Carantină împotriva gripei aviare în Portul Constanța

Directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) Constanța, Dan Tivilichi, a anunțat marți, printr-un comunicat de presă, instituirea unor măsuri speciale de biosecuritate în bazinul portuar ca urmare a confirmării celui de al doilea caz de gripă aviară la o pasăre moartă descoperită în zona adiacentă a Terminalului de Pasageri.

‘Confirmarea prezenței virusului gripei aviare la probele prelevate de la păsări găsite în Portul Constanța determină CNAPM să adopte măsuri speciale de siguranță, dispuse de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DSVSA)’, se menționează în comunicat.

Directorul general al Portului Constanța, Dan Tivilichi, susține că dispeceratul central va colecta toate informațiile referitoare la noile suspiciuni de îmbolnăvire, semnalate la păsările sălbatice care habitează în port, pe uscat sau în acvatoriu, și va alerta DSVSA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.