Cât de etic este ce face Marea Britanie?

Primii migranţi susceptibili de a fi expulzaţi de Marea Britanie către Rwanda au fost arestaţi şi plasaţi în detenţie, a anunţat miercuri Ministerul de Interne britanic, fără a preciza numărul persoanelor vizate, transmite AFP.

”Primii migranţi în situaţie ilegală, înainte de a fi expulzaţi spre Rwanda, au fost plasaţi în detenţie în urma unei serii de operaţiuni desfăşurate în această săptămână la scară naţională”, a menţionat Ministerul de Interne britanic într-un comunicat.

Arestări suplimentare ”ar urma să fie desfăşurate în săptămânile viitoare. Această acţiune este un element cheie al planului ce vizează asigurarea zborurilor către Rwanda în următoarele 9-11 săptămâni”, a adăugat instituţia citată.

Guvernul conservator condus de Rishi Sunak a promis că va pune capăt traversărilor Canalului Mânecii de către migranţii clandestini.

Parlamentul de la Londra a adoptat săptămâna trecută o lege controversată ce permite expulzarea către Rwanda a migranţilor sosiţi ilegal în Regatul Unit. Cererea lor de azil va fi examinată în ţara est-africană şi ei nu vor putea reveni în Regatul Unit, indiferent de rezultatul demersului lor.

Guvernul britanic intenţionează să înceapă expulzările la debutul verii şi speră că ele vor descuraja venirea altor migranţi în Regatul Unit.

Peste 7.500 de persoane au traversat clandestin Canalul Mânecii la bordul unor ambarcaţiuni de la începutul lui 2024, un record istoric pentru primele patru luni ale anului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

15 Comentarii

 1. Primul care trebuie expulZat e eduKKatul PERNICIOS RiZhi Zunak !
  măR😜g…
  ● eȘchiop/boul/j/s/moalfa/gîlcă … ăăă ●

 2. „Cât de etic e ce face Marea Britanie?”

  Tu ce faci cand iti intra ilegal cineva in casa ? Raspunsul il cunosc: il primesti, il pui la masa, ii dai mancare, ii dai bautura, dupa care il culci in pat cu nevasta ! Amestecul populatiilor nu rezolva razboaiele religioase ale bisericilor. Deci, desfiintarea bisericilor este singura rezolvare, fapt demonstrat in mii de ani.

 3. Îmi place acest Sunak. Băiat deştept: i-a tras-o fetei unui multi-miliardar ca să o facă să se căsătorească cu el, iar apoi succesul a venit în mod neaşteptat de natural… 🤑

 4. Ideea este f buna: analfabeti, puturosi, cu nasul pe sus, violatori, criminali! Prea putin sunt cei care se integreaza! Vor numai ajutoarele pe care le primesc degeaba!

 5. Cât de etic este ceea ce vrea să facă Germania, adică să nu expulzeze în România ce nu-i trebuie din das diversiteet pe care a importat-o în 2015, adică ciurucurile Orientului, ba să mai oblige statul român să-i țină pe veresie, o veresie atractiva, la nivelul celei nemțești! Din banii fraierului de român cu o pensie cu mult mai mică decât a invadatorilor. Jaa,Jaaa! Das ist rihtich, rümanische schaize!

 6. Ce treaba are capitalismul, recte Marea Britanie, cu ETICA?!? Auzit-ati, vazut-ati pe undeva, prin capitalism, altceva decat LOZINCI pentru babuini?!? Iar lansatorii acelor lozinci nu au nici-o legatura cu continutul lozincilor, ci numai cu banii pe care-i iau de pe urma lozincilor.

 7. Dar din partea imigrantilor a fost etic sa incalce o granita a unui stat? Stiau prea bine ca nu aveau voie sa faca ce au facut. Probabil ca UK are cu Rwanda o intelegere financiara pentru ca Rwanda sa ii primeasca pe acesti imigranti ilegali?

 8. Fug cu sutele imigrantii din UK, in Irlanda, via Irlanda de nord.

 9. Exodul s-a produs din cauză că globaliştii, având în spate SUA, UK şi alte țări, şi-au trimis „misionari” şi asasini economici să jefuiască țările africane, au creat şi înarmat mişcări paramilitare licale ca să-i sprijine şi să creeze haos, crime şi războaie civile, iar uneori au trimis trupe şi aviația să schimbe regimuri şi să-şi consolideze pozițiile.
  Aşa s-au furat enorm de multe resurse: metale prețioase şi rare, diamante, minereuri esențiale industriei, uraniu etc.
  Iar populațiile băştinaşe s-au trezit într-o sărăcie lucie şi în mijlocul unor conflicte sângeroase şi războaie civile.

  De ce neocolonialiştii au voie în Africa, iar africanii nu au voie în UK sau SUA?

 10. De ce nu-i expulzeaza in Romania contra costul unui job pentru Iohannis?

 11. Nu e etic și nici să-i trimită în Rwanda nu-i corect. Trebuie trimiși în Belgia care a profitat de pe urma genocidului dintre cele două populații din Rwanda sau puși la ușa Națiunilor Unite care au stat și s-au uitat ca ticăloasele la ce s-a întâmplat acolo.

 12. Cat de etic este ce face UE?!
  Aflu din mass-media straina ca se pregateste expulzarea in Ucraina a refugiatilor barbati ucrani.
  Si asta in contextul in care UE primeste TOTI migrantii din toata lumea, marea majoritate din tari unde nu este razboi. Dar ii expulzeaza pe ucranii care fug de razboi/MOARTE?

 13. Politica fatam de fenomenul migratiei e gresita. Ce rost are sa-ti faci un titlu de glorie din „milostenia” fata de migranti? Cine face astsa o face pe spinarea propriului neam si se cheama tradare. Daca primesti straini, ii primesti doar pe aceia care isi pot asigura wi insisi subzistenta (cazare, mancare, asistenta medicala).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.