Cartea lui Geoană

Nu mai este mult pînă cînd Mircea Geoană își va anunța intenția de a candida la alegerile pentru postul de președinte al României. Poate niște săptămîni, cel mult cîteva luni. Un inventar sumar al prestațiilor sale trimite la concluzia că se pregătește de ceva important. Frecventele sale întîlniri și discursurile din diverse locuri, toate conținînd aluzii la situația din țară și la viitorul ei, trimit la o asemenea hotărîre extrem de probabilă, dacă nu iminentă. Geoană va candida.

De o bună bucată de vreme, Mircea Geoană este într-o „socializare” continuă, iar lansarea cărții sale la Tîrgul de carte Gaudeamus abia ce întărește această ipoteză. Și, totuși, Geoană amînă anunțul și formulează ambiguu despre candidatură. Fie strategia de campanie nu este definită, fie alianțele și susținerile nu sunt bătute în cuie.

Am fost la Tîrgul de carte Gaudeamus de sub cupola Pavilionului Expozițional să-mi cumpăr un exemplar din ”Bătălia pentru viitorul României” (apărută la Editura Litera) și să văd ce fel de lume se strînge în jurul politicianului de la „vîrful NATO”. Eram sigur că evenimentul editorial va avea și conotații care depășesc cu mult cadrul unei asemenea manifestări.

În primul rînd, era de văzut reacția PSD-ului. Iar acolo s-a văzut clar că vîrfurile partidului nu-l înghit și nu-l sprijină. Doar Vasile Dîncu binocla participanții cu același aer de om care se mișcă între tabere și pe la toți și o poate susține pe una sau pe alta și este gata să raporteze detalii despre desfășurare și participanți. Lumea tradițională a PSD-ului a fost „mancă”, adică a lipsit cu desăvîrșire, semn că partidul începe să trăiască sub frica de Ciolacu și că participarea la asemenea evenimente se face cu aprobare. Prezența Ecaterinei Andronescu (ea nemaifiind agreată la vîrful PSD) nu schimbă situația. N-au fost nici oameni din generația veche, nici spilcuiții din generația lui Victor Ponta, semn clar de distanță și de divergențe de proiect.

Partea de „vizibilitate” a evenimentului editorial a fost asigurată de Mircea Lucescu,Țăndărică și Stelian Tănase, starleta Denise Riffai fiind și ea p-acolo. Față de ieșirile mai vechi ale lui Mircea Geoană, asistăm la o importantă schimbare de public. Nici urmă de pensionarii convocați la evenimentele partidului.

Oricum, evenimentul prezentării „Bătăliei pentru România” a bătut toate lansările de carte de la Gaudeamus. Multe camere de luat vederi, multă presă, mulți domni la patru ace (?) și un discurs plăcut de politician versat. Din ce-a spus autorul nu se înțelege nici că va candida, nici că nu, nici că merge cu cine și nici că își propune să răstoarne ce. Mircea Geoană face parte din categoria politicienilor care poate evita un subiect sau o informație chiar de-ar fi să vorbească o săptămînă. Că mai gafează este altvcceva. El are tehnica politicianului și abilitatea diplomatului hîrșit care trec pe lîngă orice informație marcată sau periculoasă.

L-am văzut pe Mircea Geoană în prestațiile sale de la Washington și New York și pe la cîteva alte evenimente internaționale. Mărturisesc că nici un politician român nu mi s-a părut a se mișca atît de abil în comunicarea cu această lume a cancelariilor, a politicii și a relațiilor publice.
Dacă luăm în calcul și subtitlul cărții („Gândurile unui român la vârful NATO”) devine cît se poate de clar că tot discursul autorului se încadrează în conceptul, canoanele și în pătrățica de gîndire strategică impusă de NATO. Și, dacă „gîndurile unui român la vîrful NATO” ne sunt propuse ca referințe, devine de la sine înțeles că autorul nu-și permite oarece critici la Uniunea Europeană. Din păcate, gîndurile lui Mircea Geoană vin într-un moment în care NATO în loc să potențeze impactul unei comunicări o estompează. Evoluția percepției Tratatului în România suferă în ultima vreme. Cu „NATO” pe coperta unei cărți ar fi fost de cîștigat mult mai multe puncte după aderarea României decît acum. Diferența de percepție după primirea țării noastre la Summmit-ul de la Praga tinde să fie din ce în ce mai mare. Și față de NATO, și față de SUA.

Mircea Geoană poate fi mîndru. Poziția sa în Alianță, campania de pînă acum și lansarea acestui volum ne arată că, după înfrîngerea dureroasă în finala cu Traian Băsescu, a reușit să recupereze. A rămas în cărți importante și în aceste zile chiar joacă o carte. Spre deosebire de Victor Ponta, risipit prin televiziuni și pe facebook, enervant de-a dreptul în flecărelile sale aproape zilnice pe la postul prietenului său Sebastian Ghiță (Mincinoșii TV), Mircea Geoană a păstrat o ținută și a recuperat o mare parte din terenul pierdut. Această carte conține un mesaj clar. Mircea Geoană amenință să reintre în joc. În timp ce Victor Ponta n-a mai putut depăși limitele consultanțelor și intermedierilor de milioane de euro, Mircea Geoană a izbutit să recîștige credibilitatea și respectul publicului. Radarul sondajelor îl înregistrează și procentele sale sunt de luat în seamă.

Pe coperta cărții sale Mircea Geoană a pus, pe lîngă pasaje din Isaac Herzog-președintele Israelului, o recomandare de Nadia Comăneci și una de Mihai Morar (!) următoarele fraze: „Paginile acestei cărți sunt rodul unui parcurs de viață care, îndrăznesc să cred, mi-a permis să înțeleg atât politica internațională, cât și pe cea românească din perspective relevante, nu doar pentru mine, ci și pentru toți compatrioții mei. Ele reprezintă sinteza reflecțiilor unui lider politic provenit dintr-o țară în care politica și politicienii reușesc tot mai puțin să le câștige încrederea și respectul cetățenilor. Sunt, în ultimă instanță, viziunea mea asupra unui nou contract social, menit să reconfigureze temeiurile vieții noastre publice”.

Numai că datele contractului și clauzele lipsesc cu desăvîrșire.
Cu ce noutăți ar putea veni Mircea Geoană cîtă vreme România nu se poate abate din două relații prestabilite, NATO și Uniunea Europeană?
”A venit clipa să renaștem.Va fi o luptă grea, pe care însă suntem obligați să o ducem. Cum ar fi spus părinții noștri latini: -Non ducor,duco-„Nu mă las condus, conduc”. România renaște!” afirmă Mircea Geoană în finalul cărții sale.
Om trăi și om vedea!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 24

122 de Comentarii

 1. El ar vrea dar nu se stie daca vrea si Samson. In rest, ramane cum a stabilit Iliescu. Pentru cei care-i papa gogosile, pofta buna!

 2. Oamenii de la 4( patru) ace l-au pus pe Aurescovici Goldberg judecător ONU și nu jegul MAE. Oamenii cu ștaif de 4( patru ace) îl țin pe fosila Manole de la BNR în funcție de 34 de ani! Oamenii la 4(patru) ace îl vor pe Ciolacu sau Ciucă, ambele două variante cretine, idioate, președinte al României! Oamenii la 4( patru) ace conduc Minsterul de Externe, SIE, Serviciile,Televiziunile, Varanul, analiștii politici, analiștii militari! Ochi ager de dl Cornel s-a prins de „fenta”. Și parazitul total de Prostănac, copil de general de securitate, poate fi la o adică slugoi la Davos, Clubul de la Roma! Și Mihaela Dragostea Mea este in cărți pentru subjugarea României! S-a prins dl ziarist de păcăleală! Nu s-a întâlnit hoțul cu prostul la barieră! Mihaela Dragostea mea? Alt slugoi, alt vânzător de țară! Nimic nou! Totul e vechi, mucegait, stricat, împuțit! Nimic nu miroase a fraged, nou, pur, curat!

 3. Parazitul total, TO-TAL, copil de General de Securitate cu zero secunde în câmpu’ Muncii, de la Ambasador în USA, Șef Senat, Șef partid cancerigen psd, vrea președinția României! Nimic mai simplu, nimic mai simplu! Pupi puala popii oamenii la 4( patru) ace și din peatra seacă ești președinte!

 4. Tică, minte prinsă în patru ace.. Goană, ciolacu si george Bilion,… Dar Kovesi jnde este?
  Apropo, Geoană e prietdn cu Dan Șucu de la rapid, șeful oamenilir de afaceri djn România. O galerie de fotbal votantă Mirces Geoană.

 5. & Nistorescu zise că a fost ”neglijat”, fiind invitată ,,starleta”, ? Fiind și posesor de ,,platformă politică”, publicată, Nistorescu zise că, ,,a fost să vadă”, ? Geoană probabil că ”mizează” pe ”susținere americană și NATO” , pe lucire de la Lucescu și control de la Rifai , ?

 6. & Nu se poate zice dacă lu’ Geoană i-ar fi favorabil să fie și ”țăndăros”, deși mai amintea că-i sare, când era ,,lider psd-ist”, ?

 7. & Alte observații,
  deci, ,,ca o carte deschisă”, domnul Geoană ,,s-a întovărășit” cu Lucescu, Țăndărică și Rifai, ,,ca să se explice”, ceea ce relatează domnu’ Nistorescu, ,,neinvitat”, însă prezent ,,din interes” , ?
  – exprimări citate de la Nistorescu și Geoană, ?

 8. Mircica va folosi sintagma cunoscuta si recunoscuta „ORDINELE SE EXECUTA, NU SE DISCUTA”. Cine este/sunt cel/cei care da/dau ordinele stie si Mircia, stie si lumea. Caci, in NATO se poate intra si pe coate/genunchi, dar nu se iese decat cu picioarele inainte.

