Casa Albă”lucrează din greu” pentru un acord între Israel şi Hamas

Casa Albă a declarat sâmbătă că lucrează în continuare din greu pentru a se ajunge la un acord între Israel şi Hamas în vederea eliberării ostaticilor şi pentru a marca o pauză în lupte, informează AFP.

„Nu am ajuns încă la un acord, dar continuăm să muncim din greu” în această direcţie, a scris pe X (ex-Twitter) purtătoarea de cuvânt a Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, Adrienne Watson, negând o informaţie apărută în Washington Post, potrivit căreia între beligeranţi s-ar fi ajuns la un acord ce prevede eliberarea ostaticilor în schimbul unei pauze de cinci zile în luptă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

19 Comentarii

 1. Sa se implice si Rusia si china sa bage trupe de mentinerea pacii si sa traseze noile granite.

 2. Media vestica baga mereu ca motiv principal eliberarea ostaticilor pentru a induce ideea ca tot macelul ala are acest unic scop.Eliberarea acestora se putea realiza imediat la schimb cu unii din cei inchisi in puscariile israeliene ca fiind teroristi hamas,despre unii afirmandu-se ca nici macar nu sunt judecati final.Cat despre spitalul distrus nu s-a putut arata vreo dovada credibila ca sub el ar fi existat cuibare hamas.Tot mai mult se vorbeste despre uriasele zacaminte de gaz si petrol care exista exact in fasia Gaza, proprietari fiind deci palestinienii care insa nu au un stat al lor recunoscut.Israelul mizeaza sa devina din importator mare exportator.

 3. Forwarded from Marvin Atudorei
  ☝️Joi, 16 noiembrie 2023, în cadrul emisiunii ”Marius Tucă Show | H. D. Hartmann: Familia lui Netanyahu este profund laică” a avut loc un dialog stupefiant. Marea vedetă H.D. Hartmann, care în ultimii doi ani este împins în față la toate televiziunile centrale, explica plin de patos că în prezent Israelul a atins un „punct biblic” al istoriei sale, în care, asemenea vremurilor lui David, își poate reface „contractul cu Dumnezeu”. Dar pentru aceasta ar fi nevoie să fie dărâmată Moscheea arabă Al-Aqsa din Ierusalim pentru a fi reconstruit în locul său al Treilea Templu al iudeilor. Asta implică însă o mare vărsare de sânge al „dușmanilor”.
  Moderatorul Marius Tucă îl întreabă: „Dacă vorbim de chestiuni biblice atunci nu mai contează că mor mii de oameni în Gaza?”.
  Răspunsul șocant al lui Hartmann: „Până în acest moment încă n-am găsit arma care să nu ucidă oameni, dar care să elibereze un teritoriu”.
  Deci… cum???
  Păi bine domnule Hartmann, care ați recunoscut că sunteți mason, agent al mai multor servicii secrete și evreu și care iată că vă identificați cu cauza lor, nu spun evreii oficial că războiul este purtat de Israel pentru a eradica organizația teroristă Hamas?! Sau de fapt Hamas e doar un pretext inventat și scopul real este, așa cum și spuneți, eliberarea Fâșiei Gaza de palestinieni pentru a „reface contractul” evreilor cu Dumnezeu? Faptul că asta implică de 75 de ani zeci de mii de morți este… ghinionul lor?!? Tocmai ați dat pe față care este planul REAL al israelienilor și care este cauza adevărată a genocidului din Palestina…
  Dacă CNA-ul sau media din România ar fi corecte ar trebui să sară în sus de un kilometru la o asemenea asumare a crimelor în masă!!

 4. Asa se spune in politica cand ii doare’n cur de o situatie. Lucreaza din greu.. apoi, un terorist, este oricine sta in calea lor. Ai resurse? Te paste o ,,eliberare” si o ,,democratie”

 5. Pai parcă cu teroriștii nu se negociază. Parcă așa ne spuneau.

 6. Scriu cu dezacord pe limba prostilor.
  Evvreii in vechiul testament se rugau lui Dracu. Dracu ii punea sa-si omoare primul copil. Dumnezeu iubeste oamenii si spune. SA NU OMORI.
  DE CE EVVREII OMOARA.??? Pentru ca duavolul este in sufletul lor adanc inradacinat de mii de ani. Doar un exorcist ii poate scapa.

 7. Hartmann: „Israelul poate să trăiască fără lume dar lumea nu va exista fără Israel.” sau: „Statul Israel se îndreaptă spre timpul biblic” şi multe alte bazaconii. Vă dați seama câtă megalomanie există în mintea acestui individ? Întrebarea e, de ce este invitat să vorbească în public? Ca să toarne gaz peste foc? Atunci o să-i răspund eu în locul lumii căci lumea nu se poate coborî la mintea lui. Contractul vostru cu Dumnezeu este pe cale de a cădea în desuitudine căci nu ați avut bunul-simț să treceți şi data expirării în el. Ați primit un cec în alb dar n-o să-l pupați şi pe al doilea.

