Carte despre familia regală britanică, retrasă. Motivul e uluitor

Familia regală a Marii Britanii este din nou subiect de presă. Asta după ce versiunea olandeză a unei noi cărţi despre familia regală britanică a fost retrasă de la vânzare. Motivul retragerii îl constituie, potrivit unor informaţii de presă, faptul că volumul a dezvăluit accidental cine dintre membrii familiei regale şi-a exprimat îngrijorarea privind culoarea pielii viitorului copil al lui Harry şi Meghan, transmite AFP.

Editura Xander a indicat într-un comunicat de presă că „retrage temporar de la vânzare cartea +Eindstrijd+ de Omid Scobie”.

„A apărut o eroare în traducerea olandeză şi suntem pe punctul de a corecta”, a adăugat editorul.

Volumul a fost publicat marţi în Marea Britanie şi trebuie lansat vineri în limba franceză sub titlul „Fin de rčgne”.

Potrivit presei britanice, ediţia olandeză dă din greşeală numele persoanei care a suscitat acuzaţii de rasism care i-au îndepărtat şi mai mult pe Harry şi Meghan de restul familiei.

În 2021, Meghan, a cărei mamă este culoare şi tatăl alb, a declarat pentru Oprah Winfrey că un membru al familiei regale s-a întrebat cât de închisă va fi pielea viitorului ei copil.

Prinţul Charles, în prezent rege, a negat zvonurile care i-au atribuit această întrebare, iar fiul său prinţul William a dat asigurări că „familia nu este cu adevărat rasistă”.

Harry însuşi a spus că vede întrebarea mai mult ca un semn de prejudecată decât de rasism.

Dar această afacere ar fi avut efectul unei bombe asupra familiei Windsor.

Potrivit Sunday Times, s-a ajuns la un acord care prevede în special ca Harry şi Meghan să nu mai aducă subiectul în discuţie, nici în serialul care le-a fost dedicat de Netflix anul trecut şi nici în autobiografia prinţului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Băiețel”de culoare” pe naiba.Meghan are mofturi wokeșele despre culoarea mă-sii care e mulatra de gradul 5 așa cum sunt și eu și mai toți europenii iar eu sunt șaten deschis, actualmente spre alb, cu ochi albaștri.Adevarul ce că au probleme de caracter iar asta nu se trece cu vederea la nivelul respectiv.Dacă vrei să lingi ce-ai scuipat, te-njura toți,și-o dai pe aia că struguri-s acri ca să te iubească răsuflații ăia de tiktoci transbraineri, doar doar de mai scoți vreun firfirel, că onoarea a zburat demult și nu se mai întoarce.

  2. La fel s-au intrebat fara rea credinta sute de milioane de oameni de pe glob. Au fost cazuri cand s-au nascut gemeni diferiti la culoare, unul alb si altul brunet.

  3. Harry mananca de pe jos, nu-l duce capul, seamna cu ma-sa. Si aia s-a incurcat in ceva care a condus-o la moarte. Intelege toata lumea ca familia regala isi regleaza sangele, dar nici asa.

  4. Vorba aia, ca in banc : la ce a fost in noaptea aia, la petrecerea cu bautura girla si droguri la discretie, cu noua luni inainte ca ala micu’ sa se nasca, sa zica mersi ca nu latra copilul …

  5. Si care era problema? Oamenii normali la cap isi pot pune diverse intrebari legate de cum va fi un nou nascut. O fi fata , o fi baiat o iesi mai alb sau mai negru etc etc. Vorbim despre oameni ca sunt egali indiferent de culoare si nu e nicio rusine sa fii alb, mulatru, negru, asiatic etc si pe urma stam terorizati daca e o discutie normala despre culoarea cuiva. De ce??

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.