 9. constat ca am mieu comentariu a fost ezclus…nu I problema…daaa io revin doar cu un citat AL INTELEPTULUI..unul din ulti,ii politicieni romani….citez…”prostanacu” si adaug fara speranta…asta ar mai lipsi ..prostanacu presedinte ..si sta dupa un veritabil….da ..prost

 10. „obtimistii si rau voitorii vor spune; pai daca l am suportat pa bashescu .pa sasu…ot..ce ar mai insemna si jioana..pai n ar insemna nimic..asa cum nishikioanoi un nimic..

 11. & Lucinschi, Voronin, Timofti, Dodon, cum relatează istoricii au mai fost așa spețe, ?

 12. D-le ziarist, i-am văzut pe cei la 4( patru) ace, îmbrăcați în negru, sobri, decenți, la o înmormântare la un membru mărunt! A murit mortu’ cu speranțe! Cu speranțe a rămas! Sunt dați Dracu’, nu au mamă, nu au tată. Mihaela Dragostea Mea de la ei ia lumină! Ei este pentru prostănac calea, adevărul și viața. Să ce cu prostănacul, să ce? Iar abureala de 10 ani? Iar un hoit viu la Cotroceni? Să ce? Ferma Animalelor a lui George Orwell din 1958, noi fiind în 2023? Trist este că suntem ca țară, luați de idioți irecuperabila, de către „Elite”. Suntem limacsi în ochii lor! Oare nu pe bună dreptate?

 13. Bivolul african de la Cotroceni a ridicat la rang de Generali, 6( șase) Colonei de la STS! Talpa țării alege președintele sau Tabletele de la STS? Numai idioții mai cred in „votul liber”, liber exprimat. Bivolul African de la Cotroceni e dat Dracu’ . A prins iute, iute, iute, obiceiurile iobagilor care slugareau la Grofii unguri!

 14. Mister ‘nici noi nu mai știm cățî suntem’ este mai degrabă în zona ‘rezerviștilor’ iar cumnatul Costea îi atărnă ca o piatra de găt, este mult prea devreme să știm nominalizarea de la ‘înalta Poartă’, abia după stabilirea candidaților care vor intra in lupta electorală se vor putea face pariurile. In topic : cu căti mai mulți ‘candindați’ cu atât mai mare ‘democrația’.

 15. „Om trai si om vedea” ce,dle Nistorescu?! Se face caz ca Geoana a evoluat intelectual in functia platita gras de statul roman,functie care i-a fost data de americani ca recompensa pentru tradarea de tara facuta de generalul de securitate geoana al batrin.Tradatorii de tara au ajuns sa fie apreciati,iar Romania a dat tonul acestui trend.Tot in Romania tradatorii de tara sunt in competitie pentru ocuparea functiei supreme,lucru nemaintiltit si de neinchipuit intr-o tara.Ceva asemanator s-a intimplat tot la noi,(unde in alta parte?)pe timpul fanariotilor deci e traditie.Cartea lui Geoana l-a lasat paf si pe Ion Cristoiu,care nici macar nu-si simuleaza speranta ca prostanacul va ajunge presedinte.Cristoiu o face pe bani.Cartea nu e scrisa de geoana,el doar a platit.Astea ultimile doua concluzii sunt produsul mintii mele.

 16. As vrea sa stim ca Mircea Geoana sa ne spuna daca pe vremea cand era ambasadorul Romaniei la Washington , iubitul si preacinstitul sau cumnat Mircea Ionut Costea avea vreun cont in SUA in care primea spagile pe vremea cand era presedintele Comitetului Interministerial de Credite de la EXIMBANK !
  Ii multumim anticipat !

 17. Si daca il pun guvernator pe prostanac peste colonie, americanii si tabletele seteseului, mai e nevoie sa venim si noi la vot, nene nistorescu? Apropos, ce se mai aude cu platforma cetateneasca, in care tot romanul sa hotarasca pt tara? S-a dat …la loc comanda, de v-a venit , dintr-o data simpatic chelosul? PS Si totusi, oare nu se supara doctorita noastra -4% , de aceasta alegere a sefilor ei de peste balta? Sau pe prostanac l-au scos doar ca…iepure ,la carnavalul alegerilor din 24, ca la petrov, ca sa iasa- IN FINAL- doctorita noastra multiubita de #babuini, secu si ambasade?

 18. … parca, daca nu ma inseala memoria, un alt citat celebru din acest Everest al gindirii si politicii romanesti (hai sa zicem, totusi …) … La care as adauga, daca mi se permite : „… si la citi stapini slugarim !”

 19. VITORUL ROMANIEI!?😟Pana nu dispare ultimul marxist/neocomunist din Romania ,distrugatorii acestei tari nu voi vota .Sa TRAIASCA vesnic cu Hotiile,GENOCIDUL, haosul si miliardele lor,durate Asa e viata unii au soarta buna,au tot ce vor, altii mor bolnavi si regulati in dos,farà ajutor.Nu ma intereseaza naparcile veninoase!Sant PENIBILI ,Ridicoli,demni de Dispret etern.

 20. Aripa „Dumbrava Minunata” a securitatii cu traditie ceausista il sustine pe Prostanac.

 21. & Nea Nistorescu o să meargă în campania electorală cu un candidat propriu, că are platformă politică, fiind probabil în ”tatonări”, dacă nu candidează , ?

 22. De la postarea 13:23 în jos, toate, toate postările fff bune! Vă dau 10 cu +++. Am râs cu lacrimi! Nici noi nu mai știm câți suntem, leșin de râs! Umorul „presupune” Inteligență. Aurescu Goldberg discurs ziua în amiaza mare în anul 2015 la TVR1 ( Vedeți pe net și faceți Icter mecanic), jurand supusenie la B’nai B’rith ca Narcotraficantii la Pablo Escobar! Dacă aia nu e vânzare de țară, ce e? Vedeți ce a zis Goldberg Aurescu Bogdan în 2015, e pe net! Rezultatul? Etern ministru de externe și judecător la ONU! România condusă de români? Gluma Planetei! Glumă bună! Suntem veceul Europei Occidentale Civilizate! Suntem sclavi, sclaveti la cei cu Sortulet și Echer! Numai un cretin nu vede astea, numai un cretin…

 23. D-le Nistorescu, dvs vorace devorator de carte românească, l-ati văzut la Romexpo pe dl Turcescu, finul dvs? Mai este Colonel, el aptsolvent de veceul Scoala Superioară de Jurnalism? Cum „devii” Colonel? Nu ai nevoie de Academia Militară de la Maior in sus? Sau Sfânta Carte e optțională în Armată? Nu e caz de Tribunalul Militar București? Fals, Uz de Fals, uzurpare de calități oficiale? Colonel este un prăpădit cu Particulară? Suntem în Honolulu dle Ziarist? Întreb, nu dau cu paru’…

 24. muncitorul Vanghelie era prezent la lansarea la apa sambetii a cartii?

 25. Editat Geoană Tradătorul.Ori ajunge ori nu președinte tot un securist de România rămâne .Să- l voteze cine l- o votat pe Stalin și pe Ceaușescu!

 26. Domnule Nistorescu, cum puteți lua în serios. acest personaj. Grija lui cea mare este că poporul român va dispărea în 100ani😆Cînd l-am auzit am rămas interzis.Pe el nu-l interesează sănătatea,educația,economia,corupția.El se teme de emigranții din Asia. Incredibil.Acest om vrea sa fie președinte.Doamne ferește și păzește.

 27. Sint foarte curios acum sa ma conving daca intradevar vina aruncata mereu pe bietul popor roman atunci cind in loc sa cistige cei votati de popor,ies mereu toate scursorile pe care poporul roman nu le doreste.Gioana nu este apreciat de marea majoritate a romanilor ,atit pt. ce a facut el in parcursul activitatii lui politice ,cit si datorita familiei lui .Daca asta va cistiga la alegeri ,atunci este cit se poate de clar ca nu poporul roman nu are nici-o vina si nici-o putere si sint numiti si alesi de sobolanii occidentali.De fapt alegerea tov. Goldman Aurescu intr-o asemenea functie inalta ,ne dovedeste clar ca a fost ales si numit de mafia occidentului.

 28. Facandu-i un partiduletz astuia, tuasu Vanghelie a aptsolvit vreun Curs de Inalte Studii Penitenciare ? Nu prea. Intelegeti de catre cine-i sprijinit asta prin reprezentantii: Mircea Lucescu,Țăndărică, Stelian Tănase, Denise Riffai. Toata lumea este pe cate un tabel, doar tu pe Editat !

 29. Ce fel de moștenire poartă Poșta Română în cei 161 de ani de existență? „O istorie bogată, un partener al statului, dar și rolul pe care l-a jucat în perioada comunistă, când a fost folosită de stat ca o modalitate de cenzură. „Încercăm să le dăm înapoi românilor ce le-am luat în zeci de ani” Onoranta idee.
  Poșta Română scoate o colecție de cărți poștale cu 100 de dizidenți anticomuniști. „Încercăm acum să le dăm înapoi românilor ce le-am luat în zeci de ani”

  Din pacate, prea putin cunoscuti. 100 de curajosi!

 30. Domnule Nistorescu de data asta te-ai intrecut pe sine felicitari pentru acest articol. Sa recunoastem ca Mircea Geoana face parte din elita oamenilor de stat din Occident sau e departe de mojicul covrigar Ciolacu.
  Daca nu va fi les presedintele Romaniei tra asta se va infunda in mizeie

 31. Dragă domnule Paulian sunteți brici de isteț! Vede tot poporu’. Cei cu Sortulet și Echer lasă urme ca melcul în România! De ce pui un analfabet total, ministru MAE și judecător la ONU? Ce are coada vacii cu stampila primăriei? România nici Plasa de Buzău nu mai face, o importa de la Ruse, d’apoi să livreze un geniu juridic la ONU. Deci? Aurescovici Goldman „pus”, numit de „Elite” la ONU, nu pus de diplomația românească! Aveți gust amar în gură dle Ionescu? Cine îl păpușeaza pe Goldman la ONU, papuseaza România, Planeta! Pluripartitism in România? Râsete Homerice! Poporul alege? Iar Râsete Homerice! Aleșii asculta de popor nu de Davos? Râsete neomenesti! Vedeți cine l-a pus jude pe Aurescovici Goldman ,jude la ONU și mai vorbim!

