Casa Albă. Declaraţiile Hamas, nu prea încurajatoare

Casa Albă a apreciat marţi declaraţiile Hamas cu privire la un armistiţiu propus, asociat cu eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza, ca fiind „nu prea încurajatoare”, chiar dacă mediatorii încă aşteaptă un „răspuns” oficial din partea mişcării islamiste palestiniene, transmite AFP.

„Am văzut Israelul făcând câţiva paşi înainte în privinţa a ceea ce pune pe masă. Şi, desigur, am văzut declaraţii publice din partea Hamas care au fost, să spunem, nu foarte încurajatoare”, a declarat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan.

ficialul american a declarat că a vorbit marţi dimineaţă cu prim-ministrul Qatarului, Mohammed bin Abdelrahman Al-Thani, care a indicat că „nu a primit încă un răspuns de la Hamas” la acordul propus.

Această propunere a fost înaintată în cadrul unei întâlniri maraton, desfăşurată duminică la Cairo, în prezenţa reprezentanţilor guvernului israelian şi ai Hamas şi a unei echipe de mediatori din Egipt, Statele Unite şi Qatar.

„L-am îndemnat să încerce să obţină un răspuns de la ei, cât mai repede posibil şi, de îndată ce vom avea mai multe informaţii despre acest subiect, vi le vom comunica”, a adăugat Jack Sullivan.

„Este timpul. Să încheiem această încetare a focului. Noi suntem gata. Cred că Israelul este pregătit. Şi cred că Hamas ar trebui să vină la masă şi să fie, la fel, pregătit să facă asta”, a spus el.

Hamas a anunţat marţi că studiază un plan pentru un armistiţiu ce va dura câteva săptămâni în luptele şi raidurile aeriene din Fâşia Gaza, însoţit de eliberarea a zeci de ostatici israelieni, în pofida respingerii unora dintre cererile sale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Jake Sullivan ala din poza
    e mai mult specialist in China,
    sinolog in felul sau.

  2. Greșit,Maxtor! Politicienii eașea dă dăștepți că să pricepe la toate! Probabil că nu erai prin ’90 sau erai copil(scuză-mă dacă greșesc).Atunci „sovietologii” „Clubului de la Roma” vorbeaude evoluția Uniunii Sovietice fiindcă,de dăștepți” ce erau omiseseră să prevadă în destrămarea „obiectului muncii” lor.Papițoi cu aere savante, comuniști de caviar în fapt, birocrați de aer cald.Deciziile din ultimele două decenii relevă tâmpirea crasă a clasei politice trase cu cheia de boșorogi miliardari îmbătrâniți în rele și degeaba.Sunt de o prostie egalată doar de ipocrizie ,lăcomie și narcisism.Daca vrei o oglindă fidelă a clasei politice euramericane actuale ți-l recomand pe Brian Klaas, pe Jordan Peterson, David Graeber, Douglas Murray samd. sau o grămadă de de alții

  3. cand maimutza de la Pentagon spune in comisia senatului ca ei nu au inregistrat crime de razboi sau care sa fie asimilate genocidului in Gaza, nu poti sa te astepti la ceva incurajator de la Casa Alba de cocaina… ei umbla numai cu minciuni

  4. Va deranjeaza adevarul? De aceea o cenzurati! Toate tarile occidentale sunt conduse de catre alogenii khazari care au penetrat punctele cheie de putere ale guvernelor acestor tari. De aceea tot Occidnetul sustine cu inversunare sanatista crimele comise de satanistii khazari ce conduc Israelul impotriva populatiei palestiniene pe care khazarii vor s-o extermine pana la zero. Si tot de aceea in tarile occidentale s-au dat legi pro-semite si cine nu accepta minciunile Holocaustului este baga la inchisoare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.