Carnea de piton, aliment de viitor

Preparatele din carne de piton ar putea deveni într-un viitor apropiat o mâncare ca oricare alta. Inclusiv în România.

Oamenii de știință de la Universitatea Macquarie din Australia au propus creșterea pitonilor pe post de  animale pentru hrana oamenilor pentru a îmbunătăți securitatea alimentară. Potrivit unui studiu publicat în revista Scientific Reports, cultivarea acestui superaliment este o operațiune cu deșeuri reduse.

Cercetătorii au comparat pitonii reticulati (Malayopython reticulatus) și pitonii birmanezi (Python bivittatus) crescuți în ferme comerciale din Thailanda și Vietnam , testând efectele diferitelor diete. S-a descoperit că pitonii convertesc furajele în masă corporală mai eficient decât animalele convenționale, cum ar fi păsările și bovinele.

Carnea de șarpe este cunoscută drept sursă de hrană durabilă, bogată în proteine ​​și săracă în grăsimi saturate și este un aliment consumat pe scară largă în Asia de Sud-Est și China. Un alt avantaj al șerpilor este că au sânge rece. Păsările și mamiferele folosesc aproximativ 90% din energia lor din hrană pentru a menține o temperatură constantă a corpului.

Oamenii de știință au descoperit că hrănirea intensivă a tinerilor șerpi are ca rezultat rate rapide de creștere, fără impact aparent asupra bunăstării reptilelor. Deși pitonii sunt exclusiv carnivore în sălbăticie, ei pot digera soia și alte proteine ​​vegetale. Acest lucru ar putea permite fermelor de șerpi să proceseze eficient cantități mari de deșeuri agricole  producând în același timp relativ puține deșeuri proprii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

20 de Comentarii

 1. Doamnelor si domnilor circul zburator Monty Python a sosit in oras.

 2. cand globalismul vede in maoism solutia „progresului” catre noua lume s a ta ni c a, veti manca ce manaca deviatii lumii, deja: OAMENI, serpi, lacuste, gandaci si viermi si chiar si k_K – burgherii japonezi. nimic din toate acestea nu sunt posibile decat cu voia noastra.

 3. Eu am găsit o rimă mai bună. Carnea de laborator alimentul tuturor.

 4. De aia chinezii şi în general cei din Asia de Sud-Est o au mică: fiindcă mănâncă pitoni.

 5. Inca romanii,slava Domnului,au ce manca. Asta ne-ar mai trebui-pitoni scapati din crescatorii. Sper sa nu aiba vreunul idee asta creata

 6. Mda … probabil ca, la preturile si la foamea asta, in Romania se va minca pina si pitonul de alpinism …

 7. Probabil ca javra blonda de la Bruxelles, Ursula, va adapta gaselnita asta cu pitonul la UE si ne va cere sa mincam niste „pitoni” ceva mai mici, adica rîme …

 8. Aveam si eu unul, in cada din baia de la bloc … Chestia e ca l-a mincat crocodilul din bucatarie, dupa care alearga acuma sa-l manince hipopotamul din living …

 9. Asa ajunge covid holera febra tifoida sars 1 si alte boli asiatice din cauza șobolanilor liliecilor cainilor pisicilor serpilor maimutelor nu tot ce zboara se mănâncă de ex mustele ca pot naste boli fatale.

 10. daca-l creste cu pui de gaina
  hraniti non-stop 40 de zile
  inchisi in hale cu lumina aprinsa,
  cu doctorii si steroizi
  pitonu iese defect!

 11. Carne din DESEURI AGRICOLE:
  – „Acest lucru ar putea permite fermelor de șerpi să proceseze eficient cantități mari de deșeuri agricole ”

  MDA ! Suna a vesti pentru ..SCALVI nu pentru cetateni ai unei DEMOCRATII … oarecare !
  FAIN viitor ni se propagandizeaza mass-mediatic ! 🙁 😛 😀

  Cine va manca insa mancarea BUNA nu deseurile re-proc esate sherpeste ? 😛 Cei 1% cares e prea straniu imbogatesc ? 😛

 12. Daca mananca fan si frunze, im fac si eu o ferma de pitoni.

 13. Pietonii sunt mai ieftini si mai rapid de procesat
  daca ai permis de conducere .. evident !
  Nu toi pot, nu toi au …DREPTUL ! 😐

 14. Alta nebunie lansata de niste nebuni care se intituleaza oameni de stiinta .Si sa presupunem ca ar fi asta o ideie ,dar sa gindit cineva cu ce se hranesc acesti pitoni ? Investitia in hrana lor pana ajung ei sa se faca buni pt. sacrificat este cu mult mai mare de cit carnea lor vinduta pe piata .

 15. DE ce nu poti concepe ca TAMAN ast-i shpilu ? 😀

  „Investitia in hrana lor pana ajung ei sa se faca buni pt. sacrificat este cu mult mai mare de cit carnea lor vinduta pe piata .”

  Trebuie si BANCILE sa mance gura lor … ceva ! Sau tu nu sti cu ce se face … investitii/credite(ipoteci ? 😐

  IQ=?

  [PS: ti se pare ca „investitiile” in EOLIENE au adus altora decat BANCILOR … PROFIT ? 😉 ]

 16. Fătălăii cu idei culinare să facă bine să mănânce ei șerpocu’, că noi nu ne-om spurca oalele cu lighioane.

 17. Am văzut un piton care a înghițit o babă. Șlapii i-a scuipat afară.

 18. Îmi pare rău pentru voi, am citit în premieră știrea pă alt ziar on line, ieri.
  Șî tră’ să vă fac observațîie: acolo mai dzicea că carnea lu’ peetonu’ „are gust dă carne dă pui”!
  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  Prostovanii d’-acol’, cîn’ făcură traducerea șî deteră în tekstu’ în inglișă dă formularea „tastes like chicken” (ye$$presiie comună, vrea să spună că „nu are gust rău”), traduseră MOTAN OT, kă cikă-i ka karnea dîn ka$$erolă.
  https://www.activenews.ro/prima-pagina/Le-am-exportat-britanicilor-cozonaci-de-Pasti-pe-care-scrie-bullshit-31725
  Vin Paștile, pregătiți-vă rețeptele păntru bucătărie……[RromBurak Özçivik]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.