 32. Răposatul Lorin Fortuna spunea că pământul Pământ adică Terra, este teatrul unui război dintre extratereștri! Aia buni este Gorileeni, ăia răi este Șerpilieni, Reptilieni, Balaurilieni! Asta din poză, cel din stânga este reptilian? Este Ovipar? Se înmulțește prin ouă? Are cuib săpat în Pământ, supt vila din Primăverii? Naparleste primăvara? Nu îmi inspira încredere, numai silă, scârbă, plictiseala! Cântă la altă masă bă slugoi la Departamentul de Stat! Editat la Muncă în Uzină! Nu ai fost acolo 3 secunde! Editat

 33. Și totuși deși mai apropiat de vârstă de Mircea Geoană decât de Victor Ponta, zic că Victor Ponta prin rezultate, creștere economică, împrumuturi puține, plată arierate, creșteri de pensii, salarii și alocații copii s-a descurcat bine ca prim ministru după perioada neagră Boc-Marko-Băsescu, cu toate concesiile uneori umilitoare pe care le-a facut din nevoia conviețuirii cu ticăloșiile de președinte ale lui T. Băsescu. Ca atare Victor Ponta ar fi mai bun decât Domnul Mircea Geoană. Domnul Geoană a fost ambasador în USA la prima președinție Busch când cu primirea în NATO , ceea ce a fost o performanță Ion Iliescu-Adrian Năstase și și Geoană. Dar ca președinte după ambasador în USA și vice la NATO la caracterul politicienilor români înseamnă aservire totală și necondiționată Occidentului hapsân și rău.

 34. Intenția acestui personaj fără nicio substanță de a candida la orice funcție în stat este, cu adevărat, o AMENINTARE. A maimutarit toată viata reflexele altora și le vinde acum ca „politica inalta”! Sa fim serioși și sa ne vedem de drum. Nu e cazul sa avem dubii unde nu sunt decât certitudini. Nu de Acest Păcălici are nevoie România la aceasta ora, ci de adevărați oameni de stat, dedicați tarii, nu altora, în primul rand.

 35. Prostănacul, care a lansat cu ochii în soare o ţară întreagă. A fost recuperat de americani şi acum ni-l vârâ pe gât. Ce legătură are această slugă trădătoare cu România, numai că vorbeşte frumos. Dar de gândit cum gândeşte? A apăra în vreo ocazie România împotriva agresiunilor străine de tot felul, a militat pentru interesele lui? El apără doar interesele americane.

 36. Scoate capul de sub pernă si păstrează pe iohanis prezidente.

 37. ,Nu dati tara pe mana unui PROSTANAC ,slugoi amerloc si tradator al intereselor romanilor ,prin cererea de trupe de ocupatie !,

  ..L-am văzut pe Mircea Geoană în prestațiile sale de la Washington și New York și pe la cîteva alte evenimente internaționale. Mărturisesc că nici un politician român nu mi s-a părut a se mișca atît de abil în comunicarea cu această lume a cancelariilor, a politicii și a relațiilor publice.,,

  pai,asa-si promoveaza amerlocii slugile cele mai obediente ! pe ciuca nu l-au decorat ?!

 38. Naivul dl Cornel Nistorescu a fost „driblat” copios de vulpoiul, copchilul de băiat de general de Securitate, Mihaela Dragostea Mea! D-le Ziarist, nu cu vorbe dulci ținem România în viață ci cu sudoare, sânge în palme bătătorite de muncă! Și Al Bundy criminalul în serie, era frumos și avocat! Îngerul Morții de la Auschwitz era doctor! Goebbels era intelectual, Che Guevara era medic! Vă uitați în gura, bolta platina, al unuia care o viață întreagă a simulat munca? Și eu latru frumos dar cine pune pâinea pe masă la familie? V-a făcut în foi de vița vulpoiul uns cu toate alifiile! Altfel nu ajungea unde a ajuns! Vă uitați în gura lui sau pe cartea lui de muncă? Filoxera pe vița de vie, gândac de Colorado! D-le Nistorescu! Prin muncă dezvolți o țară nu prin lătrat! Ați înțeles? Muncă nu lătrat!

 39. -Cuvantul ‘prostanac’ are o multime de sinonime. Intrebarea e…Dl. presedinte Iliescu o fi fost intrebat, in privat, la care din sinonime s-a referit(ar fi interesant)?
  -Daca a dormit linistit, atatia ani, pana a returnat organului de cercetare penala ceasurile primite in cutiute-fara numar-de la un primar numit si Vanghelion?!?
  -Si sa fie intrebat ‘ca specialist ce inca este in functie’ daca e adevarat ce a zis mai zilele trecute un meletar-frantzus ca nu sunt sosele si nici poduri pentru deplasarea tancurilor si blindatelor grele-grele comandate recent de Romania?

 40. Cea mai cumplită luptă este luptă pentru supraviețuire, luptă pentru mâncare, oxigen, casă, așternut! Restul sunt secundare! Dacă lupta se duce prin intermediul buzelor, nu prin topor în cap, sula în coaste(?), otravă în mâncare, faci ceva în acest sens! Așa
  a fost pacalit dl Nistorescu de Prostanac! A venit cu lecțiile nefăcute. Excelezi singur în fața oglinzii prin discursuri interminabile spuse cu pasiune, care să prostească proștii! Ionel Ciucă poate ca să stea și o eternitate în fața oglinzii, tot peltic, tot agramat vorbește! Ăsta greșește și agramatismele, e unic! Ehei, ehei, munca pentru colțul de pâine zilnic, te face neom, fiară, animal, hiena! În România anului 2023, sentimentalismele nu își au locul deloc! Satulul nu înțelege flămândul. Furi sau crapi cu zile!

 41. Nici un fel de analiza pe directia lui Mircea Geoana nu se poate face fara a sublinia semnul de intrebare legat de revenirea lui spectaculoasa din quasi-anonima pozitie de sef al Clublui Aspen Romania, si nimic mai mult, direct in functia civila nr 2 la NATO. A ignora cine se afla in spatele ascensiunii lui neasteptate, dupa o cadere catastrofica, inseamna a accepta oculta care ne dirijeaza pe toti, estimp facand figuratie pe-aici, pe la Bucuresti. Inclusiv in presa.

 42. @ E de văzut și la transmiunile TV , care pe vremea lu’ Ceaușescu erau în direct, televizoarele fiind mai puțin performante, care dintre televiziuni sau deținătorii de frecvențe și relee obțin mai multe câștiguri pe zona de erori, manipulare a transmisiilor TV , îndeosebi în zona de pariuri sportive, ?

 43. Să fim serioși. Geoană de bani gata (tatăl general) a trecut cum a putut politehnica din bucurești. Știe inginerie ca fiecare.Are o calitate: lingușirea, adaptarea, pe care le ia ca diplomație. Așa a și urcat de pe umerii familiei. Acum ia cuvinte din vocabularul de la bruxelles – lider nato, nou contract social, inteligența artificială etc., dar nu vezi vreo idee proprie. Banalități – e tot așa de sărac în idei ca și politicienii de care în carte vrea să ia distanță. Cine ia cuvintele de complezență de la ceremmonii ca prețuire se păcălește amarnic. Că starlete îi țin isonul, e semn concludent.Cornel Nistorescu, care este altfel realist, a fost aici generos. Ferească cel de sus România de un regim Geoană. Și cu el vor fi regretați, din păcate, antecesori.

 44. Tică patriotul repetă ca un papagal refrenul cu Geoană fiu de gdneral… Ei, și, de aia mori tu de grija lui? PatrioTică?
  Mai bine Editat decât de general, Domnule cu păr pe limbă?

 45. Patriot @ Nu veniti cu nici un argument dece ar fi o catastrofa Mircea Geoana Presedinte.Doar pe vremea raposatului conta dosarul de cadre *( origina sociala daca cineva dinfamilie a fost anchetat etc

 46. Mai bine cu păr pe limbă, decât păcălici pe forum,” domnule „, Tică! Nu-ș cun faci, iar ti-a legat cineva șireturile.

 47. Eu am vrut să fiu contabil
  Da’ nimeni nu m-a’ntrebat
  Toți mi-au spus: Cu fața asta
  Fă-te, tată, avocat!
  Și-o să ai o casă-n centru
  Și-o mașină mai de neam
  Și-o să ai în loc de geamuri
  La ferestre termopan

  Fă-te avocat, Săndele
  Fă-te deputat of, of
  Fă-te șef de stat!

 48. Geoana a fost supereducat de mic pentru un viitor stralucit asa cum putea fi acesta imaginat in limitele societatii de atunci ce parea de lunga durata. In mod cert aceasta educatie de top i-a folosit si in conjunctura total diferita care a urmat. Sigur ca tanarul Geoana a avut o copilarie deosebita, tatal sau fiind general (nu de securitate cum mint fara rusine sculele securiste) dar multi alti fii de generali ai timpului nu au fost performanti si ambitiosi ca Mircea. Iar valabilitatea pregatirii sale a fost confirmata de cei de afara care i-au recunoscut valoarea si nu de impostorii din tara. Geoana este la aceasta ora singura personalitate politica de calibru internationala. Basescu, Johanis ca si cei care vor sa-le urmeze acum au fost si sunt niste maimutoi locali care iesiti afara nu stiu sa deschida gura. Dar cel mai mare ATU al lui Geoana sunt ura nativa si loviturile venite permanent din partea mafiotilor pititi in noua securitate de dupa ’89 (s-a vazut de ce au fost capabili acesti baieti). Prigonirea sa de catre securitate (nu toata) este dovada de necontestat ca Mircea Geoana NU este omul securitatii. Ori acum numai asta conteaza pentru un viitor presedinte.

