Cărțile pușcăriașilor, expuse la Biblioteca Națională

O expoziţie cu lucrări publicate în detenţie în perioada 2010-2015, intitulată „Cărţi cu răspundere limitată” şi care include volume semnate, printre alţii, de Gigi Becali, George Copos şi Mihai Stoica, a fost inaugurată astăzi la Biblioteca Naţională a României.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 4 februarie – 31 martie, în fiecare luni, miercuri şi vineri, între orele 08.00-18.00, şi marţea şi joia, între orele 08.00-20.00. Intrarea la expoziţie este liberă.

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul instituției, Biblioteca Naţională are menirea de a colecta și a comunica tot ceea ce compune producție editorială românească, de la înregistrarea intențiilor de publicare (prin funcția de Centru Național ISSN-ISBN-CIP), până la completarea Depozitului Legal cu exemplarele aferente fiecărei apariții și la regăsirea titlurilor (a descrierilor bibliografice) în Bibliografia Națională.

Din lista completă de „lucrări științifice” publicate în detenție în perioada 2010-2015, comunicată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la solicitarea Ministerului Justiţiei, la finalul anului 2015, Biblioteca Naţională a României deţine în prezent aproximativ o treime. Doar 80 dintre aceste titluri sunt însă accesibile, restul (dintre cele publicate în special în 2014 şi 2015) fiind în curs de prelucrare, menționează instituția de cultură.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.