Cât câștigă diverse categorii într-un oraș mare în România

Cei din bula pseudo-intelectualo-corporatistă și cei din diaspora din păcate NU înțeleg realitatea economică de acum. Nu doar ca nu o înțeleg dar o și refuză. Asa ca trebuie să explicăm logic la toată lumea, scrie Andrei Caramitru pe pagina sa de Fb. El vine cu o serie de exemple:
Cat câștigă diverse categorii într-un oraș mare în România? Hai să o luăm așa pe îndelete :
– uberist : 2500 ron pe săptămână, adică 2100 EUR înainte de costuri. După costuri – 1500 EUR net
– un electrician sau instalator meseriaș. 200 Ron pe deplasare (1 oră în total). 8 ore pe zi timp de o lună = 6500 EUR pe lună. Dacă nu are non stop comenzi tot face 4000 EUR pe lună (e net ca nu declară ăștia)
– un chelner. Servește 20 de mese în medie pe zi. La 250 de lei pe masă ia 25 lei bacșiș adică 500 ron pe zi, adică peste 2000 EUR pe lună.
– un doctor – 200 lei pe jumătate de oră consultație. Total brut -13000 EUR pe lună. Net după costuri 8-10’000 eur pe lună (cei buni sunt full full deci fac lejer suma asta). Cei care au clinicile lor – dublați triplați suma.
– un avocat – 100 EUR pe oră. Dacă facturează 4-5 ore pe zi – înseamnă 8-10000 de EUR pe lună brut . Dacă ai doar 3 juniori plătiți cu 2000, faci lejer 20000 EUR pe lună tu ca șef, adică 15000 EUR net.
– un IT-ist. Ca freelancer unul nu cine știe ce face 30 eur pe oră. Facturează 8 ore pe zi pe proiecte mai lungi. Înseamnă 5000 EUR brut pe lună (însă e pe srl deci probabil 3500 EUR net net).
Sigur ca mulți câștigă sub sumele astea în special cei pe salariu nespecializați în nimic. Însă – mulți sunt pe șantiere unde sumele sunt mari. Alții – prin corporații la nivel mediu unde fac 1500-2000 de EUR pe lună (cei de la vârf fac lejer 20’000 EUR pe lună). Și după ai pe cei cu 3500-4500 Ron, care sunt la cel mai mic nivel (de ex casierița la supermarket).
Media – 1500 EUR pe luna în oraș.
Înțelegeți acum mai bine sau iar e cu hoooo nu acceptăm realitatea?
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

14 Comentarii

 1. Ce scrie autorul poate fi real, dar nu specifca ponderea fiecarei categorii.
  Totusi, cei cu salarii mari dati ca exemplu sunt o minoritate. Majoritate muncesc pe salarii care cu putin depasesc salariul casieritei. Si daca vorbim poate de nivelul de trai general al populatiei e cazul sa mai punem si pensionarii cu pensia medie de 2300 RON.

 2. La Depunerea Dosarului de Pensionare este mai bine de a se deplasa cu Actele la Casa de Pensie si Copie Xerox Alb Negru sau Color dupa Acte ! Dar vedeti ca trebuie sa Faceti doua Drumuri la Casa de Pensii ! La Primul Drum vedeti ce Acte Trebuie si a doua Oara Depuneti Actele împreună cu Copiile Xerox ! Iar mai târziu vi se eliberează Actele in Original ! Ca trebuiesc de Verificat Actele daca sunt Originale ! On lain pe Calculator Nu se pot Verifica Actele daca sunt Originale !

 3. Plin de aroganta frustratul asta. In 2023 doar 10% din romani au încasat între 7.000 şi 10.000 lei pe lună (1,400 – 2,000 euro).

 4. Unde a vazut asta casierita la supermarket cu 3500-4500 ron salariu net ?
  Vai de capul lui, sfanta tinerete legionara delireaza.

 5. La Casa de Pensii trebuiesc următoarele Acte dar si Copii Xerox ! Buletin de Identitate , certificat de nastere . Sau Carte de Identitate . Carte de Munca , livret Militar , Diploma de Bacalaureat sau de Absolvire al Invatamantului Superior dar Luati si Actul de Casa ca poate se cere ! Si la ghiseu faceti si o Cerere Tip de Pensionare ! Succesuri la Pensionare !

