Europa” ! Pe plan mondial nu sint asa de sigur, s-ar putea sa ne intreaca „All Blacks” …

  4. Când te uiți la naționala de cocalari a Rrumânistanului te întrebi dacă tricolorii ştiu mai multe cuvinte decât cele din tatuaje…

  5. Un prieten spunea ca tatuaje isi fac doar marinarii, nebunii si puscariasii. Bineinteles, i-a omis pe fotbalisti (ps : pentru mine unul insa, culmea jegoseniei si a abjectiei o reprezinta femeile tatuate)

  6. „…Am auzit și altele mult mai rele, nu mă surprinde nimic”…
    Bă, Nicule, la tine-‘n sat, la Cricău pe hát, nu te huiduia nime’!
    Numa’ la Bukale vezi așe ceva…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.