 49. Geană presedinte? De ce nu! Ard relații, fata măritată cu un american.

 50. Nu este nici o prejudecată. Ion Iliescu știa bine cine-i omul cînd a dat nota cunoscută. În rest, pierdere de timp cu „personalitatea”. A condus partidul, ce a ieșit? Mai mult să nu discutăm că ne îngrozim. Eventual cazul vanghelie, cazul aspen etc. spun ceva.

 51. Repet, doar plasarea din plantarea stelara îl avantajează, nu va fi votat de cetățeni pentru a ajunge la Cotroceni! Acest individ e la fel că anteriorii: bata, habarniști, executanti ai multor ordine primite, executanti ai propriei națiuni și tari. Nicio legătură umană cu cetățeanul din Romania, se vor în funcția respectivă, pentru propria protecție și protecția familiei infracționale, vezi cumnatul care e fugit din țară deși e condamnat! Alinuta și Pradoiu nu scot o vorba despre cumnatul-Costea.

 52. Dacă unii postaci psd, plătiți din Bani publici de la Centru, aprobă pozitiv candidatura unei fosile comuniste, nu mai este nimic de spus! Fosila este acum total incapabil ca să facă o Diagrama elementară de Momente cu forța tăietoare T și cu forța de Compresie/ Întindere N. Cu fosile, cu escroci care au „”eludat” 40 de ani sfânta Muncă, dezvolți România? Săracii troli psd, asta postează fiinca asta li se cere! Grea e viața de trol mărunt psd! Ce ar fi intestinul gros fără conținut? Ce ar fi psd fără troli? Sus Mihaela Dragostea Mea! Sus Departamentul de Stat al Statelor Unite pentru contracte armament de 101 miliarde de Euro! Are balta pește și România proști cu meleoanele! Bravo Gionica! S-a întâlnit prostul cu hoțul la barieră! D-le Nistorescu! Votați Gioana cu 3 mâini? Mă amuzați! V-a driblat copios! Nimic nou…

 53. Cum vine asta? Cum vine asta? Burghezia Securista iese la pensie la 48 de ani, antreprenori cu angajații, ies la 65 de ani și să votăm pe Mihaela Dragostea Mea președinte! Nu am votat ca proștii Leneșul Planetei 10 ani, votăm altul la fel? Mihaela Dragostea Mea e „dependent” de ceea ce spune Departamentul de Stat al Statelor Unite! România, poporul? Secundar! Deci? Votăm unu’ care a driblat muncă 40 de ani? Și încă mai vrea să suga sângele poporului ca Bampiru’ lu’ Caragiale? Să suga la altă masă!

 54. Fratele tatălui meu si-a lăsat oasele la vârsta de 19 ani în Munții Tatra in Cehoslovacia in 1945! Străbunii mei sunt din Topoloveni Argeș și au luptat in 1877 La Rahova, Plevna! În Cadrilater, Caliacra! Și-au vărsat sângele curat pentru țară ca un obez să vândă viitorul copiilor mei, vezi Petrom? Alții, arme americane de 41 de ani, de zeci de miliarde de Dolari, unde in România a explodat mortalitatea Infantilă și cancerul de la vârste de 2 luni? Nu avem bani de spitale, avem 11 miliarde de Euro pentru Complexul Militar Industrial American cu arme care vin peste 20 de ani? Nu este de Plutonul de Execuție? Dacă ar trai unchiul Dumitru, mort în Munții Tatra in 1945, i-aș zice! Dumneata ai murit ca niște șobolani să vândă România 65 de ani mai târziu! Ai murit în zadar unchiule Mitu! Mihail Viteazul ai fost jupuit de viu în zadar de Valonii generalului Basta! România este o nație spurcata de Dumnezeu! Pride? Nu! Pupat cur boieresc! Sus Davos, n-așa Manole de la BNR „pitit” în Culoarele Bancii de 34 de ani!

 55. Dintre toti slugoii securitatii impinsi de aceasta inainte nici unul nu va putea face fata impotriva a doi candidati : Geoana si Sosoaca. Sunt singurii care se disting ca pregatire politica (Sosoaca mai are de invatat in ale diplomatiei dar este inteligenta si invata totul bine si repede) si educatie solida insusita la vremea ei. De ‘telectuali adusi de secu in Bucuresti ca dascalul Iohanis s-au saturat toti romanii.Punctul forte al Dianei Sosoaca este nationalismul pe care pana acum nu l-a mimat si care la Geoana a fost absent. Daca Geoana vrea sa devina presedinte este obligatoriu sa introduca si mesaje nationaliste in campania sa chiar daca ii va supara pe unii de afara care cred in el. Lumea se schimba cu repeziciune iar Diana Sosoaca s-a pliat de partea exacta a istoriei viitoare. Geoana merge inca pe mana ‘luzerilor’.

 56. Am trecut prin zona standului unde vorbea marele Mircea Geoana. Se auzea ceva despre un specialist in AI, chestie total paralela cu cariera lui de diplomat. Omu e un clown, unul pe statele NATO de plata. E un trist si gata!

 57. Inteligenta plus educatie. Despre asta ar trebui sa fie vorba.

  8 tipuri de inteligență (Howard Gardner) :

  1. Inteligența lingvistică

  2. Inteligența logică sau matematică.

  3. Inteligența muzicală.

  4. Inteligența kinestezică a corpului.

  5. Inteligența vizual-spațială.

  6. Inteligența interpersonală.

  7. Inteligența intrapersonală.

  8. Inteligența naturalistă.

  Sau

  1. Inteligenta academica.

  2. Inteligenta emotionala.

  3. Inteligenta financiara.

  4. Inteligenta sociala.

  5. Inteligenta spirituala.

  Sau…

  Cu ce tip de inteligenta ne-a fascinat Ioha?

 58. surt>GEOANĂ VA FI =NUMIT-ALES= CA SĂ CONTINUE RĂZBOIUL CU RUȘII DUPĂ CE PE UCRAINENI ÎI VOR MÂNCA ȘOBOLANII -ÎN TRANȘEE!! AMERICANI AU NEVOIE DE PĂAȚĂ PENTRU ARME ȘI CA RUSIA SĂ NU AIBĂ O ZI DE LINIȘTE!

 59. daca am reusi sa ne detasam de resentimente si de toate pornirile negative (extrem de abil exploatate de expertii in campanii electorale) am intelege ca „prostanacul” a fost si va ramane etern nr2 si „iepure” in ORICE cursa electorala…este tot ce i se poate oferi familiei geoana (sr&jr) pentru tradare…occidentul extins, NATO/U$/(m)UE, au inteles ca sunt fff aproape de o noua explozie a „mamaligii” si au scos la bataie acest „cal mort” ca sa mai „consume” din „munitia” antioccidentala…sa ramanem cu picioarele pe pamant , scopul nu este sa fie votat geoana ci doar sa fie semnatura pe tabelul de votare (cat va mai conta si asta, ma rog!) ca sa putem judeca relativ limpede…vedeti d-le Nistorescu chiar si pentru „specialii” (de la noi , evident) exista unii si mai „speciali” daca va mai reamintiti de procesul domniei voastre cu urmasul GEG …politica este doar „arta” ambiguitatii si a minciunilor „tolerabile” (ca sa fim condescendenti cu POLITICA)

 60. Prostcadracu are o singură șansă de a ajunge la conducerea Ro,âniei, de fapt două :
  Prima ar fi ca între timp România să nu fie declarată colonie și atunci adio președinte, guvern, parlament, armată sau servicii proprii, toate aceste prerogative administrativ economice, financiare și politice revin fie SUA, fie Germania, sau Franța, dacă nu cumva chiar Austria.
  Dacă nu se hotărăsc ăștia mai repede, a cui colonie suntem și mai rămânem republică, singura lui șansă rămân trupele NATO , care să-l instaleze la Cotroceni ! 😎

 61. nea Nistorescule, anscriete la presidentie, si vedem noi dupaia.

 62. „Bătălia pentru viitorul României”
  Da, un copy-paste blurat al sloganului democrat lansat de Obama, „Batalia pentru sufletul Americii”. Un titlu castigat la pacanele dar carat, tarat, tras si impins, cu sudoarea umerilor si a subbratelor de titanicul scufundator si claditor, pritisorul catifelat la prelimba prin dezertare in occident, Geoana Mircea, tuciuriul turtit de invidie, mai ceva ca Vlad von Putin. Urraa!
  La varsta lui il auzi vohrbind:
  Rhromahnia isi ahhrrrr-e viitohrru’ azigurrrrhrat de tinehri si de mine sa o apahar. Hrrr, ca va vohrrrbesc! E cahrrtea mea!
  Am scris-o pentru voi chiar eu cu mana mea pentru ca am 6 degete la mana.

 63. Măi, oameni buni, haideți să folosim rațiunea, nu umorile! Ce-am avut, 20 de ani? Un matroz cu whinski-ul în nas și un dulap masiv dar gol! Este limpede că Geoană-i surclasează la toate capitolele! Apoi: suntem unde suntem, colonia NATO (SUA, adică) și UE (Germania, cu cwva parfum de Austria și cu creangă de Franța, adică). În acest cadru, prefer ca președinte pe cineva care știe jocul, se mișcă natural în interior și poate să aducă României ceva avantaje din poziția asta! Da, și eu visez la superliderul care să ne facă putere mondială, obligatoriu peste noape dar…vise, taică, vise! De aceea votez Geoană, dacă va cansida – este cel mai bun dintre toți cei posibili!

 64. NATO a ajuns in punctul în care a fost Tratatul de la Varșovia în anii 1980. La vremea aceea, România era pe post de Gică contra, acum sunt Ungaria și Slovacia, ferească Sfântul să se molipsească și Cehia sau România!