 6. Nu poti publica despre veniturile meseriasilor intr-un ziar de pensionari ceausisti, caserite si electrocaristi. Este discriminator, vorba lui Astalosh.

 7. Foarte bine sa fie sănătoși și ce treaba au românii fugăriți prin lumea larga, de regimul neocomunist, cu cei care câștigă mii de euro.Romania are infrastructura 0,servicii sanitare 0,oameni cu mentalitate de rahat 💩,și calitate la mâncare importata 0, educație și alte servicii 0.Toti cei care au deja cetățenia statelor respective sau copii născuți și integrați în sistem au și proprietăți,mașini,respect,prestigiu și oportunități iar Politicienii învățați din comunism să subjuge și să paraziteze nu au vrut și nici putut acoperi aceste nevoi iar când au venit banii au furat ca rumtii in dos nesătui. Romania e doar tara unde vin in vacanta la rude și se revolta de ce vad de fiecare data de cum neocomunistii transforma Romania intr.un mare rahat artificial ,digital superindatorat la CARTELUL BANCAR și nici unul nu se va.a întoarce mai ales că politicienii vor acum sa.i bage pe români in război.Vedeti.va dracului de hoțiile ,îndatorarea și manelizarea României LINIȘTIȚI ,în continuare ,nu mai pupati in dos românii de afara,ăștia plecații nu.i interesează cine și ce cred despre ei deja au hotărât ce vor in viața,deja va sant superiori sub aproape orice aspect moral și fizic.Sa sperăm că pleacă cât mai mulți,așa când or veni rușii o să vă.a apărați împreună cu copii voștri furaciunile pe spatele românilor.SUCCES SI MULT NOROK TUTUROR SECURISTILOR NEOCOMUNISTI 🤗

 8. Rau ati ajuns daca publicati tampeniile unui dement! Cine e prostovanul asta care vorbeste despre diaspora? Milioanele de romani au plecat din tara speriati de sumele astronomice „calculate” de analfabetul asta picat din luna. Si voi ii faceti publicitate pe bani ori sunteti la fel de ticalosi ca el?

 9. actor:
  -Oana Pellea ia 100.000 de lei de la Opera Română – Cotidianul RO

  – un chelner….. bacșiș

  toti care accepta curier DE CULOARE
  se fac vinovati de tradare!

 10. asta are mai multzi MUCI IN CAP ca tac-su
  numai realist nu e in stare sa fie…
  ca orice prostanac care nu stie sa faca nimic…
  plin de ei in Romania…

 11. Esti dus cu pluta baiete. Rromanistanul are preturi mai mari decat in Elvetia la produsele de baza, la gze, curent,etc. Esti dus cu pluta …

 12. Nu i-ai luat in calcul pe interlopi. Ar trebui introdusi in codul CAEN ca meserie onorabila in rromanistan, ca vad ca nu ii deranjeaza nimeni.Politia, securitatea, asa zisii nostri politicieni mioritici ii protejeaza, in schimb se duc la coafeze, la chelneri, la zidari.

 13. Articolul e plin de fantezii ( desi pentru 5% e adevarat cum ramane cu cei 95% di8n slariati care nici nu viseaza la 1500 E/luna netto?)

  CLAR … e ca nu toate orasele-s la fel si nu toata romanimea traieste la orase !
  CE-i periculos e decaljul de venit ABSURD azi in UE ca tara UE dintre venituri bune in metropole si venituri medii-pe-tara !

  DEZASTRU ! si social conflictual pentru ca sunt prea-prea putini cei care castiga asa bine si laudabil ca mai sus in articol !
  🙂

 14. „https://www.undelucram.ro/ro”

  Fara internet se putea mintii mai bine-n articole la ziar … 🙁

  SALARIUL MEDIU in RO e NETTO foarte slab (pentru ca din BRUTTO se ia o imensa oarte pentru inarmare si taxa de NATO)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.