 8. Da , se lucrează din “greu” rezultatul fiind mulți morți în fiecare zi.Ipocrizie cît cuprinde !

 9. saracii amerloci…au transpirat sub limba de cit de” greu ” muncesc….

 10. Fiindca americanii-si vâra coada, „acordul” = alta cacialma. @Casa Alba demicracanata: e drept ca-n Orientul Mijlociu e nevoie de alte granite. În care sa existe si statul palestinian. Si-ai dreptate si-n privinta Rusiei si Chinei. @Raspopitul: Hartmann are dreptate. Pacatul originar al omenirii fiind deposedarea evreilor de-un stat, în antichitate (de catre, pe rând, babilonieni si romani, imitati, ulterior, de otomani, desi ultimii n-au stârnit urile-ntre musulmani si evrei, britanicii, cu colonizarea lor a Orientului Mijlociu, au facut-o), DIASPORA evreiasca. Daca acuma câteva mii de ani evreii obligati sa emigreze erau vreo câteva (zeci de?) mii, Diaspora numara, astazi, (zeci de) milioane de evrei. Peste tot în lume. Tipul n-are, în schimb, dreptate, privind „timpul biblic”, desi, într-adevar, Israelul e un stat totalitar RELIGIOS. Hartmann confunda, însa, religia cu superstitiile si magia, din care se si trage, si-mpotriva carora religia a luptat, si-n pierdere, întotdeauna. Superstitia ca evreii ar fi „poporul ales” având de-a face cu psihanaliza/psihiatria: îsi are radacinile într-un narcisism originar, într-o frustrare suprema, într-o declaratie de razboi auto-distructiva. Puternic alimentata, de la WW2, de britanici (al caror imperiu se dezagrega), si de americani (al caror imperiu se dezagrega si el, la interval de câteva zeci de ani de imperiul britanic).

 11. Poate cineva să-și imagineze un japonez servind în Pentagon în timpul WW2? Sau un cetățean al Uniunii Sovietice care deținea o funcție de cabinet la Casa Albă în timpul Războiului Rece? Ce a convins Congresul american să proclame loialitatea față de Israel în timp ce armata yankee poartă războaie si în Orientul Mijlociu pe baza unor informații fabricate, psy-opsuri elaborate? Aprobate si administrate de nenumarate ori de cetăţeni duali americani/israelieni care conduc segmente importante ale guvernului american. Care acum ”lucrează din greu” pentru un acord între Israel şi Hamas? doooh

 12. Superstitia ca evreii ar fi „poporul ales” are de-a face cu planificarea sistematica si determinarea de bulldog in atingerea scopurilor. Planificarea se face prin si prin istorie si mit. Israelul și sionismul, ambele sisteme politice de succes, au instituit jefuirea ‘promisă’ de Dumnezeul evreu în sfintele scripturi iudaice.
  ‘Îi vei urmări pe vrăjmașii tăi și ei vor cădea de sabie înaintea ta. Cinci dintre voi vor urmări o sută, iar o sută dintre voi vor fugări zece mii; vrăjmașii tăi vor cădea de sabie înaintea ta.’ Leviticus, 26:7-8
  ‘Când Domnul Dumnezeul tău te va aduce în țara pe care intri să o stăpânești și va izgoni dinaintea ta multe neamuri… trebuie să le distrugi în totalitate. Nu faceți tratat cu ei și nu le arătați milă.’ Deuteronomy 7:1-2
  ‘Nu lăsa în viață nimic care respiră. Distruge-i complet… așa cum ți-a poruncit Domnul Dumnezeul tău …’—Deuteronomy 20:16
  Teologul Schwager a găsit 600 de pasaje de violență explicită în Vechiul Testament, împreună cu 1000 de versete descriptive ale pedepselor violente ale lui Dumnezeu și 100 de pasaje în care Dumnezeu poruncește în mod expres altora să omoare. The Catholic Encyclopedia (1910) afirmă: „Iehova (Yahweh), numele propriu al lui Dumnezeu în Vechiul Testament”. În opinia mea, un Dumnezeu care cere ca credincioșii săi să fie mutilați și marcați pe organele lor genitale la fel ca vitele, le comandă să ucidă, fure, violeze este un Dumnezeu al unei etici cu totul îndoielnice. Acesta este un punct de vedere laic.

 13. Poate ca, casa albă a planificat un număr de palestinieni uciși si se gândește să oprească macelul!?.Poate ca ai au depasit intelegerea ?biden sa bu fii acuzat de genocid ca si hitler ?!.

