Cât rezistă o Tesla la -20 de grade

Un youtuber din Norvegia a realizat un experiment pentru a vedea cât reușește o mașină electrică Tesla să mențină climatizarea pornită la temperaturi de -20 de grade Celsius, scrie B1Tv, care citează PiataAuto.md.

Pentru experimentul său, youtuber-ul a folosit un model Tesla mai vechi, iar acesta a consumat circa 2,0 – 2,1 kW pentru a menține habitaclul cald.

Altfel spus, consumul a fost de aproximativ 2,1 kWh pe oră, respectiv aproximativ 50 kWh pentru 24 de ore de staționare similară.

Mașina a rezistat mai puțin de 48 de ore, până când a consumat cei 96,4 kWh pe care îi avea disponibili bateria.

Problema a fost că, în momentul în care a ajuns la zero, bateria n-a mai mers încărcată la priză.

În cazul multor mașini electrice, este important să evităm epuizarea completă a bateriei principale, cu atât mai mult în condiții de temperaturi extreme.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

21 de Comentarii

 1. „în momentul în care a ajuns la zero, bateria n-a mai mers încărcată la priză.”
  -se regenereaza prin connectare la p*izdă!

 2. … si poate imi „iesplica” si mie cineva, ca eu sint proasta satului si nu pricep, de unde vine curentul ala electric cu care incarcam aceste masini ? Ca doar nu de la moristile alea care se invirt pe cimpuri …

 3. „OARE CHIAR SE„DESCARCĂ FÂSÂIND” MITUL AUTOMOBILELOR ELECTRICE-nici cu mediul prea prietenoasă,nici ca -fiabilito-rezistență-”

 4. Cumpărați-vă electrice proștilor!…uitați-vă pe vloguri să vedeți ce-au pățit tolomacii care au mașini electrice!…
  E unul care are un Spring care a trebuit să facă 4 zile de la bucurești până la tg.mures…

 5. Stiu pe cineva care a primit o masina electrica de servici. Din cand in cand trebuie sa mearga cu ea pana in resedinta de judet 60×2 km. Mi-a spus ca are mari emotii de cate ori se deplaseaza acolo, mai ales daca e frig afara.

 6. Dar o barda cat rezista la -30 de grade?

 7. Electrica e buna doar pentru snobii care nu au ce face cu banii,stau la casa,se fațâie doar prin oras cu ea si care mai au si a doua sau a treia masina cu motoare termice conventionale!

 8. Statu’ te vrea prost. Da-o dreaq de fizica si logica. Ia-ti masina electrica ca sa salvezi planeta. Muahahahahaha!!!

 9. Doar un mocan fara minte care locuieste in zone cu ierni aspre isi cumpara masina electrica. Inca sunt masini pe benzina (cele mai indicate pentru astfel de zone) pe toate drumurile. Comenteaza doar niste ciumpalaci care umbla cu jafuri bemve la mana a nshpea cu kilometrajul dat inapoi.

 10. Testul a fost static, exclusiv pentru climatizare.
  Oare cat ar fi rezistat daca se si deplasa, nu doar incalzea masina?

 11. @Rammstein, „Cumpărați-vă electrice proștilor!”

  -aia sint HULPAVI,
  au prea multi bani si nu mai stiu cum sa-i arunce,
  exact ca aia cu fotovoltaicele.
  -de unde banii?
  banuim ca 4-5 azile de batrani ajung pt. un tesla….

  ala care are singura mashina si electrica=dobitoc incurabil.

 12. Tot cu un ciuruc de bemveu circuli si tu? Macar Copilul minune circula cu unul nou.

 13. “The Giant Leviathan natural gas field, in the eastern Mediterranean, discovered in December 2010, widely described [by governments and media] as “off the coast of Israel.”

