Capturarea lui Cherecheș. Poliția: „Ar fi opus o oarecare rezistență”

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a dat detalii, într-o intervenție pentru B1 TV, despre prinderea lui Cătălin Cherecheș în orașul german Augsburg, după ce a fost dat în urmărire.

„Capturarea acestuia a durat numai patru zile. Poliția Română a oferit informații esențiale partenerilor externi. Am beneficiat și de sprijinul partenerilor interni. În exterior am colaborat cu autoritățile din Germania, din Austria, din Ungaria dar și din Italia iar aseară urmăritul internațional a fost depistat în Germania. Acesta a fost reținut de polițiștii de acolo și urmează a se derula procedura specifică în astfel de situații pentru predarea sa către România în vederea executării pedepsei.

Am avut o colaborare excelentă cu partenerii străini care ne-au sprijinit în localizarea și reținerea  acestuia. Această localizare a fost efectuată de către partenerii externi pe baza informațiilor oferite de colegii din Poliția Română. Această colaborare s-a concretizat în prinderea în timp record acestuia”, a spus Drăgan.

Acesta a confirmat că Cherecheș a opus rezistență: „Partenerii externi au transmis faptul că ar fi opus o oarecare rezistență la momentul imobilizării. Toate activitățile procedurale au fost desfășurate înc adru legal atât de Poliția Română și de Partenerii interni cât și de partenerii externi. A fost o capturare în timp record numai patru zile de la pronunțarea sentinței rămasă definitivă. Poliția Română pe baza informațiilor obținute și transmise partenerilor externi a reușit să îl localizeze pe acesta. Acesta a fost încătușat conform cadrului legal”.

În fotografia distribuită pe rețelele sociale, Cherecheș apare cu răni pe față.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

22 de Comentarii

 1. Am impresia ca nea Chiriches asta a fost lasat sa fuga din tara ,una la mana sa vada organili unde ajunge si cine il ajuta si a doua la mana sa i mai bage niste ani din pix ,parca 3 ani in plus pentru cei care incearca sa fuga de pedeapsa.Deci boierul la cei cinci anisori dati inainte mai are trei ani cu dedicatie ,adica o sa stea la ,,pescarie,,opt anisori purtand chiloti de tabla.

 2. Vai, ce mare victorie!! Ba, din prinderea lui Chereches Romania nu castiga nimic, dar din manariile de la Vama, ar putea, indrepta bugetul..

 3. @ Cine a angajat și instruit așa specimene în poliție, cu așa comportamente violente cu aleși locali, ? Cică s-au jmecherit unii să bage și să instruiască ”cocoșei violenți” la poliție , ? L-au fotografiat și fardat, ? Nistorescu cică rolul poliției ar fi să sperie, sperietori cu proști la ”români educați”, ”l-au înjugat”, în Germania, pe ”alesul de la Baia Mare” , ?

 4. Trebuiau sa-l prinda, daca isi faceau treaba, cand a trecut pentru prima data frontiera cu sacosa de bani. Atit el cat si „prea-cinstita” de ma-sa!!!!! Sa vi acum sa te lauzi ce buni ati fost, sa te lauzi cu ce a facut politia germana cand tu l-ai lasat sa treaca de nu stiu cate ori cu sacosele de bani furati, cand il lasi sa treaca cu pasaport fals, e prea de tot! Sa va fie rusine puturosilor cu ochii pe spaga!

 5. CCR susține pensiile speciale!
  Sa ii dați și lui pensie speciala!

 6. As vrea sa vad ca si procurorii si judecatorii care taraganeaza procesele pana la depasirea termenelor de prescriere vor fi tratati la fel ! Adica arestati si la inchisoare cu ei in locul celor scapati prin prescrierea faptelor .

 7. & Cotidianul
  ,,Ascunzătoarea cu bani a lui Cătălin Cherecheș” , ?

 8. Politia din Romania e sub orice critica de când e in slujba politicului! Iar s-au băgat în cacato poliția cu acest individ, mă refer strict la împiedicarea de a părăsi țara, restul curge de la sine.

 9. ‘Dacă este adevărat’, prostie cât cuprinde, sim nou în telefon vechi, l-au prins după IMEI.

 10. Cum va fi gandit derbedeul ca va scapa, nu stiu. Nici macar n-a fost constient ca o viata de haituit il va desfiinta……[Rumburak]

 11. curat George Floyd redivivus; macar nemtii,barbati adevarati,l-au fragezit pe escroc

 12. & Din fostul tradițional ,când celor care își întemeiau o familie li se ierta, nu mai este printre izvoarele dreptului actual, ?

 13. S-a dus in Nemtzia ca sa-l dea in Primire ! Trebuia sa se duca in Corea ! Ca aia nu-i mai dedea voie sa treacă Granitza !

 14. Un golan ajuns primar si-a permis sa sara la bataie la politia germana. Ha ha ha ha ha…

 15. Care este misterul pt. care atit de rapid a fost localizat si retinut Chereches ,iar ceilalti foarte multi care la fel au fugit din Romania ca sa nu faca puscarie,stau bine mersii in libertate ,multi din ei ,chiar in tarile Europei.

 16. Aha! Deci, în Germania dacă opui oarecare rezistenţă, imediat aplică ăia regulamentu’ dar la noi nu se poate aşa ceva deoarece sunt ştirbite drepturile urmăritului!

 17. Paulian Ionescu De unde naiba iti vin asemenea ganduri ? Tot cu prostia cochetezi, tot cu prostia?

 18. Nemtii s-au comportat cu pedelacul asta basist (a ucenicit in PD-ul securist) ca si cu orice osean din Romania care le face probleme acolo. Au confundat cele doua judete.

 19. Trebuie facut ceva. Mai bine de jumate din gangsterii României sunt in strainatate. Mandatul european e sfant si trebuie respectat. Daca nu – nu mai returnam nici noi romani, mafioti in Italia sau nici presa nu stie dar politia deja a returnat terorelu in occident. Ori respecti justitia romana, ori facem o parnaie comuna UE, ori nu iti mai bati joc de Romania si o faci corupta si iti vezi de joculeț la scara ta si iti bagi si Shenganu in gaoz… Jenant si e un lezmajeste asupra sistemului juridic roman de la paznicul de tribunal pana la paznicul de la iesire parnaie.
  Spunea cineva de bratara. Aia e degeaba daca nu supraveghezi si daca nu alarmeaza la rupere de pe brat…
  Jenant si ma simt dezonorat cu ce se intampla in Anglia, Italia, Franta, Grecia, Cipru… Daca a fost judecat si are mandat euro cum poti suprapune si tu alte judecati de valoare alti bani alt timp pierdut ?…
  Degradant.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.