 14. VA ante-spus MISHTEAUX (acest straniu invizibil necunoscut 🙁 multe-ante-stiutor ca BIDEN va fi batut chiar si la indicii melancoliei bucolice ?
  NULANDIERII pierd teren …NULAND insasi , aceasta scorpie para-iudeica plina de rauta si inchintoare ASTARTEI , aducatore de jertfe pe inaltimi, jertindusi copii lui MOLOCH si inchinandu-se doar VIETELULUI DE AUR ! A amutit azi … -s-adat la fund si nu se mai aude de ea ! 😀
  MIHSTEAUX are peste puterea informationala … pe putere infoarmationala bazat si puterea de decizie a geniului !
  TRUMP va fi POTUS …asta e PARIUL (A-moral!) lui cu voi !

  Cine-i stie proorocirile …crede in finalitatile ante-prezise de el …cine nu … va simti EXISTENTIAL (=”LA POMPA!”) ce-si-cum!
  „politica” lui BIDEN … adica a celor din spatele lui NU VA FI CONTINUATA de TRUMP !
  Asta nu intereseaza pe MISHTEAUX 🙂 …mishteaux chiar e neutral ..el se joca ca un dumnezeu umna si limitat cu ce i-a dat … GENETICA … colossala 🙂 lui INTELIGENTA 😀 punctual-intrigant-anti-plicitisita !
  Nimic nu doar un destept mai tare decat … plictiseala ! 😐

  M A G A ! 🙁

 15. BIDEN trebiuie sa construiasca via CIA ceva pentru a explica calr ce-si-cum-ul NORDSTREAM-ului
  altfel pe termen mediu vor ajunge sa plateasca (USA) despagubiri poporului teuton neamt
  in viitoarle paradigem MULTIPOLARE care sigura (precum rtetroactiva sigura ne pare azi!) caderea anticipata-doar de-GENII a URSS !

  S H A L A O M ! 🙁

 16. CONTESTATARUL spune:
  19 NOV. 2023 LA 19:24
  Comentariul tău așteaptă moderare. Aceasta este o previzualizare; comentariul va fi vizibil după ce este aprobat.
  IO NU ma pot pen’ca sa ma hazardez ASHADE indraznet precum Unii Onorevoli Posttacci … 🙂

  IO am mai propus DOUA, la DOUA Preobleme DISTINCTE.

  A. Muntele Templului este AL EVREILOR si Evreii au DREPTuu’ sa isi ReFACA Templul LOR.

  FAPTuu’ ca Moscheea SFANTA a Islamului a fost PUA ACOLO, Peste TEMPLU, NU poate CREA DREPT.
  Ar fi EXACT ca si in Ardeal :

  PAPTuu’ ca Ungurii au PUS Cartedrale PESTE Ramasite Dacice si Romane SI cu Materile din acele Ramasite, NU le creaza DREPT Istoric !

  Iar Catedralele au fost CONSTRUITE cu Munca Romanilor InROBiti CRUNT o MIE de Ani …

  DREPtuu’ ISTORIC il au Evreii, IN ACEASTA Chestiune.

  SOLUTIA ?
  Mutarea Moscheii SFINTE a Islamului pe un Alt MUNTE, VECIN cu Vechiul MUNTE, MUNTE creat in Viitorul IMEDIAT, de catre Evrei si ARABI !
  La Fel cum a fost CREATA Rampa de Acces spre Fortareata MASSADA de catre Soldatii ROMANI, in TREI Ani,
  dpdv. TEHNIC se poate CREA o Alta RAMPA spre un VIITOR UMAN al TUTUROR Fiintelro UMANE din Zona !

  Si NU ar dura mai mult de SASE Luni.
  Spectacolul Evreilor SI ARABILOR, muncind IMPREUNA ar fi extraordinarca MODEL Peren si VIABIL de Viata COMUNA peste tot in Lume !
  Si UNII, SI ALTII au Bani GREI si Arabii au destui Muncitori …

  ACOLO se poate TRANSLATA fara o Piatra LIPSA Moscheea SFANTA>
  NU cred ca Mahomed sa va supara daca se va modifica PUTIN Traditia, Ridicarea la Ceruri fiind mai cu 200 – 300 de Metri mai incolo …
  B. DOUA State, DAR NiciCUM impreeuna, INTRICATE, cu InEVITABILE Consecinte de CREARE a Altor MOTIVE de Raboaie VIITOERE …

  PAMANT Desertic ca SI in Israel EXISTA mult in Jur, Pamant de la TOTI Cei din Jur .
  Bani de la Evrei SI Arabi
  KNOW-HOW de la Evrei pentru TOATE.

  Si ASTFEL Arabii Palestinieni VOR avea, in Fine, O TARA si un STAT Viabil prin MUNCA si CoLaborare IN ZONA.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.