  Soluția americanilor – dat fiind că în vest, unde a apărut,NATO nu mai are susținere – este să tragă pe ” Noua Europa”, unde au apărut însă dubii în privința utilității NATO după războiul din Ucraina. Sovieticii l-au pus pe generalul JARUZELSKI șef de stat în Polonia. Americanii l-au pus pe generalul NATO Petr Pavel președintele Cehiei și îl doresc pe Geoană președinte în România ( vezi articolul din 27 Oct de mai jos )
  https://foreignpolicy.com/2023/10/27/romania-is-at-a-dangerous-tipping-point/

 65. De unde cugeti atat de adanc militiene, din Salajul doctorilor militisti si securisti? Axolo cu siguranta s-a rasturnat carul cu prosti, nu vorbim legende. Te pomenesti ca-l vrei pe mecanizatorul agricol Ciolos ca presedinte dar n-ai curajul sa o scrii.

 66. D-le Nistorescu! Aveți facultate? Aveți! Aveți peste 70 de ani? Aveți! Aveți discernământ? Aveți! Dar dvs puteți face niște conexiuni elementare „dintre” slugă și boier? Aurescu Goldberg a vândut România, vezi insula Șerpilor, asiduu susținător al Războiului cu Rușii( chiar vroia să îl aresteze pe Putin) in favoarea Complexului Militar Industrial American, plus slugă la B’nai B’rith „încă” din 2015! Rezultatul slugărniciei? Etern ministru la MAE, acum judecător la ONU! Prostănacul e în Oglindă! El are „Revenge” contra României! De când cu ” Mihaela Dragostea Mea am învins, suntem la ciolan”, Prostănacul nu a uitat! Ar da foc la România( sursă de la STS). Se încălzește de pe margini ca să ia”încă” armament american de 41 mld de Dolari! Ăsta va „”Extermina” economic România! Îl țin vice de NATO de „Geniu” sau de „Prostănac” , supozitor la Departamentul de Stat al Statelor Unite? De geniu, sau de slugă? Va fi calul Troian în Guvernul, președinția României! D-le Nistorescu, v-a făcut Prostănacul in foi de vița! Dacă erați acum în Mossad, erați cu 2 gauri de 5.54 mm în cap, la 2 metri în deșertul Negev! Nu mai fiți naiv! Se duce o luptă gigantică pt subjugarea unor țări, continente și Mihaela Dragostea mea este Sf Luca al Crimeii? Dle Nistorescu, scuze? Ați jucat banii de casă la Caritas al lui Ioan Stoica? Întreb, nu dau cu paru’. Prostănacul, Werner Johannis doi? Emigrez clar!

 67. Este irelevant ceea ce scrii. Nato este pe ultima suta de metri. Nu mai este de actualitate si Geoana stie acest lucru.

 68. Ce să alegi, ce să alegi dintre murături, gogoșari, zeamă de varză? Unu’ de la NATO vrea 300 000 de soldati NATO în România, România să fie țintă sigura pentru Armele de Distrugere în masa ale Rușilor! Plutoniu Militar Rusesc la 100 de milioane de grade deasupra României ne așteaptă cu Mihaela Dragostea! Altu’ bâlbâit, peltic, incapabil ca să scoată 2 fraze banale, fost șef NATO în Kandahar, vrea și el arme americane de 38 de miliarde de dolari! Deh! La comision de 10% , ia balbaitul 3,8 miliarde de dolari bob numărat? Ia! Mai bine ca prostimea, talpa țării nu știe și pace! Votează in neștire binomul psd & pnl și bea tot în neștire spirt trecut prin miez de pâine! Vai mama noastră de țară tip colonie Americana, Austriacă, Olandeză…

 69. După ce si-a făcut operație estetica pe chelie și si-a îmbogățit vocabularul de sluga NATO și UE cu termeni de actualitate, flacăra Violeta l-a trimis la lupta pentru cucerirea tronului de la Cotroceni. Este sluga ideala a licuriciului. Nu iasă din front, nu strălucește prin idei originale, nu se lasă sedus de patriotism, nu susține valorile naționale, merge întotdeauna în direcția curentului ecologic venit dinspre Vest. e adeptul înarmați pana-n proteza a tarii pe seama umilirii cetățenilor sai. e în relatii excelente cu CIA si cu Mosadul. Un asemenea individ nu e capabil sa vadă decât ce i se arata ca trebuie sa vadă, sa audă decât ce trebuie sa audă și sa condamne decât ce i se spune sa condamne. Sluga la doi stapani. Unul de peste balta și altul de la Bruxelles. E candidatul ideal pentru direcția spre care se îndreaptă tara.
  PS. Pentru direcția spre care se indreapta tara toți candidații sunt ideali, cu excepția doamnei Sosoca. Sunt crescuți de același tata, hrăniți de aceeași mama și dispuși sa lingă aceleași fese pana le transforma lor în obsesii sexuale. Ceata piti-goilor e pe drum și în copaci. Cu toti canta plini de elan progresist: te slăvim licurici iubit/ și-ți sărutat obeliscul îmbătrânit. Când ești colonie, alegerile sunt exact ca și în comunism. O măsluire națională ordinara și un simulacru de democrație. Stăpânul dictează iar restul scrie după dictare, apoi merge acasă, isi învață lecția și vine la școală ca să o recite și sa primească cununa pentru rezultate deosebite obținute la invatatura și buna purtare.
  Mihaela, dragostea mea e acum pregătit. Cu dubla cetățenie, dubla comanda și dubla chelie. Candidatul ideal pentru o colonie în care s-a experimentat și s experimentează la maximum.

 70. Hoopa! S-au repezit niste tantalai sa scrie impotriva lui Geoana. Sunt exact ingramaditii manipulati de securitate care l-au votat de doua ori pe Basescu si de doua ori pe sas. Au facut rahatul praf si ei si cei doi timp de 20 de ani tragici pentru Romania. La lipsa lor totala de educatie au nerusinarea sav se implice din nou. Ar trebui sa existe o lege care sa interzica acestor papagali dresati sa mai voteze vreodata.

 71. Nea Tica o fi Ghita de la Marghita? Dupa stilul si desteptaciunea ce da pe-afara zici ca cei doi sunt unul. Ciarlie nu poate fi, ala stie numai doua texte.

 72. Zice Mircea pa studiatelea si ca sa-mi intre pe subt piele: „Măi, oameni buni, HAIDETI să folosim rațiunea, nu umorile! Ce-am avut, 20 de ani? Un matroz cu whi n ski-ul în nas și un du la p masiv dar gol! Este limpede că Geoană-i surclasează la toate capitolele! Apoi: SUNTEM unde suntem, colonia NATO (SUA, adică) și UE (Germania, cu cwva parfum de Austria și cu creangă de Franța, adică).”

  Adica eu cu el mergem impreuna si eu cu el mai si „suntem”.
  Eu zic atunci ca are si la picior un deget in plus si nu doar ca il aew dar si calca pe el in sanda. 😁

 73. Mariuse dragă te salut, nota 10+++. El va fi viitorul președinte al României, susținător feroce al războiului cu orice preț,razboi în beneficiul Complexului Militar Industrial American, ai văzut cum l-a ” Metamorfozat” boala? Fără sânge în obraji, urechi de Drac, din profil e Lucifer! Nu a înțeles „nimic” prostănacul din ” semnalul” , boala dată de Bunul Dumnezeu! Dumnezeu nu vrea Moartea Păcătosului ci îndreptarea lui! Ești suptpozitor la o organizație satanista de tip Militar, care a adus distrugere și milioane de vieți sfârtecat in oroarea războiului și vrei ” Boss” în Gradina Maicii Domnului? In Iraq au murit peste 200 000 de copii și Madeline Albright a zis că sunt victime colaterale? Un sfert de milion de copii sfartecati de bombe și NATO jubilează? Prostănacul ospătar la NATO? Că doar nu e la Crucea Roșie. Prostănacul aduce în România fabrici de microcipuri, zeci de Miliarde de Dolari „luate” de la America și pompate in Industrie sau zeci de Miliarde de Dolari „luate” de la Buget și pompate in Complexul Militar Industrial American în niște arme „virtuale” care vor veni peste 41 de ani? Ni se livrează iar un hoit viu? România chiar nu mai are patrioti?

 74. Dl Nistorescu a dezvaluit ceva: are un preferat la viitoarele alegeri prezidentiale. Mircea Geoana nu-i un candidat slab, slabi suntem noi, ca ne lasam influentati de media interna si straina. Decit cu cineva care a fost pregatit in secret de cancelarii straine, mai bine cu cineva de care stim deja cine este, de cinea fost pregatit si cam ce poate face , inauntrul lanturile deja puse pentru Romania. Oricum, Geoana, stie sa se poarte in medii internationale, sa vedem ce poate face in intern!!

 75. Albert Einstein credea că Universul este finit, dar că Prostia Umană este infinită. In România a fost „simulacrul” de revoluția din 89′ când Securiști din eșaloanele de la 1 la n+1, si-au luat țara înapoi pe persoană fizică! Au urmat Mineriadele, nu ne vindem țara, la sediul PNT-CD s-au găsit droguri și tiparnite cu bani! A urmat Caritasul la Cluj, Gerald la Focșani, FNI Maria Vlass! Urmează Mihaela Dragostea Mea! Prostia în România este infinită, nelimitata, regenerabilă! Numai idioții nu sunt milionari in Euro, intr-o țară dominată de prostie, manipulare, neștiință de carte! Sus cu Prostănacul! Sus cu Complexul Militar Industrial American! Are balta pește…

 76. Death îs not the opposite of life, but a part of it. De 34 de ani Neosecuritatea a omorât acestui popor, prea blând cu propriile lepre, cu proprii vânzători de țară, speranța, Sfânta Speranță! Anii trec precum porcii d-lui Nistorescu, guvernanții se joacă cu viitorul României, precum porcul cu bostanul în balegarul ignorantei! Noroc că vine prostănacul care ne face mai prosti, mai ignoranți! Anii trec ca porcii? Ireversibile Tempo Tugit, Fugit Ireparabile Tempus! Ăla care trecut ca porcu’ granița, fugind de 5 ani de închisoare, de la Baia Mare, tot porc este?

