Castelul Bran intră în atmosfera sărbătorilor

Castelul Bran dă startul ”Târgului de Crăciun” în prima zi a lunii decembrie, cu Fanfara Orașului Codlea, care va susține, la ora 11.00, un program muzical pe insula lacului mare din Parcul Regal, cu meniuri speciale la Restaurantul Castelului, cu vin fiert și mirodenii, cu tradiții și decorațiuni de iarnă, dar și cu programe speciale pentru copii.

Astfel, în perioada 5 decembrie 2019 – 13 ianuarie 2020, primul etaj al Castelului Bran va găzdui evenimentul ”Colindăm, Doamne, Colind”, care va cuprinde reconstrituirea unui interior țărănesc din satul Dăișoara, zona etnografică Rupea, costume populare, o colecție de păpuși și o expoziție de fotografii cu tradiții de Crăciun din acestă zonă. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 21 decembrie, la ora 12.00, când ”Ceata de feciori” din Dăișoara va susține și un moment artistic. Evenimentul este realizat în colaborare cu Centrul Cultural Reduta din Brașov.

Târgul continuă în seara zilei de 14 decembrie 2019 când, la ora 19.30, în Salonul de muzică, Cvintetului vocal Anatoly va susține un concert de Crăciun. Membrii grupului, Andrada Mureşan (alto), Gabriel Baciu (tenor I), Ciprian Cucu (tenor II), Ciprian Ţuţu (bariton) şi Marius Modiga (bas), sunt cunoscuți pentru repertoriul variat: lucrări preclasice, clasice şi romantice, muzică religioasă, colinde, prelucrări folclorice şi lucrări contemporane, în aranjamente proprii. Prețul unui bilet este de 50 lei și poate fi achiziționat de la casieria Castelului.

În perioada 24 – 26 decembrie, copiii care vor trece pragul Castelului Bran îl vor întâlni pe Moș Crăciun în Salonul de muzică, unde vor primi jucării sau dulciuri. Părinții și bunicii lor sunt invitați pe 1 ianuarie 2020, la o ciorbă de potroace, la Restaurantul Castelului, pentru ca începutul noului an să fie gustos și energizant! De altfel, pe intreaga perioadă a iernii, bucătarii restaurantului pregătesc un meniu special de sezon, porcul și mirodeniile fiind prezente în farfurie în cunoscutele variante de mâncăruri transilvănene.

Târgul de Crăciun de la Castelul Bran se va întinde până în data de 13 ianuarie 2020, când are loc Anul Nou pe rit vechi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.