  Rezervele de combustibili fosili din Levant trebuie distinse de cele descoperite în Gaza în 1999 de British Gas, care aparțin Palestinei. Analizele confirmă totuși că „O parte din câmpurile de gaz Leviathan se află în apele teritoriale din Gaza”. În timp ce Israelul le revendică ca fiind propriul ei tezaur, doar o fracțiune din bogăția mării se află în județul Israelului. Multe sunt încă neexplorate, dar în prezent Gaza Palestinei și Cisiordania dintre ele arată cele mai mari descoperiri. Israelul urmează să devină un exportator major de gaze și petrol, „Dacă totul merge conform planului”. În contextul actual, opțiunea Israelului „All Goes to Plan” constă în ocolirea Palestinei și „Ștergerea Gaza de pe Hartă”, precum și în confiscarea TUTUROR rezervele maritime de gaze offshore ale Gazei, în valoare de miliarde de dolari. Obiectivul lor nu este doar excluderea palestinienilor din patria lor, ci constă în confiscarea rezervelor de gaze naturale offshore din Gaza, în valoare de mai multe miliarde de dolari, și anume cele aparținând BG (Grupul BG) în 1999, precum și descoperirea Leviathanului din 2013.

 14. Posesor de masina electrica = ce inseamna sa-ti dai cu Tesla in coa…ste

 15. @intox
  cei 7 mitici mici au cazut in cap de pe turnul termocentralei din Ashkelon:
  e FIX langa Gaza, campul de gaze fusese descoperit ANTERIOR!

  Sapte muncitori romani si-au pierdut viata intr-un accident de munca …
  http://www.ziaruldeiasi.ro › national-extern › sapte-muncitori-romani-si-au-pierd…
  9 mai 1998 · Sapte muncitori romani si-au pierdut viata intr-un accident de munca pe santierul din Ashkelon.

  corect, 1998 e INAINTE DE ANUL 2000.

 16. Dacă un cocalar cu bani de aruncat vrea să-şi ia electrică ca să se dea şmecher, teoretic nu ar avea decât. Însă escrocheria globalistă este că „elitele” obligă statele să le sponsorizeze şmecheria şi să cotizeze cu 10.000 coco din prețul de vânzare. De unde banii ăştia? Din impozitele fraierilor… Cu alte cuvinte, noi toți le plătim celor care au maşini electrice o parte din costuri!

 17. Nu e sau nu ar trebui treaba motorizarii sa inclazeasca habitaclu, daca motorul se incalzseste si oricum va trebui racit si caldura se va pierde afara. Dar sa nu taie din autonomia masinii.

  Ar trebui sistem de incalzire separat cu un combustibil putin poluant, practic fiind o soba. Merge si cu incalizirea electrica in scaune dar 5 scaune si drum lung este evident ca va fi surplus de curent nu este, poate pe minus in zone preponderent cu clima rece. Sau pe la munte.

 18. 48 de ore cu casetofonul oprit, că dacă-l porneşti şi pe ăla şi dai başii la maximum la subwoofer ține mult mai puțin! Vreo 4-5 ore cel mult!

 19. IO cand am CITIT ca Elon Musk CITESTEin NeStire, NeObosit, DeDormit, NeMancat, mi-am zis:

  Iata UNuu’ care seamana cu mine mai putin Norocuu’ de a fi ALES ca DELEGAT Gestionar (Pardon ! I beg your Pardon!)
  MANAGER al Averii MULTORA …

  DAR vazand CE a patit, ba cu Rachetele, ba cu Tesla de si-a dat la Temelie, DREEEEPT in Coa…ste,
  am cazut pe GANDuri, ca Ala de la Hamangia, de STA pe GANDuri de J’de MII de ANI …:)

  ORI NU a citit Indestul
  ORI NU a inteles CHIAR TOTuu’ To’arashi, pen’ca Ieshtia de se KK in Scaldatoare la Prima BAIE,

  (AIA de au Noroace la TOATE, ca Imparatuu’BIZANTIN Vasile
  BulgarOctonuu’ (Ucigatoruu’ de Bulgari), care fiind MIC a comis Actiunea KKrii in Baie si care numai se arata pe campul de Bataie ca fugeau TOTI, ca NeGanditii sau se lasau UCISI!)

  sustin mereu ca_CARTEA strica la Talentuu’ de Businessman si D’Aia se feresc de CARTE preCUM DREACuu’de Tamaie si Cruce … 🙂

  UNa din Doua trebuie sa fie, ca PreADesuldeMult a pierdut Bani GREI cu Idei TRASNIT-Tesluite

 20. e incalzire globala doar la TV este minus, in realitate se face plaja si se lesina de cald, pardon in emisfera sudica asa 1/2 doi stati in Australia si 1/2 in Bucale

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.