 77. & Bre, de Geoană a zi și ăsta ,,Eddy Grant – Gimme Hope Jo Anna 1988”, probabil însă că nu au scris bine, nu s-au exprimat corect și nu înțeleg ăștia ce să facă cum trabuie, Băsescu mai zicea că să reevalueze, ?

 78. În țărișoara aceasta avem prea multe genii (neânțelese) pe metru’ pătrat… De asta nu merge mai nimic sunt prea multe (de genii vorbeam) !

 79. Destinul nostru.

  Iau un tren care apare
  Voi urca în el din mers
  Și vom dispărea în zare
  Nici nu știu în care sens
  Să nu vii iar să mă cauți
  Ai să pierzi mult timp pe drum.
  Sunt hoinar, așa mi-i viața
  Trebui să alerg mereu
  Fug încolo, fug încoace
  Ăsta e destinul meu
  Și cândva’n amurgul vieții
  Vom fi iar copii, dar mici
  Din trecutul tinereții
  Vom avea doar ochii plânși…

 80. Problema nu e ca „Miliardele vin si trec CA porcii” (cum era titlul unui alt editorial), ci ca pentru noi, romanii, anii vin si trec CU porcii : Iliescu … Constantinescu … Basescu … Iohannescu … Sa vedem ce „escu” mai scot Securitatea si stapinii de afara din palarie la anu’ (ca joben ar fi putin exagerat sa spun)

 81. In sfârșit Nistorescu și-a (re)găsit farul, chestia nasoală este că are becul spart deși multi cred că n-a avut bec niciodată, poate doar pe „Mihaela, dragostea mea” ca bec fals !

 82. Domnule dragă Valentin, e parțial color ceea ce postați. Nu este ” Mihaela dragostea mea” originalul, originalul este citez: „Mihaela dragostea mea am câștigat, am pus mâna pe ciolan”, plus țopăituri, pupat pe obraji pe toată lumea, gânduri de înavuțire. Plus Confetii. După lupte seculare care au durat fix 24 de ore, Mihaela dragostea mea a pierdut ciolanul…

 83. In afara de „prestatia” la intalnirea electorala, imi amintesc scena cand Ana Birchall insotita de sotul ei, ii inmana un teanc de bani. Geoana stia ca este filmat? Cat de prost trebuie sa fii? Daca banii erau pentru partid, trebuia sa o trimita la partid, nu sa ia banii la el in birou.

 84. Michaela Dragostea Mea este bine de tot „ancorat” în trebile NATO! Reloaded Apaca anilor 90? Nu vrem bani/Nu vrem valută/Vrem ca Prostu’/ Sa ne fu’a… D-le Nistorescu știți cum fac amor doi miopi? Își dau jos ochelarii și se fu ‘t ca chiorii! Dar cum fax amor doi Securiști? Unu’ sta cu spatele desbracat în fața, ăla din spate, tot dezbrăcat, ii face electroșocuri cu bastonul vână de bou. Dvs mai credeți în zâna Măseluța dle Ziarist? Eu nu… Dvs nu ați simțit ridicolul la Târgul de carte de la Romexpo? Nu v-ati înroșit precum macul de penibilul situației? Prostanacu’ noul Mesia al României? Sau un pârlit de viitor sclav al USA la Cotroceni?

 85. Transformarea brusca a lui Nea Cornel dintr-un analist fara vana intr-unul cu staif ma cam pune pe ganduri, o clipa crezand ca i s-a repartizat o SOSIE…Ce nu ma mira e faptul ca s-a deplasat special sa-si procure maculatura odraslei de GRAL DE SECURITATE CEAUSISTA careia I S-A PREGATIT din PRUNCIE o cariera bolsevica exemplara!!!Si nu e unicul, vezi Pedro Pauker Romanovici Ibarruri
  sau Ilici GENOCID, chiar fosta febletze a lui Nea Cornel, Del Ponte, care a cazut brusc in dizgratie, sa nu-l uitam pe Yoha fecior de Oberstürmbahnführer in Waffen-SS, legendat de Comintern sau pe GINERICA lu COMINTERNISTUL Brueckner, Severnai!!! Flacai spilcuiti, tunsi reglementar si cu gargara din dotare indelung LUSTRUITA in obositoare sedinte de retorica lemnoara…PROMOVAREA lor INEXPLICABILA prin PEDIGREE in ORGANIZATII/INSTITUTII INTERNATIONALE ne arata ADEVARATA FATZA a acestora…Fostul PROSTOCRAT
  Geonica pe care si Nea Cornel l-a avut astfel in vizor a fost plimbat si pe la Organizatia Natiunilor(BOLSEVICE) Unite, nu numai
  legendat ca sef de facatura politica si de administratie coloniala sovietica!!!

 86. Geoana nu are ce cauta la Cotroceni! Dusmanii vanduti sa se cocoate iar peste Romania?! Mircica, NATO e cam gata, se chinuie aiurea stapanii tai, ce este stabilit nu se poate schimba!
  Romania este prea infiltrata si condusa de dusmani!

 87. Persoana de sub pseudonimul Charlie, am râs până la leșin! Nota 1 miliard. Felicitări maxime! Postarea cap- coadă egal bijuterie de umor spumos, sănătos, viril, proaspăt, inteligent! Lui Cornel Nistorescu i s-a pregătit o sosie? Leșin de râs! O zi de pomină, ziua de azi! Așa este! Ni se livrează pe supt nas un Hoit Viu? Românii nu mai înghit ca pelicani, tot ceea ce li se livrează în staniol! D-le Nistorescu, ați luat autograf de la Prostanac? Poate peste 20 de ani îl dați pe 150 000 de Euro, precum semnătura lui Napoleon Bonaparte!

 88. Fără Tică și charlie pe forum, cotidianul.ro ar fi mau credibil.

 89. Pacat ca din cauza acestor politicieni imbuibati, arivisti, bugetari de lux, incompetenti, romanii au ajuns sa isi deteste tara. Ce cretini se vor duce la vot? Cred ca au ramas destui

 90. Daca nici plasarea lu „Mircica”, cum il numeste un ceausist AGENT SOVIETIC, nu-i lamureste pe acesti sclaveti rasputinoizi ce a devenit aceasta organizatie inca de pe vremea ILEGALULUI COMINTERN legendat ca presedinte al „republicii bolsevice Galia”, De Gaulle, avem dovada ca sunt irecuperabili!!! Peeseedee-istii ordinari din HAITA hemo roidului core s-au divizat, unii il sustin
  pe PROSTALAUL marca SOV ignorandu-i sorgintea si legendarea la Nato, simtind instictiv cine e de fapt Nato, altii, idiotii utili,
  dau in fostul IDOL numai pentru ca, PROSTALAI FANATICI fiind, URASC ATAVIC aceasta ORGANIZATIE BOLSEVIZATA!! Nu-i mai numesc nici
  pe unii si nici pe ceilalti, le-ati citit dejectiile!!! Unii AGENTI SOVIETICI se autodemasca IDOL LATRA izand-o pe ShoshoTroaca, RASPUTINOIDA ORDINARA posesoare a unui TUPEU ORDINAR daca NU ASCUNDE ca e MONITORIZATA DIRECT de ambasada sovietica!!!

 91. Romanica este o tara de prostanaci , care si-au distrus totul la ordinul strainilor ! Si cine poate fi pres la prostanaci ?
  Deci votati PROSTANACUL si continuati !
  Aduceti cat mai multe trupe amerloce de ocupatie si dati cati -cu Catu in frunce-mai multi bani yankeilor !!!
  Ca nu-i asa ,rusii cei rai ,abia asteapta sa puna laba pe Romanika ,cea care nu mai are nimik al ei,ci totul al strainilor !
  VOTATI PROSTANACUL !!!! VOTATI PROSTANACUL !!! VOTATI PROSTANACUL !!! VOTATI …….

 92. Prezenta Editat Stelian Tanase spune tot. Editat dovedit, cu cumnata scoasa de pe scena liberala, care si-a inceput cariera in GDS sub bagheta lui Silviu Brucan arata ca Geoana ramane acelasi care primea ceasuri cadou de la Marean Vanghelie. L-au pus americanii la Nato pt ca s-au fript cu Johanis. Politicile americane in Romania sunt falite vezi ambasadorul Zuckerman. Deci nea Cornele ai intuitia unui pusti de clasa a 8 a care nu prea merge pe la scoala!!!!

 93. bai fratilor Geoana este tot ce avem mai bun in momentul asta pentru functia de presedinte. Din ce vedem nimweni nu se ridica la nivelul lui in momentul asta. lasati vrajeala voi astia care ne-ati mincat 20 de ani din viata tarii votind un bagabont de port betiv si chior pe care l-ati votat ca va scape de comunisti si securisti el fiind comunist de la mama lui si securist de la tatal lui Aia au fost primii 10 ani pe care ni i-ati mincat si apoi nefiind destul 10 ani ne-ai mai pricopsit inca 10 ani cu unul „cinstit” care a furat 6 case nu 4 ca nastase care pe linga hotiile cinstite pe care le-a facut este si un mare puturos cu doua placeri maxime LUXUL individual si turistic fiind primul turist al tarii. Asa ca ciocul mic si vedeti-va de treaba voastra. Ce are Geoana ce ii lipseste. Bai loazelor pe asta nu l-ati votat ca era omul lui Vintu nu-i asa? Da ba dar omul lui vintu a ajuns la NATO. Asta ca sa vedeti cit de idioti manipulati ati fost Bun pentru NATO nu si pentru romania.Au fost buni cei pe care i-ati votat cu frenezie. Cit de idioti ati fost, la fel ca si acum nimic nu va poate schimba. Asa sinteti voi.

