Cărți pe post de combustibil

S-a întâmplat la Deva, cu volumele din bibliotecile stradale. Cărțile au au început să dispară odată cu venirea frigului, cam pe la finele lui decembrie. Până la venirea verii, rafturile vor rămâne goale.

Săptămânal, angajaţii Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva împrospătează oferta de carte cu noi volume pentru fiecare bibliotecă stradală. Această manevră a fost sistată.

Acele biblioteci, noi le aprovizionam săptămânal. Din păcate, de câteva săptămâni, am constatat că dispar cărțile din ele peste noapte. Cineva cred că le folosește pe post de combustibil. În aceste condiții, am decis ca până la încălzirea vremii să nu mai aprovizionăm acele biblioteci”, spune Sebastian Bara, directorul bibliotecii județene.

Poliția nu a putut fi sesizată cu privire la dispariția cărților deoarece sunt nepreţuite. Adică, nu au preţ. Astfel că prejudiciul nu poate fi cuantificat.

Citeste continuarea articolului pe Cotidianul de Hunedoara.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Și ce mai citeau unii pe vremuri la Clasicii Ruși !
    Pe nemâncate, nerăsuflate, nedormite… Nopți în șir!
    Până când altu’ i-a CITIT nevasta, ba chiar și soacra, măRog…😜
    {● RăuPorKKaK-Cititoru’-RâuPorKKak ●}

  2. He he ! Seamana ciudat de mult cu rafturile si galantarele Alimentarelor prin „veselii” ani ’80 … doar ca atunci bibliotecile erau pline, iar in librarii unii isi lasau si ultimii bani din salariu … Ma rog … mergem inainte ca racul …

  3. Se scrie oricum, o grămadă de maculatură azi, „opere” ce ajung la topitorie că mai apoi să meargă la canalizare însă e păcat de cărțile clasice, pentru că vor fi interzise, odată ajunse în mediul electronic.

  4. Abia acum înțeleg de ce sunt distruse acele dulăpioare din fier cu geam de sticla și nu mai poți pune cărți să citească interesații. Anul trecut am cărat câteva zile cărți de citit și le-am depozitat în acele lăcașuri stradale, mai citeau unii dar, anul asta nu mai am unde livra cărți și chiar sunt cărți bune fizic dar și conținutul e bun. Poate că, e încălzirea gratuit a guvernului țării, mai știi?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.