Carla Bruni „penala”

Carla Bruni-Sarkozy, soţia fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy, era audiată joi în calitate de suspect într-un dosar al anchetei tentaculare asupra finanţării libiene a campaniei prezidenţiale a soţului său în 2007.

Cântăreaţă şi fostă top-model, în vârstă de 56 de ani, Carla Bruni-Sarkozy trebuie să dea explicaţii în legătură cu posibilul său rol în schimbarea depoziţiei intermediarului franco-libanez Ziad Takieddine, care, la sfârşitul lui 2020, şi-a retras brusc acuzaţiile la adresa lui Nicolas Sarkozy, după ce fusese principalul său acuzator în dosarul privind fondurile libiene, , transmite AFP, preluată de Agerpres.

Justiţia suspectează că mai multe persoane din anturajului fostului preşedinte (2007-2012) au orchestrat această retractare, în scopul de a modifica cursul investigaţiilor.

Nicolas Sarkozy, care contestă faptele, a fost el însuşi inculpat la începutul lui octombrie în acest dosar, pentru „influenţare de martor” şi „participare la o asociere criminală în vederea comiterii infracţiunii de fraudă organizată’.

Carla Bruni-Sarkozy, care s-a căsătorit cu Nicolas Sarkozy în 2008, a fost audiată drept simplu martor în iunie 2023 în această anchetă, însă unele elemente l-au determinat pe judecătorul însărcinat cu investigaţiile să o considere suspectă.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, magistratul se întreabă în special asupra posibilei „dorinţe de disimulare” de către Carla Bruni-Sarkozy a contactelor cu Michele „Mimi” Marchand, jurnalistă şi patroană de tabloide, inculpată de asemenea în acest dosar.

Potrivit acestei surse, manechinul ar fi şters toate mesajele schimbate cu Marchand în ziua inculpării acesteia din urmă, pe 5 iunie 2021.

Carla Bruni-Sarkozy ar fi ajutat-o apoi pe Michele Marchand şi pe paparazzo Sebastien Valiela să obţină un test PCR la mijlocul lui octombrie 2020 care să le permită să plece în Liban pentru a realiza interviul ce va duce la retractarea lui Takieddine.

Bruni-Sarkozy este aşteptată joi de anchetatori la Oficiul central de luptă împotriva corupţiei, lângă Paris.

În acest dosar, sunt deja 11 protagonişti, între care Bruni-Sarkozy, care sunt suspectaţi că au participat, în momente şi grade diverse, la această operaţiune.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

11 Comentarii

 1. Frumos cuplu ! Tatal hotilor si mama curvelor …

 2. „să obţină un test PCR la mijlocul lui octombrie 2020 ”

  -opaaaaaaaaaa,
  ăstia nu si-au bagat nici papainogu in nas!

  PAPAINOAGE s. f. pl. Două prăjini prevăzute cu cîte un suport pe care se pun picioarele și care sînt folosite pentru a umbla la o înălțime oarecare deasupra …
  (tehnic se foloseau inainte in ginecologie)

 3. „Michele „Mimi” Marchand, jurnalistă şi patroană de tabloide,” sau lansatoarea mediatica inainte de alegerile din 2017 a lui macrou lume buna

 4. Străbunicii Carlei de pe partea tatălui pe linie bărbătească sînt Giuseppe Yosef Tedeschi şi Doralice Levi. Părinții lui Yosef, stră-străbunicii Carlei sînt Isacco Yitzhak Tedeschi şi Colomba Tedeschi.
  Oricine poate ajunge duamna prședinte a Franței. Fetelor, fiți silitoare!

 5. Mama lui Nicolas este fiica lui Aaron Benico Mallah şi Adèle Jeanne Bouvier. Aaron e fiul lui Mordohai [Mordechai] Mallah şi Reyna Magriso.
  Mai căutați și voi! Folosiți geni, ancestry, geneanet sau alte saituri cu genealogia gratuite.

 6. „Carletta,”care in tinerete a avut numai legaturi una si una (Eric Clapton si Mick Jagger, ca sa numesc doar vreo doi dintre „titulari”)
  a ajuns la batranete sa se cupleze cu piticul Sarkozy, care o mai baga si in belele.

 7. Carla se spune ca a luat km de … mai multi decit autostrada Bechtel …

 8. Tribunal…procurori…judecata…avocati…judecatori…???…😂🤣😎…unde ati mai vazut voi asa ceva 👀 ???

 9. @Calin
  la „Bouvier” am dat de Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis…..
  (Lee o veni de la Levi?)

 10. Nicolas are străbuni de pe lîngă Alba-Iulia, Valea lui Mihai. Undeva apare o Zsuzsanna Balassa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.