 94. Eu nu cred in candidatura lui Geoana . Evident ca-si doreste , dar nu va deveni presedinte ; Meritocratia nu e de Romania ! Eticheta de prostanac , de musafir al lui Vantu sau de oaspete la Moscova i-au marcat cariera politica . Ascensiunea la Nato s-a facut fara sprijinul Romaniei, s-a facut exclusiv pe relatiile lui personale . Aceleasi relatii ii pot aduce si alte beneficii si privilegii , pe persoana fizica . Nici Geoana , nici Dragnea , nici Ponta, nici Dancila nu mai au unanimitate pentru functii inalte sustinute de partid. Geoana va ramane in diplomatie ,ca politician e lamentabil, ca diplomat are si potential , are si sustinere de afara .

 95. Sunt unii care nu inteleg cand glumesc si cand vorbesc serios…Chesia cu SOSIA e mai mult decat serioasa chiar daca suna oarecum persiflant…Pe de alta parte sa-i gasesti o SOSIE lui Nea Cornel mie mi se pare imposibil fiind UNIC!!! Mai repede un alter ego… Ideea era ca nu putea un ANTI-PeeeSeeeDeee celebru, depasindu-l si pe Yoha Alogenul Secu-i care, insa, si-a coalizat unealta PDNL cu „dusmanul conjunctutal” dictat de la Centru, deci nu putea Nea Cornel sa-si inece adversitatea ideologica, anticeausista, chiar daca toate nostalgiile sale sunt ceausiste, ajungand sa-l perie cu atata dedicare pe PROSTALAUL PROSTOCRAT Mirciulica de toate SCAMELE iepocii de Aur si A CONTINUITATII post-LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern, continuitate care nu putea fi asigurata decat printr-o participare larga a popolului/CLONELE PCR AGENTI SOVIETICI la O „revolutie”!!!

 96. @Charlie: Geoana nu-i un „fost” prostocrat : e prezent, etern.

 97. marin Care ar putea fi legatura intre Manuscrisele de la Marea Moarta, Reptilieni, Methamphetamina, Jehovah si Geoana? Cercetatorul african Credo Mutwa spune că fost o mare epidemie de variolă și toți copiii trebuiau vaccinați. Bunicul lui spunea că vaccinarea albului te orbește și dacă vrei să ai grijă de vite nu trebuie să mergi la dispensar sa-ti faci vaccinarea. Inspectorii veneau să verifice copii pentru semnele vaccinarii. Boabe de porumb erau încălzite și împinse in pielea copiilor și când veneau inspectorii școlii, se vedeau veziculele cu lichid și se presupunea că copilul fusese vaccinat. Mai departe Mutwa povestește că școlarii din școlile misionarilor care fuseseră vaccinați pentru variolă sau rujeolă nu puteau ,,vedea” deloc entități spirituale saua lte fenomene ,,exotice” văzute de mulți bărbați și femei. Vine ca o manusa peste ,,predictiile” lui Steiner si ale altora, ca vaccinarea reteaza conexiunea spirituala a oamenilor, printre alte chestii stranii si fatale, transformandu-i in golemi cu niste metale conductive, cristale piezoelectrice, putin mARN, metamateriale si alti precursori. Inpaoi in timp, acum peste 35 000 mii de ani, sangele cu RH negativ apare in scena. De ce corpul unei mame cu RH negativ sanguin incearca din rasputeri sa respinga un fat cu o grupa de sange cu RH pozitiv, ca si cum nu ar fi al ei? Ca si cum ar fi strain. Acest lucru ar putea fi un indiciu de hibridizare intre specii.

  https://www.youtube.com/watch?v=t0cZXY70pbo

  https://www.youtube.com/watch?v=t0cZXY70pbo

 98. Codurile Nag Hammadi au fost descoperite în decembrie 1945, dar importanța lor nu a fost recunoscută decât în ​​vara anului 1947, exact când au fost găsite Manuscrisele de la Marea Moartă. Zadikim („Cei Drepți”) erau o sectă violentă, apocaliptică dedicată unor ființe celeste, denumite Kenoshim, care le apăreau în care strălucitoare. Cititorii avizati își vor da seama singuri, desigur, că vara lui ’47 a fost momentul primei observatii oficiale ale OZN-urilor de către un Kenneth Arnold (aviator, businessman si politician – adica credibil) și a faimosului incident Roswell. Unele texte ale manuscriselor MMM (în special, 4Q405, în Cântecele Sabatului) descriu aspectul și mișcarea unor obiecte de tip farfurie zburătoare, exact așa cum sunt descrise în observațiile moderne. Nu este uimitor că niste materiale antice scrise de către un aparent cult ET/OZN, precum și alte materiale, care expun natura acelui cult, au apărut exact în momentul Kenneth Arnold și al incidentului Roswell? A fost probabil o altă „coincidență cosmică”. În viața, pot exista lanțuri deosebit de adecvate cu evenimente înrudite care duc la consecințe puternic dorite. După asemenea experiențe, ne întrebăm adesea cum se dezvolta aceste serii de evenimente si parca dandu-ne seama ca nu exista descoperiri, ci doar revelatii.

 99. Charlie, alias Tică și-a luat numele de Rollason, bate toba să țină isonul. Primul prostrocrat postează cel mai mult. Oare cum? De sub fustele lui Charlie , Tică cu nadragi, se trezește sporadic si bântuie pe forum. Hai Tică, minte mică, votează pe Șoșoacă, pe george simion și fă un test de sarcină. Nisto-rectofagii stiu de ce.

 100. Raspunsul la ghicitoare e simplu:o cometă cu o coadă lungă din praf stelar, tras pe nas de zombiaculturnicul charli shon, frate cu sonatta in sol minor, călare pe ghinion.

 101. „diasporean spune:
  25 nov. 2023 la 19:18
  Geoana a fost supereducat de mic pentru un viitor stralucit asa cum putea fi acesta imaginat in limitele societatii de atunci ce parea de lunga durata. In mod cert aceasta educatie de top i-a folosit si in conjunctura total diferita care a urmat… Prigonirea sa de catre securitate (nu toata) este dovada de necontestat ca Mircea Geoana NU este omul securitatii. Ori acum numai asta conteaza pentru un viitor presedinte.”
  Educatia de care se vb.mai sus s-a dovedit un esec,nimic de patriot ,nimic de om de stat.Intrebat citi acoperiti sunt in politica-,Geoana a raspuns” cine mai stie citi(suntem)”…
  Ca un JJ Rousseau ,vrea sa aduca „un nou contrat social”ceea ce inseamna ca pina si actuala Constitutie-ramasa ca o zdreanta incalcata de 32 de ani de catre tradatorii slugile UE si NATO a devenit incomoda,deci vor totul ,absolut totul.
  Geoana a fost facut k.o din 2 vorbe de Base-Petrov-„ce-ai cautat la Vintu azi noapte ?”deco PROSTANACUL, dupa pauza de petrecere la NATO, revine cu tupeu scrie carti si vrea un „nou contract social”Nu le ajunge ce au jefuit 32 de ani, nu vor sa mearga la munca adevrata ,o secunda de munca- vorba lui Tica,una singura dupa ce au distrus munca Romaniei de 50 de ani!
  Ei spera ca uitam ca exista o Romanie,il imbaiaza pe Geoana cu alte ape curate,il fac boboc,si-l trimit in functie,ei cu banii lor-NATO,Aspen si compelxul militar american pt.armament/Am aruncat ind.Romaniei la fier vechi si acum luam gunoaiele Europei,fierul vechi american,francez,italian nordin-toti aici la rumegat si adapat pe milardele Romaniei!
  Iliescu-tradator,Radu Vasile-mason tradator,Basescu Petrov tradator vindut sua.Iohannis vindut Bilderberg,Davos ,UE.
  Nu e necesara multa gindire,cei ce gindesc pt.noi, da au bani(murdari)dar nu le vom ceda puterea gindului nostru,NU-i vom lasa sa gindeasca pt.noi!

 102. Daca tot veni vorba despre carti, imi face placere sa va recomand cateva titluri. Nu vreau sa-i fac concurenta domnului Geana, sigur are cititorii sai avizi.

  Birth Trauma, and the Dark Side of Modern Medicine: Exposing the Systematic Violence During Hospital Birth and the Attempt to Hijack Our Souls de Jeanice Barcelo
  The Emperor has No Clothes de Dr. Peter Glidden
  Poison by Prescription de John Lauritsen
  Thanks for the Memories: The Memoirs of Bob Hope’s and Henry Kissinger’s mind control slave de Brice Taylor
  Chemotherapy Heals Cancer and the World is Flat de Lothar Hirneise
  Dark Alliance de Gary Webb
  Good-Bye Germ Theory de Dr. William Trebing.
  Earth Radiation de Kathe Bachler
  Ill Health and Electro-Stress in the home de David Cowan
  Marx and Satan de Richard Wurmbrand

 103. Cum vă explicați că după 89 un fiu de fostgeneral securist este atât de promovat de niște capitaliști, cu toate că se cunosc toate astea ? Numai fiindcă prostănacul nostru are în sânge și ceva de ales ! 😎
  Cum au avut majoritatea dintre cei aduși la vârf de lovitura de stat, care a mai confirmat încă odată că în timpul puhoaielor ies la suprafață toate gunoaiele : Brucan, Roman, Gelu Voican, Brateș, Itzărescu, Sârbu, Dinescu,Măgureanu, și mulți alții culminând cu Iliescu, Constantinescu, Radu Vasile, Băsescu, Iohanescu, și (ni)se pregătește Geonescu ! În ce țară din Lume mai întâlnim o astfel de concentrare la vârf a acestor păduchi semiți în cojocul unei națiuni ? Mda ! În SUA, aveți dreptate, dar vedeți ce bine au început s-o ducă și americanii.

 104. Ce vă recomandă domnule Geoană! Ce să mă rrrecoomande? Vocia și talentul meu de a vorrrbi 8 orre banalități ca subiecte fierrrbinti pentru NATO în flancul sud-estic! Ce mă mai rrrecomandă? Sunt un om supus, foarrrte supus! Fac ce zice NATO, deparrtamentul de Stat Amerrican! Eu muncesc, nu gândesc! Cu asta dle Nistorrrscu dezvoltați patrria? Pe mână ăstuia vă încredințați sufletul, viitorul copiilor și al nepoților dumneavoastră?

 105. Din ce o persoană care vrea ca să asceada la funcții publice, cu cât este mai „îndepărtată” de USA, Olanda, Germania, cu cât este mai apolitică, pe aia o votez! Soția donează de mulți ani 4 Euro lunar la „Dăruiește Viața”. Doamnele de acolo au inaugurat oe bani din donații un spital nou nouț pentru copii bolnavi de cancer! Cinste lor! Doamna Firea Pandele Gabi le-a băgat bețe în roate de când era primar general al Capitalei! Deci? Doamnele de la Daruieste Viața vs Firea Pandele Gabi? Viața vs Moarte! Pe cele 2 doamne, una merită președinte, cealaltă PM! Mă închin lor! Spital acum pentru copii bolnavi de cancer din donații, când vânzătorii de țară iau arme ” virtuale” americane de zeci de miliarde de Euro? Bravo doamnelor! Vor avea Viața Veșnică! De Leprele din Politică mă abțin…

 106. Pe bani privați, din donații, faci spital pentru copii bolnavi de cancer? Statul Român, prin vânzătorii de țară și de Neam, da 2% pentru ajutor arme Ucraina? Nu sunt bani de spitale? Sunt bani pentru arme, oameni să omoare alți oameni? Cuvântul Pace nu există? Pace, PA-CE! Prostănacul dacă ajunge Președinte, vrea Pace, spitale noi pentru copii bolnavi de cancer, sau face ceea ce latră Departamentul de Stat al Statelor Unite? Face ce vrea poporul român sau ce vrea Complexul Militar Industrial American? Deci? Merită Mihaela Dragostea Mea, funcția supremă în stat?

 107. Domnule Nistorescu! Românii nu au sufletul rău. Acum cu toată această balaceala la adresa unui impostor ce se leagă de faptul că dansul este „plantat” la Cotroceni de Complexul Militar Industrial American și nu de poporul român! Asta doare tare de tot! Suntem colonia Americi? Cârpele lor de șters pe picioare? Parcă nici România nu mai înghite ca pelicanul, pe nemestecate, ceea ce livrează America! Cam pute ce ne dau, pute rau de tot! România s-a săturat de hoituri vii! În Ungaria nu le merge, Ungaria scuipă cu scârbă pe ei! Bravo maghiarilor!

 108. 26 noiembrie 1940, 83 de ani de la masacrul legionar de la Jilava, cel mai odios asasinat politic din istoria României. Noaptea când 64 de demnitari au fost uciși.
  Un comando de legionari a împuşcat în noaptea de 26 spre 27 noiembrie 1940, 64 de persoane găsite responsabile de asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu şi altor aproape 300 de membri ai mişcării legionare.

 109. I.V. Stalin spunea că fiecare om are o problemă. Dispare omul, dispare problemă. Deci dacă dispare omul americanilor, Prostanacu’, păpușă moale de la Cotroceni, dispare problema României. Șanse egale cu zero la Mihaela Dragostea Mea. Parcă și Petre Roman era candidatul etern la președinție! Nea Petrica a dat de trup tânăr, a uitat de politică. După o noapte de vorbit în franceză cu studenta română, mai ești bun ca să vorbești la tribuna parlamentului? Îți tremură genunchii precum pistoanele la Dacia 1300, îți ies culbutorii din prohab, vorbești ca Ciucă! Mai bine nu, tot în cuibar e mai bine…

 110. Cum vă explicați că după 89 un fiu de fostgeneral securist este atât de promovat de niște capitaliști, cu toate că se cunosc toate astea ? Numai fiindcă prostănacul nostru are în sânge și ceva de ales ! 😎
  Cum au avut majoritatea dintre cei aduși la vârf de lovitura de stat, care a mai confirmat încă odată că în timpul puhoaielor ies la suprafață toate gunoaiele : Brucan, Roman, Gelu Voican, Brateș, Itzărescu, Sârbu, Dinescu,Măgureanu, și mulți alții culminând cu Iliescu, Constantinescu, Radu Vasile, Băsescu, Iohanescu, și (ni)se pregătește Geonescu ! În ce țară din Lume mai întâlnim o astfel de concentrare la vârf a acestor păduchi semiți în cojocul unei națiuni ? Mda ! În SUA, aveți dreptate, dar vedeți ce bine au început s-o ducă și americanii.

 111. Revin. Peste 80% din cei care buchisesc pe acest forum texte securiste infantile ar trebui interzisi la vot. Sunt gagautzii nativi care i-au votat de cate doua ori pe Basescu si Iohanis furand prin ignoranta lor dresata 20 de ani Romaniei. Mi-e greata sa le insir numele sub care se produc.

 112. Câte victime ale urii! Să sperăm că am depășit.

  Armand Călinescu
  (n. 4 iunie 1893, Pitești, România – d. 21 septembrie 1939, București, România) jurist, filosof, om politic, ministru.
  Cel de-al 39-lea prim-ministru al României în perioada 7 martie 1939 până la asasinarea sa din 21 septembrie 1939.
  A fost asasinat în București pe 21 septembrie 1939, de un comando legionar condus de avocatul Miti Dumitrescu.
  Aceștia s-au predat, fiind împușcați în stradă, fără judecată, cadavrele lor fiind lăsate în stradă timp de 3 zile. La locul respectiv a fost pusă o pancartă pe care scria „Aceasta va fi de aici înainte soarta asasinilor trădători de țară”.

  De asemenea au fost aduși elevi de la școlile din capitală pentru a vedea cadavrele.

  În toată țara au început din ordinul lui Carol al II-lea execuții sumare ale legionarilor, cel puțin 300 de legionari fiind uciși fără judecată de către autorități, unii din ei fiind spânzurați de stâlpi de telegraf. Represiunea a avut loc sub guvernul Gheorghe Argeșanu, care după finalizarea acestei misiuni a fost înlocuit cu guvernul Constantin Argetoianu.

  În Însemnările zilnice ale sale din 1939, Argetoianu, un atent observator al vieții politice, remarca cruzimea cu care fuseseră săvârșite represaliile, cruzime care avea să îi fanatizeze și mai mult pe legionari. În noiembrie 1940, Argeșanu a plătit cu prețul vieții răzbunarea lui Călinescu, iar alți demnitari apropiați de Carol al II-lea au trecut foarte aproape de moarte.

 113. Dupa toate atrocitatile, dupa certurile intre partide, a venit razboiul, a venit comunismul…
  Unii spun ca a fost bun, copiii au invatat carte, tara s-a dezvoltat, oamenii aveau un loc de munca…dar, cu ce pret?

  A ramas ca mostenire „Sa nu ne razbunati!” Mircea Vulcanescu, filolog, filosof, sociolog…

 114. De ce filosoful Mircea Vulcanescu a lasat mostenire „Sa nu ne razbunati?”
  Poate, pentru ca stia ca dorinta de razbunare, este o povara grea.
  Poate pentru ca s-a gandit ca sirul razbunarilor trebuie sa se incheie… Cine stie?

 115. Da , Core(?) dar mai ales pentru că se spune că „Răzbunarea e arma prostului ”!
  Cu alte cuvinte mesajul ar fi și „ Nu fiți proști !” 😎

 116. Joiană = „MÎNĂ MOARTĂ”!
  https://coub.com/view/1a7o7n
  Lubenițaru’ uoltean puișor de slugă ceșkizdă ajuns sluga lu’ $$oroș NU ARE NICI O ȘANSĂ ÎN CAZUL UNUI VOT CORECT!
  Deci se pregătește O NOUĂ FALSIFICARE A VOTULUI!
  Cine kolkăie p’în juru’ lui? „Editura Litera”? Aia era a dakopatului de inșpirațîie legionară semi-analfabet pretin cu Ceașkă Drăgan, de pe urma căruia a rămas o văduvă neagră, seku’, băgată sub nas și-‘n pat boșorogului-încă-viu (că o fi fost și el seku’, asta-i altă poveste), un fel de „Mata Hari” iestikă… Ați remarcat că acu’ în Lugoj se face nerușinat cultul personalității lu’ Drăgan, ca în Koreea de Nord, așa cum ar fi fost pentru Ceașkă dacă nu cădea komu’izmu’ în Țarrra Celui Mai Iubit Fiu A’ boborului?! „Universitate” drăgan, Stradă drăgan, Piață drăgan, le mai trebuie un zupărmercato drăgan și un WC Public drăgan, și au de toate! …normal că toate astea au fost făcute PRIN HOTĂRÎRI ALE Gonziliului Local, că altfel nu se putea! …prin vot majoritar, ca toate HOȚIILE și MĂGĂRIILE din Țarrra asta nevolnikă!
  Dacă vă mai prokopsiți și cu Joiana dăbuleană la predsednikiye, puteți „trage obloanele” pentru Țarrră și bobor, c’-ați rămas în-curu’-gol……[RumBurak Bideu]

 117. Ma numesc Robert Horvath. Sunt cineast.
  Este a sasea vizita la FBI.
  Am descoperit o intalnire secreta
  Groana / Putin
  GEOANA ESTE SPION RUS !
  Cititi pt amanunte : NEW YORK MAGAZIN ! Ziar independent !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.